Det kryllade!

I fredags bjöd vi in till mexikansk afton. Vi hade förberett rätter som:
-köttbullar med kokt ägg inuti, kokta i het sås
-räkor, snabbfrästa i lök och chili
-marinerat och ugnsstekt fläskkött
-druvsalsa
-bönsalsa
-pico de gallo (avocadosalsa)
m.m.


Ungefär så här såg pico de gallo-salsan ut, fast lite grönare av avocadon.

Dryckeslistan hade vi också expanderat med lite av varje, såsom t.ex. jordgubbsmargarita, physalis mamatini och long island ice tea.



Det blev en otrolig kväll, som gav oss flashbacks från sommarens eskapader då det kryllade av folk som åt och åt och helt enkelt tömde våra förråd (och fyllde vår kassaapparat :) ). Men det gick precis jämnt upp, alla som ville fick äta den mexikanska tallriken, isen räckte till drinkarna och stolar trängdes ihop så folk kunde sitta till bords. Vi själva hann inte med att konversera så där värst mycket med er gäster, vilket såklart är lite tråkigt, men vi hoppas att ni ändå roade varann (det verkade ni göra!).

Vi hann inte med att ta en endaste liten bild denna kväll, men det såg ut ungefär som vanligt, folk av alla åldrar satt vid sina bord och åt och drack och pratade :) Henrik hade dekorerat borden med taggig aloe vera och det var varmt som tusan inte bara för kökspersonalen..!

Jag råkade i villervallan säga en felaktig sak till några gällande öppethållandet nästkommande fredag. Det KORREKTA är att vi har ÖS (Öppen Stuga) precis som vanligt, inget särskilt tema utan bara kom som du är och ha det gött tillsammans med vänner och obekanta.

Vi vill än en gång tacka alla som kom och bidrog till denna härliga kväll! Särskilt vill vi tacka er som hjälper oss med tips och förslag på hur vi kan förbättra/utveckla oss. Det är otroligt värdefullt att vi får höra det direkt av er än på tråkiga omvägar. Vårt mål är att ni gäster ska trivas så bra att ni kommer tillbaka till oss och att ni även tar med er era roligaste vänner för att ni ska ha en kul kväll ute i Norrbo - "Centralorten" (som jag har fått förklarat att Norrbo ju måste vara hehe). Särskilt tack också till Jenny som kom med förslaget till kvällens tema!

Puss puss!
/B

Menyn uppe för ÖS med Mexikotema

Nu hittar ni menyn för morgondagens övningar på NC, Öppen Stuga med mexikanskt tema, på www.norrbocentral.se. Vi har även fått upp en liten drinkmeny. Vi har känt att vi har haft ett alldeles för klent utbud av drinkar, så det tänkte vi börja ändra på nu :) Har du några önskemål om drinkar så tar vi gärna emot dem såklart.

Frozen Strawberry Margarita.



Lingon caipirinha (alkofri).

Välkomna är ni som vanligt!
/B


Tema Mexiko den 25 feb

Jahopp då har vi bestämt att vi kör mexikankt tema nu på fredag den 25 feb :) Det kommer bli en najs buffé med rätter som Camarones al ajillo och Cochinita pibil och dricka som Frozen Margarita, Sangrita och förstås vår favorittequila Los Tres Toños. Vi har inget krav på förbokning men för att underlätta för vår planering så får ni jättegärna meddela oss om ni ändå vet att ni kommer. Och det gör ni väl?!

Mer info om det hela kommer senare i veckan men planera in detta med dina amigos redan nu.

/B




ÖS (Öppen Stuga) 18 feb

Denna ÖS-fredag tog Henrik hand om NC-besökarna tillsammans med Anne-Marie eftersom jag själv var hemma och snörvlade och nös för fulla muggar. De verkar ha gjort ett bra jobb.

Till vår stora glädje så firade Karin sin examen med middag på NC tillsammans med sina närmaste. De mumsade och åt så det stod härliga till och gav fina komplimanger till kocken, som tackar och bugar.

Denna kväll var det många som vågade sig på att prova våra gratinerade grönskalsmusslor. Det var roligt tyckte vi och gott tyckte dom (inte musslorna dummer), så nu får vi handla mer! Här http://en.wikipedia.org/wiki/New_Zealand_green-lipped_mussel kan du läsa mer om den lille krabaten om du vill!

Precis som vanligt så var det en skön blandning av folk. Ullis och Anneli passade såklart på att gå på NC denna kväll när jag inte var där :) Skoj var det tydligen då det trillade in ett gäng grabbar från Norrbobyn, varav en av dem till och med bor i England. Mycket mat och dryck fick langas fram till de hungriga och törstiga "by"-borna.


Full fart på gänget igen!

Tydligen har en del frågat om vad ÖS betyder. Det står för Öppen Stuga, vilket alltså innebär att stugan som vi håller till i är öppen för er alla att besöka utan förbokning. Vissa kvällar kan vi liksom komma att ha förbokning och dessa kvällar kallas då följaktligen _inte_ för ÖS utan för något annat. Vi tyckte att Öppen Stuga lät lite roligare än Öppet Hus, så vi tog den beteckningen. Att det dessutom låter roligare med ÖS än ÖH ... tja ni förstår va?!

Go lörda!
/B


Meny för ÖS på fredag

Hej hallå! Nu har vi menyn för fredagens ÖS (18/2) uppe på www.norrbocentral.se. Hoppas vi ses då!

/B

Nya bilder

Nu har det gått några dagar igen och det som hände i fredags är lagom glömt och förlåtet, så jag kan i lugn och ro lägga ut bevisen här :)

Det senaste ÖS:et var en lite lustig tillställning, från arrangörssidan sett i alla fall. Strax innan 18 trillade de första gästerna in och var hungriga (inget anmärkningsvärt med just det).


Plötsligt satt åter ett gäng vid värmen från kaminen och utredde det ena och det andra. De lät sig väl smaka av hamburgare och strömmingslåda. Och faktiskt så vågade nån sig på de gratinerade grönmusslorna, hurra!


Hörnbordet i rosa rummet fick nya gäster denna kväll ..!


En av våra kära stammisar börjar vänja sig vid att vara med på bild och ger sig på att spexa lite för kameran. Man tackar :)

Sedan gick precis alla dessa gäster. Det blev helt tomt. Klockan var inte mer än 20 eller så. Henrik och jag tittade på varann och undrade om det var nu som vi skulle packa ihop och gå hem.

Men precis då ...


... så kom Barba ...


... och Danielssons ...


... och Micke och Fredde  ...


... och lite annat trevligt folk, och rätt vad det var så hade vi ett glatt gäng runt bordet igen - och dom ville då rakt inte gå hem i första taget hehe :)


Så det var bara för bartendern att öppna barskåpet och serva folket med godsaker ända fram till kl 01 då vi ju måste köra ut er i kylan, kära gäster, och stänga stugan :P

I söndags eftermiddag utspelade sig återigen ett styrelsemöte vid kaminen. Och häromveckan var Ungdomsgårn på NC och fikade och diskuterade sin framtid. Det är så roligt att det är sån aktivitet här i våra byar. Många olika ämnen som man arbetar med och diskuterar.  

Nu på fredag som kommer (den 11 feb) så är det STÄNGT på NC. Jag är nämligen fullt upptagen med kurs och annat jobb från torsdag till söndag. Alla som har möjlighet är därför väldigt välkomna till Norrbo Folkets Hus nu på lördag den 12 februari och beskåda en spelmansstämma av lite annorlunda slag, "Glada Hudikstämman". Några gäng med funktionsnedsatta personer samlas tillsammans med en bunt spelemän och lirar folkmusik tillsammans, dels på vanliga instrument men även på de specialanpassade och otroligt roliga och fina Bunneinstrumenten (se nedan). Henrik har lovat att vara med på allspelet och köra bygelgitarr, bara det kan vara värt att beskåda hehe! Vi håller på en timme, kl 17-18, för allmänheten. Vill man rentav vara med och öva på spelet så kan man komma redan från kl 13. Det kostar nada att vara med/komma in men det kommer att vara mycket uppskattat av alla deltagare om det blir lite publik som hejar på :) Vi förväntar oss 50-100 personer denna dag, så du kommer att vara i gott sällskap! Du kan läsa mer om stämman, instrumenten och projektet på den finfina hemsidan jag har snickrat ihop i egenskap av folkmusikansvarig (logiken är total eller hur hehe): www.gladahudikstamman.se.


Jag ber om ursäkt för reklamen men det är ju ändå min blogg :P (Bilden är dock tagen av Stefan Gunnarsson.)

Sen är ni såklart välkomna till NC på ÖS nästa fredag den 18 februari! Ta med dina vänner och kom och tjöta bort en kväll. Sämre kan man ha det :)

Pöss!
/B

Planering gjord, menyn för fredags-ÖSet uppe!

Jo men visst. Nu kan du planera din tillvaro med hjälp av NC:s fina schema för februari och mars månad. Du kan till och med se fredagens meny (inkl. priser!). Allt detta fantastiska och revolutionerande finns nu på vår hemsida www.norrbocentral.se :)


ÖS på fredag

En vecka går väldigt fort, snart är det fredag igen och det är dags för ÖS på Norrbo Central. Visst är det underbart?!

Just nu har jag en väldigt späckad kalender. Jag hinner inte ens få till en långsiktig planering för NC tillsammans med Henrik. Men hav förtröstan, den är på gång och den kommer! Principen kommer vara att vi har öppet _de flesta_ fredagarna, oftast för ÖS (Öppen Stuga), ibland för förbokning när vi har något speciellt tema. Det gäller alltså att man läser noga här på bloggen eller på hemsidan eller kontaktar oss innan man åker iväg till NC ifall man vill vara riktigt säker på att vi har öppet. Jag förstår att det är lite rörigt och opraktiskt och osmart och allt sånt, men det får lov att vara så här just nu i alla fall, om vi ska kunna ha öppet över huvud taget med de små resurser som vi har till förfogande. Jag hoppas att ni har förståelse :)

Det är hur som helst väldigt roligt när jag träffar nya människor nu för tiden. Som vanligt kommer man ju in på vad man sysslar med, och nästan alltid när jag berättar att jag har Centralen så säger folk: "Jasså är det DU som har det, vi har hört så mycket positivt om stället, vi har tänkt att vi ska komma" etc etc. I måndags träffade jag en kvinna som till och med hade sett våra annonser i HT före jul. Det känns lite roligt att folk har lagt märke till oss!

Så vi ser fram mot en spännande vår med mycket skoj på NC - tillsammans med er såklart!


Snart snart snart kan vi sitta ute på altanen och fika igen! (Ganska snart i alla fall. Först ska bara nån meter snö töa bort hehe.)

/B

RSS 2.0