Lyskvällen på NC

I går firade vi lyskväll på NC, som på så många andra platser runtomkring i bygden. Under tidig eftermiddag sprack molnen upp och det var varmt och fint, men framåt öppningsdags så började svarta moln torna upp sig, vinden friskade i och det kändes allmänt hotfullt ...

Men gästerna dök upp ändå! Det började lite lugnt med Anki & Tomas samt Kerstin & Calle.


NC-burgare, lammkorv från Kristians och pasta beställdes in.

Sedan kom det några till, och några till, och några till! Plötsligt var det närapå fullt både inne och ute, och vi i personalen fick höja tempot avsevärt. Vår toppenduktiga sommarjobbare Siri har nu flyttat söderöver för att börja sina universitetsstudier, så det kändes lite tomt i köket ... Henrik och Linn fick kämpa där på egen hand medan jag tog hand om beställningarna och drickaserveringen. Värmeljus och marschaller tändes, så även ljus från Delsbo Candle. Regnet höll sig borta och vinden mojnade, och det blev en riktigt skön kväll. Inne hade vi säkert närmare 30 grader varmt trots att vi öppnade alla fönster och dörrar, för ute var det ju nästan 20 grader.

Jag hann som vanligt - när det är så mycket folk - inte med kameran under kvällen. (Fast vid det här laget så vet ni väl ungefär hur det brukar se ut på NC!) Det lugnade dock ned sig en aning i och med att Mats Skoog från Bjuråker och hans gitarrspelande kompanjon Bengt Nordh kom till oss vid 21.30-tiden för att underhålla med visor av Dan Andersson m.fl. Vi har ju inte så gott om plats hos oss, men de lyckades få plats i ett litet hörn ändå.


Genom de öppna fönstren spred sig sången ut i den mörka Norrbokvällen. Helmysigt! 

Mats och Bengt underhöll oss i omgångar ända fram till stängningen kl 24, då alla gäster checkade ut och vi körde den sista disken och grovstädningen.

Som vi sa så har vi ju inte Siri hos oss längre, så just nu är Henrik framme på NC och kör finstädningen :) Själv ska jag skriva ett par blogginlägg till, när jag ändå håller på :)

/Bodil

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0