(Troligtvis) Sista gången på NC - med oss vid rodret i alla fall

I fredags var det vårt sista öppethållande på NC, i alla fall så mycket som vi har planerat in just nu. Det var en trevlig kväll som vanligt, med en massa förbokade middagsgäster, några modiga dropin-ätare och så de som kom lite senare och umgicks över en öl eller en cola. Det hela flöt på rätt bra får vi lov att säga, och den största missen var gänget som fick sin frozen margarita liiiiite väl sent, d.v.s. typ till varmrätten. Inte riktigt så som vi önskar men men... Som jag har sagt så många gånger förut så är vi så otroligt tacksamma över er gäster som alltid har varit så stödjande, överseende och tacksamma (jo då nog finns det nåt undantag, det gör det väl alltid haha). Vad hade vi gjort utan er?! (Stängt för länge sen förstås!) Tack!!


En hungrig Gammelsträngsfamilj på besök på NC.

Vi är också jätteglada över att vi har haft sån tur med vår personal. Doris och Anne-Marie, Kattis, Siri och så Ylva. Alla har varit jätteduktiga och kastat sig rakt in i kaoset med berått mod och har gjort storartade insatser. Tack!!


Kattis jobbade hos oss denna sista kväll. Hon är en sån klippa, den tjejen!


Lägger in en gammal bild på Ylva också, som (i det dolda men inte mindre viktiga) städade stugan dagen efter öppethållandet, nyss hemkommen från fjällsemestern. Goa, härliga Ylva!

Sen har vi alla er andra som på olika sätt har stöttat oss under uppbyggnaden av Centralen. Skänkta prylar, blomsterprakt, gardinsömnad, Norrbo-bilder, ved, muskelkraft, strategier och hejarop ... Tack!!


Sune Herbertsson grundar den vägg i farstun som efter mycket funderande av Monica Dare blev ljuvligt/spännande lilafärgad och som därefter blev prydd av Sunes fotografier på Norrbobor - fotografier som har dragit till sig allas nyfikna blickar och gett upphov till livliga diskussioner och minnen.


Tack vare Urban så kom ett Ilsbopar till Norrbo Central för knappt ett år sen, blev stammisar, tog med sig vänner till oss, och till och med så har Annelie och jag hittat varann så mycket att vi har blörjat samarbeta inom det område som jag (Bodil) nu kommer att satsa på, nämligen konsult inom miljö, kvalitet och arbetsmiljö (se www.stipes.se, www.firmusenviro.se, www.eqoweb.se). (Nu blev det reklam igen men som jag har sagt förr, det här är ju min blogg så jag bestämmer hehe!).


Några på After Work från Hrc. (De kom förvisso något innan ordinarie öppningstid men ser ni LJUSET genom fönstret - våren är verkligen här!)


Gäster från Karlholmsbruk, med sommarboende i Hålsjö, passade på att besöka NC innan vi stängde. Mattias har varit hos oss tidigare, men nu kom hela tjocka släkten också :)


Efter en NC-burgare kan man känna sig mätt och belåten ... fast en jordgubbsdröm fick plats också vill jag minnas ...


... medan andra höll sig till flytande efterrätt :)


Karin har verkligen gjort ett fint jobb genom att ta med sig vänner och bekanta till NC. Här med en gammal jobbarkompis och hennes karl, Älgeredsbor på utflykt till Norrbo! Damerna ska just till att avnjuta en bäverhojt :)


Varm och törstig på vatten kom Anki med sin Thomas till NC efter ett tufft spinningpass.

Sen blev det annat att tänka på än att springa runt med kameran tydligen, för några fler bilder blev det inte. Däremot blev det ett väldigt kramkalas när de sista lämnade stugan ... 

Kära bloggläsare! Sprid nu budskapet att det finns en finfin liten restaurang i en finfin liten by i härliga Hälsinglad, och den väntar på nya ägare. Vi hörde nån som sa att vi har satt sån personlig prägel på stället att det typ blir svårt för nån att ta över, men HEJ, det finns många olika präglar att sätta, så det är bara att köra!

Vi återkommer framöver med vad som händer på försäljningsfronten, även om vi förstås kanske inte kan gå ut med exakt vilka som är si och så intresserade eftersom det skulle kunna bli fel. Men vi kan ju informera rent allmänt om vad som händer. För att det finns ett intresse för en fortsättning, det står helt klart.

(För övrigt fick jag en idé i fredags när jag stod och skalade sex kg potatis till mos, om en väldigt kul och annorlunda fortsättning på det hela. Henrik gillade idén så vi får se vad det kan bli av den!)

Allt gott till er alla, och på återseende!
/Bodil & Henrik




I glada gästers lag ...

Ja då blev det så där igen då. Fast ändå inte som vanligt. Alltså, när Henrik och jag i går lördag åt lite sushi inne i Hudik så tog vi oss för att räkna hur många som varit på NC kvällen innan. Det hade nämligen varit full fart ända från att vi öppnade tills vi stängde. Precis lagom fullt med folk. Många förbokningar plus de som droppar in ändå. Vi klarade av trycket ganska bra, vi tror inte att nån av gästerna fick vänta anskrämligt länge (jo Sigurd fick förresten lov att påminna om sitt kaffe och jordgubbsdrömmen, det var så sant ..!) och det enda som det var lite tajt med var grogg-glasen. Men snälla gäster hämtade sina urdruckna glas vid borden så vi kunde göra en "refill" så det löste sig rätt bra det med. Jag hann inte ta en endaste bild däremot - men vid det här laget så vet ni ju hur det brukar se ut. Föreställ er en familj med tre generationer, ett 21-årskalas med vidhängande gitarrtrubadur, två par goda vänner, några bybor här, några bybor där, äldre och yngre om vartannant, djupa diskussioner och glada skratt, lite tjafs, och där kom ytterligare ett gäng på tio pers, och plötsligt var klockan 24 och Jens var kvar sist som vanligt hehe.

Vi kom fram till drygt 60 gäster när vi räknade!

Det känns helt otroligt roligt. Vi är så tacksamma för att ni kommer med ert goda humör och hjälpsamma inställning och gör dessa kvällar tillsammans med oss. Tack!


Här är en gammal bild från när vi höll på och renoverade blivande Norrbo Central ...

Nästa fredag ja ... Då är det sista gången vi kör, som det verkar nu i alla fall ... Det är verkligen vemodigt att skriva detta, men vi tror stenhårt på att någon kul köpare ska dyka upp och driva stället vidare på ett bra sätt. Sprid gärna ordet till lämpliga köpare!!

Vi har redan ett antal bokningar till på fredag, så ... välkomna all-i-hopa!

/B&H


Det drar ihop sig ...

Nu drar det ihop sig till det nästsista öppethållandet på NC (i alla fall som vi har planerat) i vår regi. Några har anmält sitt intresse för NC, men från intresse till köp är steget ganska långt. Sprid gärna att NC är till salu i era nätverk, för som vi tolkar det på ert intresse så vill ni ju att det ska vara verksamhet i stugan!

Om ett par timmar börjar Henrik och jag förbereda, sen framåt öppningstid trillar Ylva in, och vi hoppas såklart på riktigt mycket folk i kväll. Vi har drygt 20 pers inbokade redan, så det blir nog bra fart :) Välkomna ska ni vara!

/B


RSS 2.0