Köpt och klart

Precis som planerat så överlämnade vi köpesumman till de tidigare ägarna Klaus och Ursula fredag den 8 januari och fastigheten blev vår. Det känns sååå roligt :) Naturligtvis var det jättekallt att kliva in i det ouppvärmda huset … men också väldigt spännande att för första gången vara själv i sina nya lokaler som man vet att man kommer att tillbringa väldigt mycket tid i framöver.

Än så länge har Henrik och jag faktiskt inte uträttat någonting nytt med Norrbo Central, eftersom vi har fullt upp med ett annat uppdrag. Men på torsdag ska jag i alla fall gå första dagen av tre på en kurs i livsmedelshygien. Där ska vi få hjälp med att få alla de rutiner som krävs på plats. Jenny från Kristians gård i Åkre, Delsbo ska gå samma kurs, så det blir roligt med lite sällskap. 

Sista helgen i januari ska vi för första gången hyra ut vårt tipitält, som vi köpte för en tid sedan. Det är en snubbe i Stockholm som ska ned till sitt gods (?!) i Småland. Han vill då ha med vårt bastutält (som vi har hyrt ut många gånger), tipitältet och stekhällen, som han hade sett på vår hemsida kolbulle.nu. Roligt!

Tipitältet monterat hemma på Norrgårn

Kom gärna på skolmötet nu på torsdag den 21 januari kl. 19.00 i skolans matsal. Kvällen går under rubriken "En skola för framtiden och en framtid för socknen".

Heja Norrbo!


Törnrosasömn

Just nu ligger f.d. caféet (och f.f.d. bageriet) inbäddat i djup, fluffig snö. Härom dagen drog Henrik parallellen till Törnrosa och hennes djupa sömn. När man ser bilden nedan, och betänker att det har gått lång tid sedan något hände i husen (för all del inte hundra år!), så kan man förstå vad han menar.



Men snart är det dags för skönheten att vakna. På fredag ska vi som sagt slutföra affären och sedan är det fritt fram för oss att härja runt på fastigheten :)

Vår plan är att driva flera olika verksamheter som knyts till blivande Norrbo Central. När vi har alla rutiner för livsmedelshantering på plats kommer vi att servera mat och fika. Efter en utbildning i alkohollagsstiftning kan det erbjudas dylika drycker. En butik med spännande varor i ska vi ha. De roliga aktiviteter som vi redan idag erbjuder genom vårt företag The Charcoal Experience kommer att kompletteras med nya. Prylar som är mer eller mindre nödvändiga för en dräglig tillvaro kommer att hyras ut. Ja, det är ett axplock av vad vi tänker oss ska hända.

Men allra först måste vi nog fixa en vettig värmekälla, så inte vår prinsessa fryser rumpan av sig när hon vaknar!

/Bodil

RSS 2.0