Akut stängt på NC nu på fredag 25/11

Som en del av er vet så har vi lite familjegrejs att stå i nu för tiden. Läget förändrades här i veckan, så trots vad vi tidigare har annonserat (och trots vad som i skrivande stund ännu står på hemsidan) så måste vi hålla stängt på NC nu på fredag den 25:e. Vi beklagar eventuella olägenheter detta orsakar för er, kära gäster. Vi befinner oss i Kalmar på obestämd tid och måste helt enkelt återkomma senare om när vi har möjlighet att ha öppet igen. Sköt om er så länge och njut av myset i advent.
/Bodil

Stängt ikväll

Denna fredagkväll (18:e) har vi stängt på Norrbo Central. Välkomna nästa fredag, 1:a adventsfredagen!

Tårta och andra trevligheter

Tro´t eller ej men det har varit fredag igen. Mot nästan alla odds hade vi öppet som planerat, mycket tack vare en härlig insats av Ilsbo-Annelie, en av våra kära stammisar. Strax innan hon skulle på begravning i går eftermiddag erbjöd hon sig att vara stand-in för Henrik och Linn senare på kvällen, och jag tackade till sist ja. Vi hade ju tårta på gång till våra gäster för att fira att vi klarade oss utan avvikelser på livsmedelsinspektionen i torsdags. Sånt kan man ju inte ställa in, eller hur?!


Annelie in action!

Kvällen flöt på bra, gästerna kom i en jämn och fin ström.


En go dansk med lite sällskap vid kaminen.


Karin hade med sig sin jobbarkompis Maria till NC denna afton. De fick sällskap av Jonas som är gräsänkling några veckor.


Ylvas föräldrar kom till NC för att se om hon jobbade bra (och det gjorde hon förstås!) och passade samtidigt på att äta.


Längst in i hörnet satt ett gäng. (Det är så roligt att ta bilder på folk som äter, eller hur Inga-Lill?!) (Det var i alla fall inte jag som tog den här bilden ...)


Eva med sitt nya MasterCard :D


Ylva efter jobbet med ett gäng glada vänner som hängde på NC ett tag :)


Cattis kom framåt kvällen för sin sedvanliga Coca Cola. Denna kväll tog hon med en målarhantverkare från Sundsvall. Han var riktigt trevlig och berömde NC en väldig massa hehe, så då måste han ju få vara med på bild. Även det tyckte han var skoj :)

Jag glömde bort att ta kort på tårtorna. Nu finns det inget bildbevis varken på livsmedelsinspektörerna eller på tårta, så frågan är om den där inspektionen verkligen har hänt eller om vi har hittat på alltihopa? Ni som åt av tårtan kanske kan intyga att i alla fall den fanns :)

Nästa fredag den 18:e har vi stängt eftersom vi ska roa oss med annat den helgen. Om tygen håller så ses vi igen fredag den 25:e!

/B


Livsmedelsinspektion

I går onsdag fick vi ett mail från en av kommunens livsmedelsinspektörer att hon och hennes kollega ville komma och göra en livsmedelsinspektion samma eftermiddag. Eftersom vi hittills bara har haft en inspektion innan vi öppnade restaurangen så kändes det lite spännande och samtidigt roligt att få ett sådant besök. Nu hade vi ju ingen servering just i går men i och med det fick vi ju lite bättre med tid att prata med inspektörerna.

Så på eftermiddagen kom de till oss på NC. De kollade på våra lokaler, vi visade våra temperaturmätningar, vår lösning på diskhanteringen, vår personaltoa, ja allt sånt där som där som är viktigt. Tydligen blev de nöjda med vad de såg, för de hade inga anmärkningar alls! Självklart känns det jätteskönt att som amatör i kökssammanhang lyckas bygga upp en verksamhet som är trivsam och säker för gästerna och som fungerar bra för oss som personal. Detta har hela tiden varit vårt mål. Nu får vi det svart på vitt från myndigheten, och det gör oss både stolta och glada :)

I likhet med när vi hade alkoholinspektörerna på besök (även då utan anmärkningar hehe) så glömde jag tyvärr att ta bild på dessa inspektörer ... Typiskt!


Tråkig bild som ersättning för den uteblivna bilden på inspektörerna, I know ...


Så där ja! Party party :)

I morgon är det fredag och öppet på NC! Välkomna!
/Bodil

November ...

Novembermörkret har lagt sig och vi kör på ungefär som vanligt på NC. Här kommer den senaste fredagens vimmelbilder :)


Flamberingstillbehör!


Ylva steker pepparbiffen som strax ska flamberas.


Några tjejer från byn.


NC-burgare under tillverkning/montering.


En hungrig men glad kille som fick sig några köttbullar (pappa fick Dellenlax).


Köttbullekillens mamma och några andra gäster i bakgrunden.


Per och jag :)


Pers dotra.


Här i hörnet satt några och tjötade.

Nästa fredag är det bybastu i skolan. Det kan man med fördel kombinera med ett besök på NC före, efter eller båda delarna :)

Ha det fint!
/Bodil

RSS 2.0