Rosa ränder

Nu har vi börjat tapetsera lilla rummet. Vad tror ni om detta?


Rosarandiga tapeter känns skoj och smakar godis, tycker vi :)

Dessa tapeter heter New Classic 2541 och är av sorten Easy Up. Det stod på anvisningen att det bästa var att rolla väggen med tapetklister i stället för att som vanligt smeta på tapeten. Men det tyckte vi funkade dåligt, så vi körde med borste på tapeten i alla fall.

Henrik har fixat läckaget på diskmaskinen nu :) Fast några förebyggande slangbyten kan nog vara på sin plats.

Håller på för fullt och utreder med polisen vad som gäller för dem med vår planerade uteplats. Det är mycket oklart men det ska väl ordna upp sig så småningom ... 

Idag ska jag återgå till mitt enskilda arbete med förrådet. Jag fastnade i grundarbete förra veckan, så idag ska jag börja måla där "på riktigt" hoppas jag.

Jag hoppas också på att Elaine kommer förbi och tar en kopp te med mig på bron också, så man får lite sol på näsan! Oj vad det är härligt ute nu! Njut!

/B

Färdig (delvis..)

Igår kväll gjorde vi ett ryck och fixade klart tapeterna i stora rummet. Kaminen står också färdigmonterad på sin plats och väntar på att bli proveldad av sotarn. Vi tycker att det blev rätt bra med tanke på att det var första gången vi tapetserade + att vi hade en otroligt dålig, rostig, tapetkniv. Ska försöka leta upp en bättre nu när vi ska ge oss på det andra rummet.  


Hela rummet tapetserat och söta kaminen på plats.

Ida kom förbi en sväng på kvällskvisten igår när vi tapetserade, tillsammans med sin kompis Jessica från Näsviken. Vi bjöd dem på saft och cocosboll. Seg som jag är så glömde jag ta bild på dem - undrar när jag ska lära mig..! 

Här kommer i stället (?) ett par bilder på den nu skrapade köpmansdisken, där ni kan se den lite överraskande guldfärgen.


Skrapad och lagad köpmansdisk som vi hittade på vinden i gamla huset.


Guldfärg på speglarnas kanter. Få se om vi målar den så eller inte!

Ha en härlig lördag och njut av våren, gott folk!
/B  


Dagen idag

Ja, det blev lite för sent igår för att jag skulle orka skriva här, så jag gör det nu i stället. Det blir lite kortfattat ety jag är ivrig att komma mig iväg!

Snart ska jag åka fram och fortsätta jobba på Centralen. Dagens uppgift är att måla i förrådet. Därefter ska jag lägga in den golvmatta vi har haft här hemma i hallen, den är i alla fall bra mycket trevligare än den som är i förrådet nu.

Köpmansdisken är hämtad, lagad och finfixad av Roland (tack!!), och nu även skrapad från färg. Det var väldigt roligt att hitta guldmålade detaljer under den mörkbruna tjocka färgen, så det ska vi försöka återskapa när vi målar den. 

Vi har satt upp några fler tapetvåder i stora rummet.

Kaminen är på plats.

Diskmaskinen har lite jobbigt att komma upp i temperatur :(

Monica har målat klart i hallen och gjort mycket grundarbete i lilla rummet. Hon har även börjat tänka på vår trädgård, rotslår buskar och träd och tänker ut blommor.

Golvet i personaltoan är i princip klart för mattläggning, Urban ska bara fixa en liten rörgrej idag.

Pentryt börjar ta form.

Snön har snart tinat bort. Sa jag att vi hittade en liten syrenberså på gräsmattan?! Den blir perfekt för den lilla gjutjärnsbänk jag har införskaffat :)

Vi har projekterat för inhängnadet av del av gräsmattan som vi har sökt alkoholtillstånd för. Vi har köpt en stor grill för grillkvällar.

Vi har ätit vår första middag på centralen (sill med dill i ugn med kokt potatis och lök/grönsaker i grädde).

Jens har snickrat ett hamsterhus till gästtoaletten.

Ja, det är säkert en del annat som har hänt också, men i stora drag så ser det ut så.



Jag avrundar med ett bildbevis på att våren _är_ på gång, även om det är lite kyligt just nu. Hittade dessa och massor av blåa sippor på solsidan på norrsidan av norra Dellen. Härliga tider!


Å så lite bilder!

Hej hej igen, då var det dags att titta närmare på caféhuset:


Ytterdörren in till hallen och lilla gästtoaletten. Färgen på väggarna möter många olika reaktioner, allt från "ååh vad varmt och välkomnande det känns" (citat Henrik P, tro´t om ni vill, Norrbobor!) till små söta rynkor på näsan (Mr Brink). Eller för att citera Monica, vår färgsättare: "Lila, det är geniets och idiotens färg". Jag älskar den. Skulle väl inte ha den hemma, men detta är faktiskt en restaurang/café, så de så! Lite kul ska man väl få ha?!


Vår cocacolakyl, som vi tänkte klä om men nån kanske vill köpa den? Colaskylt för lysröret finns.


Här kommer det vara bord för servering, med ganska kul tapeter på väggarna (inte nu alltså, men snart). Nu är det som överallt annars, upplag. Tänk så många trevliga prylar man har!


Henrik i sina handymanbrallor (ärvda av min farsgubbe) slipar murstocken innan målning och innan kaminen ska på plats. Till höger är dörren in till köket.


Den ena diskbänken samt diskmaskinen och varmvattenberedaren.


Utsikt över uteserveringen inkl. gräsmattan från köket.


Här är nu en bild på mig eftersom Henrik tyckte att jag skulle synas här på bloggen också. (Det sa brorsan inget om däremot, men men ...). Som ni ser har vi här börjat tapetsera i det stora rummet, en inte så utmanande tapet i detta rum, men inte mindre trevlig för det - om jag får säga det själv.  


Ifall nån undrar så är det Boråstapeters Anno 1905 nr 12902. Vi hade först tänkt oss Durotapeters Ingelsgården 012-01 som är snarlik (ser ut att vara det äldre originalet) men den hade en gråtonad bottenfärg och vi ville ha så vitt som möjligt, så då blev det denna.

Nu hoppas jag att alla har fått en bra uppfattning om hur det ser ut här på Norrbo Central i dagsläget.

Som tack till brorsan lägger jag såklart in en länk till hans firma Mule konsult där han erbjuder tjänster till lantbrukare och andra markägare, samt åtar sig foto- och folkmusikuppdrag.

Då drar jag iväg till Centralen och tar några fler bilder, haha, nej jag ska skrapa köpmansdisken och måla i förrådet tänkte jag. Ikväll kanske jag kan uppdatera er lite mer om det övriga läget, om det inte blir alltför sent som vi kommer hem.

PS: Idag (d.v.s. onsdag den 21:a) tar jag med mig nybakade smörbullar, så ifall Du har vägarna förbi så är det bara att komma in och provsmaka!


Bilder bilder ...

Välkommen till rundturen på Norrbo Central, vi ska nu upp på övervåningen i Bagar-Einars gamla hus. (Bildtext under bilderna.)


Vindstrappan, ni får själva gissa perspektivet.


Möjligheternas rum, vinden.


Ett mycket härligt rum, som faktiskt är lite isolerat och som har utsikt mot caféhuset och Dellen. Nåt säger mig att det har varit tv-rum här tidigare, men jag är inte säker. Ni lägger väl förresten märke till de fantastiska (ingen ironi) fönstren både i detta rum och på den förra vindsbilden?


En annan vy över rummet. Skönt kvällsljus strömmar in på den vackra gamla tapeten med guldinläggningar (eller vad det nu kan heta), och i hörnet skymtar en skojig liten kamin i väntan på lite puts.

Då var vi klara med det här huset, förutom att ni inte har fått se några källarbilder. Källaren får ni se om ni kommer på besök, kära vänner! Men gråt inte, för vi har ett helt hus kvar att beskåda! Hoppa vidare till nästa inlägg får ni se caféet.


Fler bilder

Ok då fortsätter vi med några fler bilder på Norrbo Central, på brorsans säkerligen korrekta uppmaning. Bildtext under respektive bild.


Nu har vi vandrat upp på altanen och blickar ut över södra Dellen. Vår tomt går ned till träden, kan man säga.


Baksidan av uteserveringen. Rampen går alltså in i caféhuset. Vi ska ta upp ett hål i staketet så man kan ta sig ned på gräset från altanen. Vår plan är att få serveringstillstånd för en bit av gräsmattan också, så att vi kan ha grillkvällar och små evenemang där. Enligt alkoholhandläggaren, som jag träffade igår, skulle det gå finfint :)


Nu går vi in i stora huset, d.v.s. Bagar-Einars hus. En snygg retromatta pryder denna hall, tyvärr är den rätt sliten. Nej, jag menar inte plasttrasmattan!


In till vänster ligger kontorshotellet, som just nu är verkstad, upplag och konstruktionsplats.


Här i kontorshotellet ser vi hur det typ såg ut i caféhuset innan panelen vitmålades och väggarna täcktes med täcktapet.


I kontorshotellet ligger förrådet, som nästan är färdigrenoverat :P


Det är inte så långt kvar innan personaltoan är klar heller!


I det andra rummet kan man ha konferenser, utställningar, massage etc. Fast inte på samma gång. Och inte just nu.


Ett mysigt, hemtrevligt pentry.

Gott folk, vi tar ett brejk här och fortsätter med övervåningen i nästa inlägg! 

Bilder i massor

Då min lilla bror anser att han sett nog av vit panel här på bloggen och för lite (inget) av hela anläggningen så kommer här ett inlägg bestående av bilder på Norrbo Central ur alla vinklar och vrår, så som plejset såg ut helgen den 17-18 april innevarande år.

Vi börjar med att snurra ett varv på gårdsplanen:



Detta är huset där Bagar-Einar hade bageri till slutet av 80-talet. I källaren (den vänstra dörren) finns en gigantisk bakugn kvar. I markplan iordningställer vi nu kontorshotell, pentry, personaltoalett och förråd. På övervåningen finns en oinredd vind och ett underbart rum, som kanske kan hyras ut till övernattande gäster nån gång framöver. Vi har låtit sätta in den tjusiga luftvärmepumpen av märket Mitsubishi som ni ser på väggen, tidigare saknades uppvärmning i huset.



Vrider man sig åt vänster så ser man infarten till vår fastighet, och så har vi Handelsboden (det gula huset) till granne.



Vi fortsätter vrida oss åt vänster och ser då landsvägen mot Delsbo och den handikappanpassade rampen till vår uteservering på den andra av våra byggnader.



Här är självaste caféhuset. I bakgrunden till vänster kan man skymta Lake Dellen.



Ännu lite mer till vänster så har vi ett riktigt tjusigt (ironi) garage, som vi funderar på att göra om till en kombinerad bagarstuga/smedja. Alternativt brygghus. Men det blir senare.  



Och här, mellan garaget och kontorshotellet så har vi en yta som lämpar sig till parkering för alla besökare.

Så där, då har vi gjort ett varv på gårdsplanen. Vis av erfarenhet från krånglande datorer och internettjänster så laddar jag upp detta och fortsätter i ett nytt inlägg. Häng med!


Ansökan för alkoholtillstånd inlämnad!

Yes! Nu är ansökan för alkoholtillståndet (serveringstillståndet) inlämnad till kommunens alkoholhandläggare Marika! En tjock bunt med papper blev det, och Marika verkade faktiskt helt nöjd med det hela. Nu ska ansökan upp i nämnder, det ska kollas så att vi är skötsamma medborgare etc. så det dröjer troligtvis till mitten av juni innan allt är klart. Den 10 maj kommer Marika tillsammans med Ulrica från miljö och hälsa ut till Norrbo Central för att granska allt på plats - en spännande dag att se fram mot!

Nu ska jag åka över till byns snickare Roland, som har lagat vår köpmandisk. Jag ska nu skrapa bort lite gammal färg från den.

Tjing på er!

Ännu en arbetsvecka ...

Ja då var det söndagkväll igen, och för ett par timmar sen insåg jag att jag hade missat min kör - det hade redan gått en timme av övningstiden då jag tittade på klockan … Då satt jag dessutom på pizzerian i Näsviken och mumsade pizza tillsammans med Henrik, så det var inte så mycket att göra åt. Vi hade tillbringat eftermiddagen och kvällen på Norrbo Central och hade ingen middag planerad, och så slog hungern till, hårt och skoningslöst. Nåja. Här kommer i alla fall en lägesuppdatering:

Jens har nu startat sin firma, ”Källmans”, och har jobbat stenhårt hos oss med att mura på vår murstock och förbereda för montaget av kaminen. Trots att han aldrig har murat så stora saker förut så blev det rent ut sagt skitbra. Ok, det är inte klart ännu men det är verkligen på god väg.


Här har Jens putsat murstocken.

Via mail har Henrik och jag den senaste tiden bollat med Monica Dare om tapeter och färgsättning. Nu har Monica kommit upp från Stockholm till Norrbo, och har idag varit med oss på plats i lokalerna. Vi har slutligen bestämt oss för vilka tapeter och övriga färger som vi ska använda, och det kommer förstås att bli såååå tjusigt :) Målning av panel och övriga snickerier är nästan klar, men färgen har tagit slut (igen) så vi ska köpa en liten burk till nu till veckan och färdigställa den delen. Som superbonus kommer Monica med trädgårds- och inredningstips också, och hon tänker även till om vår logotyp. Sweet!

 

Henrik har rivit ut golvmattan i badrummet i stora huset, och Urban Rörkrökare dök upp i dag för att inspektera golvbrunnen som han ska lägga om. Han ska också dra in vatten/avlopp till det blivande pentryt i samma hus. Så snart Urban har fixat detta kommer Jannes Golv och lägger ny matta, som vi såg ut i fredags, och sen fixar vi in toan och handfat och vips så har vi en personaltoalett.

 

Henrik har faktiskt lyckats med konststycket att laga spisen till slut. Han har bytt och kopplat om komponenter och till och med virat koppartråd först 200 varv av och sen på en spole, och häpp, nu funkar det! Min lilla elektriker … Det känns faktiskt jättebra (om än lite ovant) att ha en induktionsspis, för den är verkligen grymt snabb och det går så himla bra att justera temperaturen snabbt. I fredags lagade jag första maträtten i köket; en chili con carne med mycket frästa grönsaker i (lök, finhackad vitkål, rivna morötter, paprikabitar, kidneybönor) som sedan provåts av Jens och Magnus Brink. De verkade tycka att det smakade gött! Receptet till efterrätten, chokladfudge med marshmallows, måste dock omarbetas då den var alldeles för kladdig (men smarrig ändå!).

 

Efter nämnda fredagslunch for jag miljö- och hälsoskyddskontoret och lämnade in anmälan om livsmedelsverksamhet tillsammans med alla HACCP-papper, och det kändes som ett mycket positivt och bra möte! I morgon måndag ska jag färdigställa ansökan om serveringstillstånd (alkohol) så att jag kan lämna in den också, så är vi verkligen på g. 

Nu verkar det också som att vi har ett par hyresgäster till kontorshotellet! Mer om detta senare. Med datorns hjälp har vi snickrat på lite spröjs på de moderna eftermonterade fönstren på denna byggnad. Om vi får säga det själva så kommer huset nog att se skapligt ut med fuskspröjs och lite rödfärg:


Sidan mot vägen i dag ...


... och med datorspröjs!


Gaveln i dag ...


... och med datorspröjs!


Besökarna till Centralen är många, och det känns väldigt roligt för alla är så glada och tycker att det blir så fint och kommer att bli så kul. Haha, vi får väl hoppas att de har rätt! Dagens gäster har fått prova Henriks lyxchokladbollar och dessutom dricka kaffe ur de urgulliga små kopparna som vår ”hemmagrannar” Maja-Lena och Pelle har skänkt till Centralen.  Har jag förresten nämnt att vi har fått in en luftvärmepump av märket Mitsubishi till stora huset? Den är tystgående och sprider värme till huset. Ja just ja, Snickar-Roland tittade in i dag, och han har fått i uppdrag att renovera köpmansdisken som vi hittade på vinden.

 

Det är fantastiskt att ha så många härliga människor i sin närhet. Och att våren håller oss i ett järngrepp!


RSS 2.0