(Troligtvis) Sista gången på NC - med oss vid rodret i alla fall

I fredags var det vårt sista öppethållande på NC, i alla fall så mycket som vi har planerat in just nu. Det var en trevlig kväll som vanligt, med en massa förbokade middagsgäster, några modiga dropin-ätare och så de som kom lite senare och umgicks över en öl eller en cola. Det hela flöt på rätt bra får vi lov att säga, och den största missen var gänget som fick sin frozen margarita liiiiite väl sent, d.v.s. typ till varmrätten. Inte riktigt så som vi önskar men men... Som jag har sagt så många gånger förut så är vi så otroligt tacksamma över er gäster som alltid har varit så stödjande, överseende och tacksamma (jo då nog finns det nåt undantag, det gör det väl alltid haha). Vad hade vi gjort utan er?! (Stängt för länge sen förstås!) Tack!!


En hungrig Gammelsträngsfamilj på besök på NC.

Vi är också jätteglada över att vi har haft sån tur med vår personal. Doris och Anne-Marie, Kattis, Siri och så Ylva. Alla har varit jätteduktiga och kastat sig rakt in i kaoset med berått mod och har gjort storartade insatser. Tack!!


Kattis jobbade hos oss denna sista kväll. Hon är en sån klippa, den tjejen!


Lägger in en gammal bild på Ylva också, som (i det dolda men inte mindre viktiga) städade stugan dagen efter öppethållandet, nyss hemkommen från fjällsemestern. Goa, härliga Ylva!

Sen har vi alla er andra som på olika sätt har stöttat oss under uppbyggnaden av Centralen. Skänkta prylar, blomsterprakt, gardinsömnad, Norrbo-bilder, ved, muskelkraft, strategier och hejarop ... Tack!!


Sune Herbertsson grundar den vägg i farstun som efter mycket funderande av Monica Dare blev ljuvligt/spännande lilafärgad och som därefter blev prydd av Sunes fotografier på Norrbobor - fotografier som har dragit till sig allas nyfikna blickar och gett upphov till livliga diskussioner och minnen.


Tack vare Urban så kom ett Ilsbopar till Norrbo Central för knappt ett år sen, blev stammisar, tog med sig vänner till oss, och till och med så har Annelie och jag hittat varann så mycket att vi har blörjat samarbeta inom det område som jag (Bodil) nu kommer att satsa på, nämligen konsult inom miljö, kvalitet och arbetsmiljö (se www.stipes.se, www.firmusenviro.se, www.eqoweb.se). (Nu blev det reklam igen men som jag har sagt förr, det här är ju min blogg så jag bestämmer hehe!).


Några på After Work från Hrc. (De kom förvisso något innan ordinarie öppningstid men ser ni LJUSET genom fönstret - våren är verkligen här!)


Gäster från Karlholmsbruk, med sommarboende i Hålsjö, passade på att besöka NC innan vi stängde. Mattias har varit hos oss tidigare, men nu kom hela tjocka släkten också :)


Efter en NC-burgare kan man känna sig mätt och belåten ... fast en jordgubbsdröm fick plats också vill jag minnas ...


... medan andra höll sig till flytande efterrätt :)


Karin har verkligen gjort ett fint jobb genom att ta med sig vänner och bekanta till NC. Här med en gammal jobbarkompis och hennes karl, Älgeredsbor på utflykt till Norrbo! Damerna ska just till att avnjuta en bäverhojt :)


Varm och törstig på vatten kom Anki med sin Thomas till NC efter ett tufft spinningpass.

Sen blev det annat att tänka på än att springa runt med kameran tydligen, för några fler bilder blev det inte. Däremot blev det ett väldigt kramkalas när de sista lämnade stugan ... 

Kära bloggläsare! Sprid nu budskapet att det finns en finfin liten restaurang i en finfin liten by i härliga Hälsinglad, och den väntar på nya ägare. Vi hörde nån som sa att vi har satt sån personlig prägel på stället att det typ blir svårt för nån att ta över, men HEJ, det finns många olika präglar att sätta, så det är bara att köra!

Vi återkommer framöver med vad som händer på försäljningsfronten, även om vi förstås kanske inte kan gå ut med exakt vilka som är si och så intresserade eftersom det skulle kunna bli fel. Men vi kan ju informera rent allmänt om vad som händer. För att det finns ett intresse för en fortsättning, det står helt klart.

(För övrigt fick jag en idé i fredags när jag stod och skalade sex kg potatis till mos, om en väldigt kul och annorlunda fortsättning på det hela. Henrik gillade idén så vi får se vad det kan bli av den!)

Allt gott till er alla, och på återseende!
/Bodil & Henrik




I glada gästers lag ...

Ja då blev det så där igen då. Fast ändå inte som vanligt. Alltså, när Henrik och jag i går lördag åt lite sushi inne i Hudik så tog vi oss för att räkna hur många som varit på NC kvällen innan. Det hade nämligen varit full fart ända från att vi öppnade tills vi stängde. Precis lagom fullt med folk. Många förbokningar plus de som droppar in ändå. Vi klarade av trycket ganska bra, vi tror inte att nån av gästerna fick vänta anskrämligt länge (jo Sigurd fick förresten lov att påminna om sitt kaffe och jordgubbsdrömmen, det var så sant ..!) och det enda som det var lite tajt med var grogg-glasen. Men snälla gäster hämtade sina urdruckna glas vid borden så vi kunde göra en "refill" så det löste sig rätt bra det med. Jag hann inte ta en endaste bild däremot - men vid det här laget så vet ni ju hur det brukar se ut. Föreställ er en familj med tre generationer, ett 21-årskalas med vidhängande gitarrtrubadur, två par goda vänner, några bybor här, några bybor där, äldre och yngre om vartannant, djupa diskussioner och glada skratt, lite tjafs, och där kom ytterligare ett gäng på tio pers, och plötsligt var klockan 24 och Jens var kvar sist som vanligt hehe.

Vi kom fram till drygt 60 gäster när vi räknade!

Det känns helt otroligt roligt. Vi är så tacksamma för att ni kommer med ert goda humör och hjälpsamma inställning och gör dessa kvällar tillsammans med oss. Tack!


Här är en gammal bild från när vi höll på och renoverade blivande Norrbo Central ...

Nästa fredag ja ... Då är det sista gången vi kör, som det verkar nu i alla fall ... Det är verkligen vemodigt att skriva detta, men vi tror stenhårt på att någon kul köpare ska dyka upp och driva stället vidare på ett bra sätt. Sprid gärna ordet till lämpliga köpare!!

Vi har redan ett antal bokningar till på fredag, så ... välkomna all-i-hopa!

/B&H


Det drar ihop sig ...

Nu drar det ihop sig till det nästsista öppethållandet på NC (i alla fall som vi har planerat) i vår regi. Några har anmält sitt intresse för NC, men från intresse till köp är steget ganska långt. Sprid gärna att NC är till salu i era nätverk, för som vi tolkar det på ert intresse så vill ni ju att det ska vara verksamhet i stugan!

Om ett par timmar börjar Henrik och jag förbereda, sen framåt öppningstid trillar Ylva in, och vi hoppas såklart på riktigt mycket folk i kväll. Vi har drygt 20 pers inbokade redan, så det blir nog bra fart :) Välkomna ska ni vara!

/B


Norrbo Central till salu

Som en del av er redan har hört eller läst så är Norrbo Central nu till salu. Henrik och jag anser att vi har nått vårt mål: Att få till en fungerande och omtyckt krog på landsbygden i Norrbo. Nu är det dags för någon ny kreativ och engagerad person att ta över! Därför har vi satt ihop ett "prospekt", ett dokument med lite fakta om fastigheten och den verksamhet som vi har bedrivit. Det finns på http://norrbocentral.se/NC_till_salu.pdf.

Vi har haft en väldigt lärorik, jobbig, adrenalinkickad, spännande, utmanande, kontaktknytande och jätterolig tid med Norrbo Central och det är inte lätt att skiljas från verksamheten. Men vi kommer inte kunna ta NC till några högre höjder och vi vill samtidigt inte stagnera, så då återstår bara försäljning. Vi har satsat i princip all vår fritid under ett par års tid på NC, och hoppas nu att någon vill driva det hela vidare i någon form. Det blir säkert inte på samma sätt som vi har gjort det, men det behöver ju inte nödvändigtvis betyda att det blir sämre ;)

Vi har redan några intressenter, men vi vet också att det är ett stort steg från att vara intresserad till skrivna papper. Så vi får se vad som händer! Sprid gärna budskapet!

Vi har sedan tidigare gått ut med att vi ska ha öppet de två första fredagarna i mars (2 och 9), och det står vi fast vid. Just nu kan vi dock inte säga hur det blir efter dessa kvällar, så vi får återkomma om det.

Allt gott!
/B&H

Marias 40-årsfest!

I går hade vi äran och glädjen att få ha Maria och hennes släkt och vänner hos oss då hon firade sin stora dag. Både för henne och för oss var det lite nervöst innan; det är ju inte var dag man har 40 gäster som ska trivas och äta gott. För oss på NC var det en helt ny situation. Vi har vid ett par tillfällen haft sittningar om ca 20 personer, tror jag, men nu var det alltså dubbelt upp vilket verkligen testade kapaciteten i utrymme både för gäster och i köket. Men det gick! Det var förstås inte som på Nobelfesten, att alla får sin mat samtidigt och så. Nej, här fick man vara så god att äta sin mat när man fick den :) Vi har ju liksom bara en enda vanlig spis, till exempel! Men hur det nu var, med alla fadäser och varmrosiga kinder, så var i alla fall Maria mycket nöjd med sin kväll, och många gäster uttryckte sin uppskattning över både stället och maten. Den där Baileys- och kaluhatårtan vi snodde ihop fick jättemycket beröm, så även räkcocktailen som hade lite annorlunda smak av mango, chili, lime och koriander (jag var livrädd innan att folk skulle tycka att den var för stark och att koriandern skulle vara för konstig, men det verkade gå bra!!).


Lite 70-talsaktiga ser de väl ut, tårtorna, men de smakade finemang med lite vuxen sprit- och kaffesmak mitt i den söta chokladen. Dessutom är ju Maria född på 70-talet, så varför inte?!


Det var en härlig känsla att servera bubbeldricka till alla gästerna, som sedan såklart utbringade en skål för kvällens huvudperson - hon är lite suddig här på bilden men det beror inte på bubbeldrickan utan på mästerfotografens proffskamera :)


Fler bubblande gäster!


I det rosa rummet trängde en del av gästerna ihop sig vid extrainsatta bord.


Det fanns liiite ledig golvyta i alla fall :)


Även i blå rummet fick vi ta in extrabord. På denna bild har folk börjat mingla (ännu senare på kvällen trängde båda bordens personer ihop sig runt ett bord!) men även i detta rum var det typ proppfullt under middagen.

Vår duktiga knegare Ylva fick också vara med om detta spektakel och stannade kvar till 22 denna kväll. Sedan skötte Henrik och jag resten. Jisses vad disk det blev! Tur att vi använde mycket engångsgrejor till förrätten (hoppas ingen miljömupp läste det där hehe). En jättekul kväll tyckte vi att det var och vi var lättade när den var över och vi kände att vi hade rott det hela i land någorlunda i alla fall haha!

x x x x x x x x x x x

Som ni kanske har hört eller läst i Norrbonytt så stundar det förändringar för Norrbo Central. Jag kommer att återkomma till detta här på bloggen under veckan.

Ha det gott!
/B&H



En vecka har gått ...

När veckans sista vardag lider mot sitt slut låser vi ofta upp dörren till Norrbo Central, så även denna fredagkväll. Denna afton visade sig bli en ganska så lugn tillställning. Vi hade ett par middagsavbokningar p.g.a. sjukdom och andra aktiviteter, men de som kom var desto gladare - eller hur det nu var :)

Trots att det var ganska så lugnt så lyckades jag inte ta så många bilder, så ni får hålla till godo med de som finns här (vi hade alltså fler gäster än vad ni kan se på bildbevisen hehe).


Våra gäster Guldbrands från Stockholm kom upp till Norrbo även denna helg. Barnen lyckades få i sig lite köttbullar mellan spelandet på paddorna :)


Ylva serverade glatt sina föräldrar med vänner innan hon drog iväg på annat myskalas.


Livliga diskussioner om allt från Dellenbanan till Rolling Stones kan jag tänka mig att det var vid detta bord ... 

Nästa fredag har vi stängt, eftersom vi ska ha öppet på lördag för en bokning av hela lokalen. En glad tjej i sina bästa år har valt att förlägga sitt födelsedagskalas till NC, vilket vi är jätteglada för. Särskilt efter i går kväll, då vi kunde pusta ut efter att ha lyckats tränga in bord så att vi har sittplatser till alla hennes gäster!! Det kommer att bli så där mysigt trångt och gemytligt ni vet haha! Och ingen behöver ens sitta i farstun, det ni! 41 personer ska alltså samlas vid Bagar-Einars gamla tillhåll - tänk om han hade kunnat vara med och spela med sitt sväng-gäng på festen :)

Fredagen därpå har vi också stängt.

Med andra ord är ni välkomna tillbaka fredag den 2 mars! Passa på att njuta av de härliga vårvinterdagarna så länge, vetja!

/B


Fredagsredovisningen

Hej på er! Det var så roligt i fredags att jag först nu har hämtat mig tillräckligt för att blogga :)

Allt kött som vi fick från Farmen förra veckan sålde slut, vilket Åsa där förstås tyckte var jätteroligt när jag berättade det för henne som i går söndag (när jag ringde för att beställa mer).

Ett antal jordgubbsdrömmar fick vi också äran att servera! Och lite lax, lammkorv, tryffel, godricka av olika slag ... Vi fick frågan om vad vi tyckte om det alkoholfria vinet nu för tiden, och sanningsenligt så svarade jag att det är inget varken jag eller Henrik rekommenderar. Alkoholfri öl - jättegärna. Alkoholfri cider - mums! Alkoholfria drinkar kan vara jättegoda och vi serverar ett par sådana. Men vinet tycker vi lämnar en del att önska - vilket är precis vad personalen på Systembolaget också säger. Vi kan bara hoppas på en positiv produktutveckling även där framöver, för visst vore det trevligt med ett schysst vinalternativ! (Fast det tycker jag att lingondricka är i och för sig ...) 

Här kommer några bilder från fredagens begivenheter, då en massa skojiga gäster trotsade den stränga kylan och trillade in till oss!


Den här veckan såg Ylva riktigt glad ut på bild, när hon förberedde inför öppningen ;)


Oj vad suddig han blev! Men på den andra bilden tuggade han så fasligt så det får bli den här i alla fall  (proffsfotografen på g igen!).


Än en gång tog hon med sig sina kollegor på en trevlig afton på NC - tack Karin!


Det är inte alla som vill vara med på bild - därav den tomma vänstra stolen ... Men den högra stolens gäst vågade vara med!


Lyckades fånga denna tjej i smyg :) (Sorry ... men så gör jag bara med tonåringar!)


Här var ett glatt gäng som våra sommargrannar från Hudik tog med sig till NC denna kväll.


Frampå kvällen så var det dags att mingla litegrann mellan borden :)


Ojoj vad snett det här blev då (precis som det fotograferade objektet så observant påpekade redan när jag tog bilden) haha, men han själv var inte sne denna kväll utan bara glad tyckte jag :)

Ja det var några av kvällens medverkande på NC!

På fredag kör vi igen! Välkomna då!
/Bodil & Henrik



Till i kväll



Har just varit och hämtat lite biff och färs från Farmen. Så här har nötkreaturen det medan de lever - det ser i mina ögon väldigt trivsamt och fint ut! Sedan landar de i våra magar :) (Hoppas att ni inte tycker att verkligheten är för hemsk nu när jag presenterar den så här. Fast hemskt är det ju med industriköttet, det kommer vi inte att publicera stolta bilder på ...)

Välkomna i kväll!
/Bodil & Henrik

Fredagen närmar sig med stormsteg!

Snart är det fredag igen och det kommer att vara öppet på Norrbo Central då. Menyn för kvällen ligger nu uppe på hemsidan (väldigt lik förra fredagens meny, nån pytteförändring bara), så det är bara att gå in och kolla och sen ringa och boka bord om ni vill vara på den säkra sidan.

Ha det gott så länge! Hoppas vi ses på fredag!
/B

Premiären 2012

Det är roligt när vi tar våra pauser för då kan vi ha premiär igen när vi öppnar :) Och premiärkvällarna brukar vara skojiga tillställningar (ni som har varit med vet vad jag menar hehe). I går var läget nästan perfekt, om jag får säga det själv. Alldeles lagom många gäster som kom i en väldigt jämn och fin ström, så vi kände att vi faktiskt hängde med någorlunda i köket/baren. (Visst, visst, inte felfritt, men det lär det aldrig bli hos oss...) Kvällens största problem var väl att vår kortläsare krånglade litegrann p.g.a. nån grej man måste göra varje nyår (gissar Henrik). Till veckan, när vi får tag på supporten, så får vi reda ut det hela.

För övrigt skulle vi behöva ved som inte ger någon värme. Jisses vad varmt det blir med lite folk i kåken, en massa matlagning och så en mysig brasa i kaminen! Men hellre det, för all del, än att det är för kallt :)

Här kommer några mingelbilder. Ni känner nog igen de flesta personerna, fullt av våra förtjusande stammisar :)
























Stackars Ylva, fastän hon var så ledsen så gjorde hon tummen upp för NC hahaha :) (Sanningen att säga så hade hon gjort illa tummen och ville klaga hos chefen. Hon fick ett plåster.)

Det var förstås fler gäster hos oss än vad som var med på bilderna, men jag fick annat för mig än att springa runt med telefånen...

Det kändes kul att ha det nya Ripassovinet på menyn, och de två flaskorna vi hade köpt hem "på prov" gick åt. Vi fick även servera av fin-rommen, och (till vissas avsmak) även av vår specialare bävergällen. Henrik har gjort den på äkta bäverkörtel, men det är Helen som har skjutit bävern, så därav namnet "Helens bäver". Någon sa att det namnet kan man ju tyda på lite olika sätt, men jag förstår inte vad han menade..... :)

Köttet från Grängsjö verkade funka bra det med. Både mörheten och smaken fick beröm. Däremot verkade gästerna skeptiska till pirog med gröt i. Till och med när jag förklarade att det är risgrynsgröt, inte havregrynsgröt, så såg jag bekymrade veck i pannan. Inte ens att det är en specialitet från Karelen verkade hjälpa. Att vi hade spetsat originalreceptet med bacon gjorde heller ingen skillnad. Fegisar :) Köttfärspirogen fick vi i alla fall servera och den funkade!

Många berättade att de hade pratat om NC på sina jobb o.d. och att det möter stor förvåning och nyfikenhet att det finns en krog i Norrbo. Och jättemånga uttryckte sin glädje över att vi har dragit igång NC igen. Det känns verkligen som att stället fyller en bra funktion.

Och lagom till klockan tolv så tömde gästerna sina glas och knallade ut i den härliga vinternatten.

På återseende nästa fredag!

Då var det dax igen :)

I morgon fredag så är det dax för Norrbo Central att öppna igen efter vinteruppehållet! Vi har en väldigt trevlig nyhet, och det är att vi har fått tummen ur och fixat en lokal leverantör av nötkött. I lördags besökte vi Farmens Ekovaror i Grängsjö utanför Gnarp. De producerar och styckar sitt kött hemma på gården, och dessutom låter de köttet möra synnerligen länge: Först en veckas hängning och sedan hela tre veckor i vacuumpack. Innan leverans av beställt kött så öppnar de vacuumpacken och provsmakar köttet så att det är gott och mört. Snacka om kvalitetssäkring!


Åsa skär upp stora fina biffar som ni ska få mumsa på i morgon kväll :)

Även vi fick förstås provsmaka köttet när vi var där, och gudars vad gott det var! Mört som satan och fantastiskt god köttsmak. Vi fick dessutom med oss ett par kantbitar hem till middag, och vi gjorde faktiskt som så att vi tog med oss även en bit av det kött vi har haft på NC tidigare, så att vi skulle kunna jämföra. Det var faktiskt som natt och dag. Vi hoppas verkligen att ni också kommer att uppskatta detta nya kött!


Endast köttets "kappa" blev kvar efter provsmakningen. Nam nam!

Vi har också tagit in lite ny dricka åt er. En fin, 12-årig rom och en rätt känd konjak (tänk att vi inte har haft konjak förut!) finns nu på menyn.



Och så har vi utökat vinmenyn också med ett par röda; Ett som lämpar sig väl till typ grillat och ett Ripasso. Så här står det om Ripasso på Wikipedia: "Ripasso har blivit populärt i Sverige och andra länder som en "lätt Amarone", då det dels är mindre dyrt, dels inte lika kraftigt som en Amarone, vilket gör det mer lätt att kombinera med mat. Men Ripasso har ändå en smak med riktning mot Amarones enorma och djupa smakrikedom." Det tänkte vi kunde vara lite kul exempelvis till köttbiten eller till osten. På den vita sidan har vi nu ett Gewurztraminer, ett intressant parfymerat, kryddigt vitt vin. Vi har även tagit in ett gott och lättdrucket bubbel av sorten Prosecco.



Hemma har vi provsmakat de alkoholfria snapsar (!) som vi hittade på Systembolaget. Jag kan bara berätta att jag för ett par år sedan ringde till Bolaget och frågade om det möjligtvis fanns nåt sånt i sortimentet. Jag ville veta detta eftersom man enligt alkohollagen måste ha alkoholfria alternativ till den alkohol man har. På öl- och cidersidan finns det ju riktigt bra alkoholfria alternativ tycker vi, medan vinet (särskilt det röda) lämnar en del att önska enligt våra smaklökar. Men nån alkofri nubbe kände vi inte till. Snubben jag pratade med formligen hånskrattade åt min dumma fråga, för det måste jag ju fatta att det inte går att göra en alkofri nubbe. Kryddorna måste ju liksom lösa sig i alkoholen förklarade han suckande för mig när jag stod på mig och berättade om alkohollagen ifall han nu inte kände till den :) Jag fick såklart ge mig just då, men därför blev jag liksom lite glad när nubbeflaskorna plötsligt stod där i det alkofria sortimentet före jul. Till mitt sällskaps stora munterhet köpte jag hem en förpackning av de gulliga flaskorna, och vi har provsmakat två av de fyra flaskorna.


Nej nej grönpepparburken är inte den fjärde flaskan, den är bara med som storleksjämförelse :) Den fjärde flaskan råkade försvinna innan jag kom på tanken att ta kort på dem alla.

Nå, vi får väl lov att erkänna att de har en del kvar att göra på produktutvecklingssidan innan man njuter av en iskall alkofri nubbe! Alltså, smaken är väl helt okej, men konsistensen var fel. Jo, konsistensen. Alkohol har ju en lite simmig konsistens, och dessa nubbar kändes som vatten - förutom att de smakade som vatten (med smak). Vi känner inte för att ha dem i sortimentet. Om ni tycker annorlunda så hör av er till oss!

På nubbesidan (med alkohol) har vi emellertid en liten specialare till i morgon ... surprise!

Välkomna till NC i morgon fredag kl 18-24.
/B

Nedvarvning och uppladdning

Som ni kanske har märkt så har Henrik och jag haft lite familjeangelägenheter att ta hand om under hösten, vilket har gjort att vi har prioriterat ned Norrbo Central. Nu har vårt engagemang i angelägenheterna avslutats och vi kan varva ned efter ansträngningen som det hela har inneburit. När vi har varvat ned och laddat upp så kommer vi att öppna för er på NC igen. Just nu kan vi inte säga när detta kommer att bli. Jul och nyår erbjuder som bekant inga extra lediga dagar, och vi har en himla massa att jobba igen på våra vanliga jobb, så det blir ingen ledighet på det viset för oss i jul.

Vi beklagar de negativa konsekvenser detta får för verksamheten på NC, och vi är oändligt tacksamma för all förståelse och allt stöd vi har fått av er, vänner, kunder, uppdragsgivare, bekanta ...



Vi önskar er en riktigt God Jul och en fin avslutning på 2011. Och så hörs vi så snart vi har vidare besked till er!

/Bodil & Henrik med personal

Akut stängt på NC nu på fredag 25/11

Som en del av er vet så har vi lite familjegrejs att stå i nu för tiden. Läget förändrades här i veckan, så trots vad vi tidigare har annonserat (och trots vad som i skrivande stund ännu står på hemsidan) så måste vi hålla stängt på NC nu på fredag den 25:e. Vi beklagar eventuella olägenheter detta orsakar för er, kära gäster. Vi befinner oss i Kalmar på obestämd tid och måste helt enkelt återkomma senare om när vi har möjlighet att ha öppet igen. Sköt om er så länge och njut av myset i advent.
/Bodil

Stängt ikväll

Denna fredagkväll (18:e) har vi stängt på Norrbo Central. Välkomna nästa fredag, 1:a adventsfredagen!

Tårta och andra trevligheter

Tro´t eller ej men det har varit fredag igen. Mot nästan alla odds hade vi öppet som planerat, mycket tack vare en härlig insats av Ilsbo-Annelie, en av våra kära stammisar. Strax innan hon skulle på begravning i går eftermiddag erbjöd hon sig att vara stand-in för Henrik och Linn senare på kvällen, och jag tackade till sist ja. Vi hade ju tårta på gång till våra gäster för att fira att vi klarade oss utan avvikelser på livsmedelsinspektionen i torsdags. Sånt kan man ju inte ställa in, eller hur?!


Annelie in action!

Kvällen flöt på bra, gästerna kom i en jämn och fin ström.


En go dansk med lite sällskap vid kaminen.


Karin hade med sig sin jobbarkompis Maria till NC denna afton. De fick sällskap av Jonas som är gräsänkling några veckor.


Ylvas föräldrar kom till NC för att se om hon jobbade bra (och det gjorde hon förstås!) och passade samtidigt på att äta.


Längst in i hörnet satt ett gäng. (Det är så roligt att ta bilder på folk som äter, eller hur Inga-Lill?!) (Det var i alla fall inte jag som tog den här bilden ...)


Eva med sitt nya MasterCard :D


Ylva efter jobbet med ett gäng glada vänner som hängde på NC ett tag :)


Cattis kom framåt kvällen för sin sedvanliga Coca Cola. Denna kväll tog hon med en målarhantverkare från Sundsvall. Han var riktigt trevlig och berömde NC en väldig massa hehe, så då måste han ju få vara med på bild. Även det tyckte han var skoj :)

Jag glömde bort att ta kort på tårtorna. Nu finns det inget bildbevis varken på livsmedelsinspektörerna eller på tårta, så frågan är om den där inspektionen verkligen har hänt eller om vi har hittat på alltihopa? Ni som åt av tårtan kanske kan intyga att i alla fall den fanns :)

Nästa fredag den 18:e har vi stängt eftersom vi ska roa oss med annat den helgen. Om tygen håller så ses vi igen fredag den 25:e!

/B


RSS 2.0