Norrbo Central till salu

Som en del av er redan har hört eller läst så är Norrbo Central nu till salu. Henrik och jag anser att vi har nått vårt mål: Att få till en fungerande och omtyckt krog på landsbygden i Norrbo. Nu är det dags för någon ny kreativ och engagerad person att ta över! Därför har vi satt ihop ett "prospekt", ett dokument med lite fakta om fastigheten och den verksamhet som vi har bedrivit. Det finns på http://norrbocentral.se/NC_till_salu.pdf.

Vi har haft en väldigt lärorik, jobbig, adrenalinkickad, spännande, utmanande, kontaktknytande och jätterolig tid med Norrbo Central och det är inte lätt att skiljas från verksamheten. Men vi kommer inte kunna ta NC till några högre höjder och vi vill samtidigt inte stagnera, så då återstår bara försäljning. Vi har satsat i princip all vår fritid under ett par års tid på NC, och hoppas nu att någon vill driva det hela vidare i någon form. Det blir säkert inte på samma sätt som vi har gjort det, men det behöver ju inte nödvändigtvis betyda att det blir sämre ;)

Vi har redan några intressenter, men vi vet också att det är ett stort steg från att vara intresserad till skrivna papper. Så vi får se vad som händer! Sprid gärna budskapet!

Vi har sedan tidigare gått ut med att vi ska ha öppet de två första fredagarna i mars (2 och 9), och det står vi fast vid. Just nu kan vi dock inte säga hur det blir efter dessa kvällar, så vi får återkomma om det.

Allt gott!
/B&H

Marias 40-årsfest!

I går hade vi äran och glädjen att få ha Maria och hennes släkt och vänner hos oss då hon firade sin stora dag. Både för henne och för oss var det lite nervöst innan; det är ju inte var dag man har 40 gäster som ska trivas och äta gott. För oss på NC var det en helt ny situation. Vi har vid ett par tillfällen haft sittningar om ca 20 personer, tror jag, men nu var det alltså dubbelt upp vilket verkligen testade kapaciteten i utrymme både för gäster och i köket. Men det gick! Det var förstås inte som på Nobelfesten, att alla får sin mat samtidigt och så. Nej, här fick man vara så god att äta sin mat när man fick den :) Vi har ju liksom bara en enda vanlig spis, till exempel! Men hur det nu var, med alla fadäser och varmrosiga kinder, så var i alla fall Maria mycket nöjd med sin kväll, och många gäster uttryckte sin uppskattning över både stället och maten. Den där Baileys- och kaluhatårtan vi snodde ihop fick jättemycket beröm, så även räkcocktailen som hade lite annorlunda smak av mango, chili, lime och koriander (jag var livrädd innan att folk skulle tycka att den var för stark och att koriandern skulle vara för konstig, men det verkade gå bra!!).


Lite 70-talsaktiga ser de väl ut, tårtorna, men de smakade finemang med lite vuxen sprit- och kaffesmak mitt i den söta chokladen. Dessutom är ju Maria född på 70-talet, så varför inte?!


Det var en härlig känsla att servera bubbeldricka till alla gästerna, som sedan såklart utbringade en skål för kvällens huvudperson - hon är lite suddig här på bilden men det beror inte på bubbeldrickan utan på mästerfotografens proffskamera :)


Fler bubblande gäster!


I det rosa rummet trängde en del av gästerna ihop sig vid extrainsatta bord.


Det fanns liiite ledig golvyta i alla fall :)


Även i blå rummet fick vi ta in extrabord. På denna bild har folk börjat mingla (ännu senare på kvällen trängde båda bordens personer ihop sig runt ett bord!) men även i detta rum var det typ proppfullt under middagen.

Vår duktiga knegare Ylva fick också vara med om detta spektakel och stannade kvar till 22 denna kväll. Sedan skötte Henrik och jag resten. Jisses vad disk det blev! Tur att vi använde mycket engångsgrejor till förrätten (hoppas ingen miljömupp läste det där hehe). En jättekul kväll tyckte vi att det var och vi var lättade när den var över och vi kände att vi hade rott det hela i land någorlunda i alla fall haha!

x x x x x x x x x x x

Som ni kanske har hört eller läst i Norrbonytt så stundar det förändringar för Norrbo Central. Jag kommer att återkomma till detta här på bloggen under veckan.

Ha det gott!
/B&H



En vecka har gått ...

När veckans sista vardag lider mot sitt slut låser vi ofta upp dörren till Norrbo Central, så även denna fredagkväll. Denna afton visade sig bli en ganska så lugn tillställning. Vi hade ett par middagsavbokningar p.g.a. sjukdom och andra aktiviteter, men de som kom var desto gladare - eller hur det nu var :)

Trots att det var ganska så lugnt så lyckades jag inte ta så många bilder, så ni får hålla till godo med de som finns här (vi hade alltså fler gäster än vad ni kan se på bildbevisen hehe).


Våra gäster Guldbrands från Stockholm kom upp till Norrbo även denna helg. Barnen lyckades få i sig lite köttbullar mellan spelandet på paddorna :)


Ylva serverade glatt sina föräldrar med vänner innan hon drog iväg på annat myskalas.


Livliga diskussioner om allt från Dellenbanan till Rolling Stones kan jag tänka mig att det var vid detta bord ... 

Nästa fredag har vi stängt, eftersom vi ska ha öppet på lördag för en bokning av hela lokalen. En glad tjej i sina bästa år har valt att förlägga sitt födelsedagskalas till NC, vilket vi är jätteglada för. Särskilt efter i går kväll, då vi kunde pusta ut efter att ha lyckats tränga in bord så att vi har sittplatser till alla hennes gäster!! Det kommer att bli så där mysigt trångt och gemytligt ni vet haha! Och ingen behöver ens sitta i farstun, det ni! 41 personer ska alltså samlas vid Bagar-Einars gamla tillhåll - tänk om han hade kunnat vara med och spela med sitt sväng-gäng på festen :)

Fredagen därpå har vi också stängt.

Med andra ord är ni välkomna tillbaka fredag den 2 mars! Passa på att njuta av de härliga vårvinterdagarna så länge, vetja!

/B


Fredagsredovisningen

Hej på er! Det var så roligt i fredags att jag först nu har hämtat mig tillräckligt för att blogga :)

Allt kött som vi fick från Farmen förra veckan sålde slut, vilket Åsa där förstås tyckte var jätteroligt när jag berättade det för henne som i går söndag (när jag ringde för att beställa mer).

Ett antal jordgubbsdrömmar fick vi också äran att servera! Och lite lax, lammkorv, tryffel, godricka av olika slag ... Vi fick frågan om vad vi tyckte om det alkoholfria vinet nu för tiden, och sanningsenligt så svarade jag att det är inget varken jag eller Henrik rekommenderar. Alkoholfri öl - jättegärna. Alkoholfri cider - mums! Alkoholfria drinkar kan vara jättegoda och vi serverar ett par sådana. Men vinet tycker vi lämnar en del att önska - vilket är precis vad personalen på Systembolaget också säger. Vi kan bara hoppas på en positiv produktutveckling även där framöver, för visst vore det trevligt med ett schysst vinalternativ! (Fast det tycker jag att lingondricka är i och för sig ...) 

Här kommer några bilder från fredagens begivenheter, då en massa skojiga gäster trotsade den stränga kylan och trillade in till oss!


Den här veckan såg Ylva riktigt glad ut på bild, när hon förberedde inför öppningen ;)


Oj vad suddig han blev! Men på den andra bilden tuggade han så fasligt så det får bli den här i alla fall  (proffsfotografen på g igen!).


Än en gång tog hon med sig sina kollegor på en trevlig afton på NC - tack Karin!


Det är inte alla som vill vara med på bild - därav den tomma vänstra stolen ... Men den högra stolens gäst vågade vara med!


Lyckades fånga denna tjej i smyg :) (Sorry ... men så gör jag bara med tonåringar!)


Här var ett glatt gäng som våra sommargrannar från Hudik tog med sig till NC denna kväll.


Frampå kvällen så var det dags att mingla litegrann mellan borden :)


Ojoj vad snett det här blev då (precis som det fotograferade objektet så observant påpekade redan när jag tog bilden) haha, men han själv var inte sne denna kväll utan bara glad tyckte jag :)

Ja det var några av kvällens medverkande på NC!

På fredag kör vi igen! Välkomna då!
/Bodil & Henrik



Till i kväll



Har just varit och hämtat lite biff och färs från Farmen. Så här har nötkreaturen det medan de lever - det ser i mina ögon väldigt trivsamt och fint ut! Sedan landar de i våra magar :) (Hoppas att ni inte tycker att verkligheten är för hemsk nu när jag presenterar den så här. Fast hemskt är det ju med industriköttet, det kommer vi inte att publicera stolta bilder på ...)

Välkomna i kväll!
/Bodil & Henrik

Fredagen närmar sig med stormsteg!

Snart är det fredag igen och det kommer att vara öppet på Norrbo Central då. Menyn för kvällen ligger nu uppe på hemsidan (väldigt lik förra fredagens meny, nån pytteförändring bara), så det är bara att gå in och kolla och sen ringa och boka bord om ni vill vara på den säkra sidan.

Ha det gott så länge! Hoppas vi ses på fredag!
/B

RSS 2.0