Det är härligt att mötas

Precis som jag hade förväntat mig så tog det ett tag tills jag skrev här i bloggen igen. Men nu har jag några små uppdateringar att roa er med. Jag har den senaste tiden ägnat mig åt att träffa en del människor av olika slag, som alla har inverkan på framtiden på Norrbo Central.

Jag har gått klart HACCP-kursen (livsmedelshygien) för Per Nilsson (Profox), som är mycket insatt i lagstiftningen ända upp på EU-nivå. Väldigt spännande. En höjdpunkt på kursen var att vi åt på Lilla K, en härlig restaurang i växthusmiljö, med smaskiga röror, dregelframkallande (!) bakverk m.m. Nu har jag bara litegrann kvar på dokumentationen innan jag är redo att anmäla verksamheten till myndigheten. Jag har ändå som hastigast träffat Chatrin Molin som är hälsoskyddsinspektör här i Hudik för att få lite input på hur de ser på våra lokaler och den planerade verksamheten. En lite längre stund dejtade jag Marika Almström, alkoholhandläggaren, eftersom vi har som ambition att ha fullständiga rättigheter i vår servering. Det verkar som att det ska gå att fixa, men det är såklart vissa saker att tänka på. Med anledning av detta ska jag nästa vecka gå tre dagars utbildning i alkohollagstiftning m.m. Kursen anordnas av SAMPART och hålls då i Borlänge. Jag tänkte passa på att bo hos en gammal (nåja, hon är lika gammal som mig!) klasskompis då, så får vi umgås ett par kvällar. 

I förrgår så käkade jag lunch på Svanbacken med Thomas Bylund som driver Delsbo Vapen, och vi diskuterade förstås samarbetsmöjligheter. Och i fredags så hade vi Åsa Jägergård från Åsas firma hemma hos oss, mumsandes på sockerkaka och diskuterandes den blivande logotypen för Norrbo Central.

Ett möte kan väl också konserten med Laleh sägas vara, fast det kanske inte har jättemycket med Centralen att göra. Eller så har det det. Allt hänger ju ihop, sägs det. Nå. Vi träffade Laleh på ett fullsatt Folkets Hus i Järvsö i lördags kväll. Fantastisk röst, enorm närvaro, melodisk musik och ett stort leende med allvar bakom. Det var en härlig stund. Att vi hade grundat med supergod sushi på Gui Lin i gamla stan i Ljusdal innan gjorde inte saken sämre. Vi är sushi-knarkare, så är det bara! Vi avrundade helkvällen med Kärleksfest på Stömne, Delsbo med Henriks jobbarkompisar och så finalen med glögg (man kan visst det dricka glögg i februari) hos Jens hemma i Norrbo till frampå nattkröken.

Det är härligt att mötas.

Och i helgen ska jag leka med mina syskon och systerbarn på Öland.

Hej hej!
PS: Ni fick inga tjusiga bilder den här gången, å andra sidan blev det en sjuhelsikes massa länkar :)


RSS 2.0