Premiären 2012

Det är roligt när vi tar våra pauser för då kan vi ha premiär igen när vi öppnar :) Och premiärkvällarna brukar vara skojiga tillställningar (ni som har varit med vet vad jag menar hehe). I går var läget nästan perfekt, om jag får säga det själv. Alldeles lagom många gäster som kom i en väldigt jämn och fin ström, så vi kände att vi faktiskt hängde med någorlunda i köket/baren. (Visst, visst, inte felfritt, men det lär det aldrig bli hos oss...) Kvällens största problem var väl att vår kortläsare krånglade litegrann p.g.a. nån grej man måste göra varje nyår (gissar Henrik). Till veckan, när vi får tag på supporten, så får vi reda ut det hela.

För övrigt skulle vi behöva ved som inte ger någon värme. Jisses vad varmt det blir med lite folk i kåken, en massa matlagning och så en mysig brasa i kaminen! Men hellre det, för all del, än att det är för kallt :)

Här kommer några mingelbilder. Ni känner nog igen de flesta personerna, fullt av våra förtjusande stammisar :)
























Stackars Ylva, fastän hon var så ledsen så gjorde hon tummen upp för NC hahaha :) (Sanningen att säga så hade hon gjort illa tummen och ville klaga hos chefen. Hon fick ett plåster.)

Det var förstås fler gäster hos oss än vad som var med på bilderna, men jag fick annat för mig än att springa runt med telefånen...

Det kändes kul att ha det nya Ripassovinet på menyn, och de två flaskorna vi hade köpt hem "på prov" gick åt. Vi fick även servera av fin-rommen, och (till vissas avsmak) även av vår specialare bävergällen. Henrik har gjort den på äkta bäverkörtel, men det är Helen som har skjutit bävern, så därav namnet "Helens bäver". Någon sa att det namnet kan man ju tyda på lite olika sätt, men jag förstår inte vad han menade..... :)

Köttet från Grängsjö verkade funka bra det med. Både mörheten och smaken fick beröm. Däremot verkade gästerna skeptiska till pirog med gröt i. Till och med när jag förklarade att det är risgrynsgröt, inte havregrynsgröt, så såg jag bekymrade veck i pannan. Inte ens att det är en specialitet från Karelen verkade hjälpa. Att vi hade spetsat originalreceptet med bacon gjorde heller ingen skillnad. Fegisar :) Köttfärspirogen fick vi i alla fall servera och den funkade!

Många berättade att de hade pratat om NC på sina jobb o.d. och att det möter stor förvåning och nyfikenhet att det finns en krog i Norrbo. Och jättemånga uttryckte sin glädje över att vi har dragit igång NC igen. Det känns verkligen som att stället fyller en bra funktion.

Och lagom till klockan tolv så tömde gästerna sina glas och knallade ut i den härliga vinternatten.

På återseende nästa fredag!

Kommentarer
Postat av: Kattis Dellhem

Och jag drar med mig bla delsbo gänget till nc den 2mars, för det är många som vill se den omtalade krogen i norrbo!:-)

2012-01-28 @ 13:46:23
Postat av: Bodil

Ja det är rätt osannolikt med dylik inrättning här ute i skogen :) Ni är så välkomna, Kattis!

2012-01-28 @ 19:02:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0