Stängt på NC nästan hela september

Här kommer det tredje blogginlägget som jag skriver i dag :)

Henrik och jag har bestämt oss för att hålla stängt på NC under i princip hela september månad. Fredag den 30 september öppnar vi igen för höstsäsongen.

Vi har haft en mycket lyckad sommar på NC, både vad gäller besökarantal/omsättning samt hur vi själva har klarat av det hela med avseende på såväl ork som logistik. Som ni minns så fick vi lov att stänga förra sommaren, då vi saknade viss värdefull erfarenhet + att vi kunde konstatera att vi med våra kunskaper inte har utrymme nog i lokalerna för att hålla öppet varje dag under högsäsong. I år har vi därför haft öppet tre kvällar i veckan, vilket har gett oss möjlighet att vila ut, städa, handla och planera o.d. mellan öppethållandena. Denna planering har även gett mig (Bodil) möjlighet att arbeta med det musikprojekt som jag jobbar 25% i och som kulminerade i augusti med en spelstämma för personer med och utan funktionsnedsättning.


Fullt med folk på NC i somras :)

Vi har dessutom haft ekonomi att kunna ha Siri hos oss regelbundet, vilket har gjort att hon har kommit in i verksamheten bättre än de sporadiska inhopp som hon och några andra fick göra i fjol, när vi inte alls visste vilka ekonomiska resurser vi hade. Siri har alltså varit en utmärkt hjälp för oss, både under och mellan öppethållandena. Vi tackar även Oliwer, Kattis, Rebecka och Linn för deras gött bra insatser hos oss!


Siri :)

Nu under september tar vi alltså lite ledigt från NC för att ladda om batterierna till hösten. Vi kör ju NC på mer eller mindre hobbybasis (öven om vi driver det professionellt) så vi behöver lite fritid ibland :)

Under lågsäsongen (aug-juni) kör vi i huvudsak på fredagkvällar. Ibland tar vi oss friheten att stänga nån fredag för att kunna resa bort e.d. Vi upplever att ni gäster har en stor förståelse för detta och vi är väldigt glada för det. Det gör allt mycket lättare för oss.

Många gånger, kanske lite oftare ute på landsbygden, får man lov att hitta alternativa lösningar på olika saker. Detta är vårt sätt att kunna driva NC, och vi tycker att det är väldigt kul att kunna visa att vi, alla tillsammans, har en riktig krog mitt ute på landet. Vi har under sommaren märkt att ryktet om NC har spridit sig utanför sockengränsen, och vi har haft besökare från Stormnäs, Delsbo, Iggesund m.fl. ställen. Detta tycker vi är väldigt roligt och det känns som att det finns mycket att bygga på för att utveckla NC, om man nu skulle vilja det.

Stort tack till er alla för denna sommar! Sköt om er och välkomna åter den 30 september!

 

/Bodil & Henrik

Om alkoholfria drycker på NC

När man har en krog så finns det förstås vissa regler man måste följa för att få ha sitt så kallade serveringstillstånd. En regel är att det måste finnas en ordentlig meny med mat. Man får alltså inte bara ha öl på menyn. En annan är att de som dricker alkoholdrycker måste hålla sig inom ett visst, förbestämt, område så att vi i personalen kan hålla koll på dem (så att de inte blir för berusade, så att de inte bjuder minderåriga etc.).

En tredje regel är att man måste erbjuda alkholfria alternativ i rimlig utsträckning. Detta tycker Henrik och jag är en väldigt bra sak. Även personer som av olika anledningar inte vill dricka alkohol ska ju kunna gå ut och få sig nåt gott att dricka och ha det trevligt. Det finns dessutom en del mycket bra alternativ till alkoholdryckerna, inte bara cola och juice.

På vinsidan tycker vi själva att det finns en del kvar att önska men vi har flera gäster som tycker att det alkoholfria vinet är gott. Vi kör med Loxtons röda och vita alternativ, då Systembolaget har rekommenderat oss det märket. Själva tycker vi mycket om såväl den alkoholfria cidern och den alkoholfria ölen som vi har på vår meny, och ibland kan ni se oss i personalen dricka dessa drycker då vi jobbar.


Cider: Stowford Press. Öl: Störtebeker.

Eftersom vi tycker att trevliga glas hör till även alkoholfria drycker så serverar vi gärna i "vanliga" vin- och ölglas.

Vi har även ett par alkoholfria drinkar, som vi serverar i trevliga drinkglas. Vi har dels en röd "lingoncaipirinha" som vi ofta serverar i ett lågt tumblerglas (whiskyglas), dels en "kiwi daiquiri" som serveras i ett cocktailglas (martiniglas).


Här ser vi tre tjejer som i somras fick varsin kiwi daiquiri - alkoholfri såklart!

Vi har letat och funderat men har inte kommit på nåt bra alkoholfritt alternativ till "nubbe". Om du har nåt tips så hör gärna av dig :)

Summa summarum så kan man roa sig även utan alkoholhaltiga drycker hos oss! Välkomna att prova något av dessa alternativ.

PS: Vi har även vanlig lättöl, cola, juice, vatten m.m.

/Bodil


Lyskvällen på NC

I går firade vi lyskväll på NC, som på så många andra platser runtomkring i bygden. Under tidig eftermiddag sprack molnen upp och det var varmt och fint, men framåt öppningsdags så började svarta moln torna upp sig, vinden friskade i och det kändes allmänt hotfullt ...

Men gästerna dök upp ändå! Det började lite lugnt med Anki & Tomas samt Kerstin & Calle.


NC-burgare, lammkorv från Kristians och pasta beställdes in.

Sedan kom det några till, och några till, och några till! Plötsligt var det närapå fullt både inne och ute, och vi i personalen fick höja tempot avsevärt. Vår toppenduktiga sommarjobbare Siri har nu flyttat söderöver för att börja sina universitetsstudier, så det kändes lite tomt i köket ... Henrik och Linn fick kämpa där på egen hand medan jag tog hand om beställningarna och drickaserveringen. Värmeljus och marschaller tändes, så även ljus från Delsbo Candle. Regnet höll sig borta och vinden mojnade, och det blev en riktigt skön kväll. Inne hade vi säkert närmare 30 grader varmt trots att vi öppnade alla fönster och dörrar, för ute var det ju nästan 20 grader.

Jag hann som vanligt - när det är så mycket folk - inte med kameran under kvällen. (Fast vid det här laget så vet ni väl ungefär hur det brukar se ut på NC!) Det lugnade dock ned sig en aning i och med att Mats Skoog från Bjuråker och hans gitarrspelande kompanjon Bengt Nordh kom till oss vid 21.30-tiden för att underhålla med visor av Dan Andersson m.fl. Vi har ju inte så gott om plats hos oss, men de lyckades få plats i ett litet hörn ändå.


Genom de öppna fönstren spred sig sången ut i den mörka Norrbokvällen. Helmysigt! 

Mats och Bengt underhöll oss i omgångar ända fram till stängningen kl 24, då alla gäster checkade ut och vi körde den sista disken och grovstädningen.

Som vi sa så har vi ju inte Siri hos oss längre, så just nu är Henrik framme på NC och kör finstädningen :) Själv ska jag skriva ett par blogginlägg till, när jag ändå håller på :)

/Bodil

Lyskväll = Myskväll med Mats Skoog på NC

Kära vänner och bekanta!

Den senaste tiden har vi haft en jobbig sak på gång hemmavid, vilken har tagit all vår tid och kraft. Detta har gått ut över Norrbo Central, och vi har tvingats prioritera ned vår verksamhet där. Som ni har märkt har detta resulterat i oförutsedda och ganska plötsliga stängningar och vi kan inte annat än beklaga de ev. problem som detta har medfört för er.

I går fick vi en tidsbegränsad men ändock en lösning på ärendet, och därmed kan vi genomföra vårt planerade öppethållande i morgon lördag :) Vi har alltså flyttat vårt ordinarie fredagsöppet till lördag denna vecka, eftersom det är den mysiga lyskvällen på lördagen! Förutom vanligt NC-mys så har vi som extra mys denna kväll äran att få ha Mats Skoog hos oss. Mats är bl.a. känd från allsången i Bjuråker, som han mycket framgångsrikt leder. Mats kommer till NC med sin dragspelande partner (vars namn jag skrev upp på en lapp, som jag nu har förlagt ...) och framför visor frampå kvällskvisten. Vid 21-21.30 räknar vi med att de dyker upp. Det ska bli roligt!

I övrigt så serverar vi mat och dryck i morgon enligt rådande koncept. I kväll ska vi se över menyn, som kommer att få ett par förändringar från senaste öppethållande.

För övrigt har vi bestämt att hålla stängt nästan hela september så vi kan återhämta oss dels från den jobbiga saken, dels från det faktum att vi har jobbat för fullt under hela sommaren. Vi laddar alltså batterierna och återkommer fredag den 30 september.

Fast först alltså Lyskväll = Myskväll i morgon lördag!


Mys på NC i skenet från stearinljusen (bild från tidigare öppethållande).

/Bodil & Henrik

OBS: Stängt fredag 19 augusti!!

Vi har inte bloggat här på en tid eftersom vi har haft mycket annat (utanför Norrbo Central) som har tagit vår tid och kraft - väldigt speciella omständigheter. En del av er, som står oss lite närmare, vet vad det handlar om ... Dessvärre har det just hänt saker som gör att läget kräver att vi håller NC stängt i morgon fredag den 19 augusti. Vi beklagar alla eventuella problem som detta medför, och hoppas på förståelse. Vi har tyvärr inga resurser i form av vikarier att sätta in.

Vid ev. frågor, ring oss!

/Bodil

RSS 2.0