Semesterstängt på NC

Nu tar vi lite semester från NC. De cirka 30 timmarna som ett öppethållande kostar oss i tid behöver vi nu lägga på det så kallade vårbruket både hemma och på Centralen. Det är målning, röjning, fix efter snöns framfart, uppsättning av solpaneler (hemma) och annat smått och gott som kräver vår uppmärksamhet nu när vårljuset och värmen är här. Dessutom tänkte vi ladda batterierna inför sommaren då ni, gott folk, kanske kommer att ha er semester, men vi tänker höja tempot litegrann på NC :)

Vi öppnar alltså igen fredagen den 3 juni och värmer upp månaden ut med "vanligt öppethållande", d.v.s. fredags-ÖS. När juli kommer så lutar det åt att vi har öppet onsdag, fredag och lördag kväll. Vi ska ägna lite tid av semestern åt att planering, men så ser det ut just nu. Vi återkommer!

I fjol vid den här tiden hade vi precis börjat renovera och greja på NC. Det är lite kul att tänka tillbaka på hur det var då, och hur det har blivit. 

 
Jens och Henrik spekulerar om rördragningen till kaminen.


Personalens toalett ...


Den gamla köpmandisken som vi hittade på vinden, och som bara behövde lite fix och färg för att få ta plats i baren.

Vi tackar alla som på ett eller annat vis har stöttat oss under det här första året, och vi önskar er en härlig vår och hjärtligt välkomna tillbaka till gemenskapen i juni.

Jag kommer nog att även under semestern blogga lite då och då om sånt vi funderar på kring NC, så kika gärna in här nån gång. Och som vanligt gäller det ju att ni får höra av er om det är nåt som ni går och funderar på!

Puss puss!
/B&H

Ljus, Ljusberg, lamm och lax

Det är inte alla här i världen som gillar lammkött. Vi har därför gått och funderat på hur vi ska göra med det på NC. Vi känner ju Jenny och Anders på Kristians, där de producerar kalasfint kött, så vi har gärna velat servera det hos oss. Stöttade av en ovetenskaplig undersökning bland våra gäster i vintras så samlade vi mod till oss och serverade lamm i fredags. Det var en satsning som verkade gå hem med besked - majoriteten av våra gäster valde lammrätten och verkade dessutom mycket nöjda med vad de fick. Skoj! Vi hade även Dellenlaxkotlett som paradrätt, och den vet vi ju sen tidigare att den är både god och uppskattad för sin höga kvalitet. Om vi får säga det själva så var vi mycket nöjda med kompositionen av meny i fredags. Om ni, kära gäster, har något att säga i den frågan (eller någon annan fråga för all del!), så är ni som vanligt mycket välkomna att göra det till oss.


Lammen slaktades på tisdagen och på lördagen serverade vi dem i form av stekta racks.

Vi hade fler matgäster än vanligt i lördags, så vi fick jobba på i köket. En av våra matgäster var en "riktig" kändis. Till alla er som har varit på NC och känner er som kändisar men som inte har blivit omnämnda som det kan jag bara säga: Sorry. Ni har ännu inte nått samma status som Ewert Ljusberg :P


Ewert Ljusberg hade konsert i Norrbo på eftermiddagen, och glädjande nog kom han till oss efteråt och åt en bit mat. Han var precis som jag minns honom från "Har du hört den förut?". Storvuxen, mörk röst och lite tystlåten på nåt sätt. Damen vid hans sida, som tydligen uppträdde tillsammans med honom, kände jag inte igen sen tidigare, men jag är heller inte så insatt i kändisvärlden :)



Sen kom "Tåg-Larssons" ...


... och Cykel-Erikssons ...


... och Lisa har nu kommit hem till byn igen, denna gång med en för oss ny bekantskap ...


... plus att Lisa lockade dit sällskapet i bortre hörnet, även de nya för oss (Moa är tydligen Norrbobo och har även lyckats få med sig en utsocknes snubbe som sambo, bra jobbat Moa!). De närmast kameran på denna bild känner vi igen sen tidigare (fast det var så sant, Urbans brorsa har vi inte träffat förut!).


Eftersom Emil har klarat sig undan med bara en armbåge på bild här tidigare så får han nu vara med på två bilder, dels bakifrån på bilden ovan, dels här i profil. Och i stället är det Pers armbåge som får äran att vara med på bild denna gång.


Per hade så schyssta dojjor att även de måste få vara med på bild denna gång. Visst är de fantastiska?!

Nu är det ljust långt in på kvällen, luften är ljummen och snöhögarna har smält undan med en rasande fart. Det är härligt med vår!

/B


Öppet i kväll lördag

Eftersom Ewert Ljusberg har ett framträdande här i Norrbo i eftermiddag så har vi lagt vårt ÖS i kväll i stället för på vår vanliga fredag. Vi öppnar direkt när hans framträdande är slut (vilket vi inte riktigt vet när det är) men senast kl 18. 

Henrik och jag har också kommit fram till att denna kväll blir den sista för några veckor. Vi kommer hålla stängt resten av april och under maj för att ha lite semester och jobba med "vårbruket" så att vi sen kan köra igång igen till sommaren (tänk att det snart är sommar, hallå!!). Under juli kommer vi att ha öppet lite mer, och det lutar åt att vi kör på onsdag, fredag och lördag kväll då.

I kväll har vi rätter med råvaror från två lokala matproducenter som dessutom håller otroligt hög kvalitet, nämligen Dellenlax och Kristians Gård. Sånt är superkul tycker vi. Från Dellenlax kör vi grillade laxkotletter med pressad potatis. På Kristians Gård har Jenny och Anders slaktat lamm denna vecka så vi har äran att servera pinfärska lammribs med rotfrukter och yoghurtsås. Sen finns det ju lite annat smått och gott också :)


Jenny och Anders har den finaste djurhållningen vi har sett. (Bilden lånad från deras hemsida www.kristiansgard.se.)

Nu drar vi och förbereder för en trevlig kväll på NC. Hoppas vi ses!
/B&H

Dellenlax, vårljus och några myspysar

I går var det rätt soft på Centralen. För det första så var Henrik och jag färdiga med förberedelserna i rätt så god tid innan öppnandet, vilket inte tillhör vanligheterna :) För det andra så var det ingen supertillströmning av folk när vi öppnade. Vi kunde i lugn och ro (nåja) ägna oss åt våra nya gulliga gäster från Ilsbo, Anneli och Micke. Eller nya och nya förresten, de har ju varit hos oss tre gånger på raken nu. Jovisst, det är förvisso fler som har varit det. Men vi tycker det är liiiite special med utsocknes gäster ändå. Vi vill ju finnas till för våra kära Norrbobor _och_ även locka lite nytt folk till vår bygd.


Henrik ses här skära upp den lokalt odlade Dellenlaxen i tjocka kotletter, som senare under kvällen tillagades i grillpanna och serverades med en dill- och kaprissås.


Här sitter Micke och Anneli med sina grannar Eva-Britt och Sven-Erik. De funderar på vad de ska ha för fördricka. Micke, som är rallyförare och som kvällen till ära var chaufför, gav sig på att prova vår nya alkoholfria drink, kiwi daiquiri, och gav den fint betyg :)

Sen strömmade våra härliga Norrbobor till och jag fick annat att göra än att ta bilder tydligen. Men det var ungefär som vanligt, de flesta flockades vid kaminen (nära baren?!), fler och fler stolar fick hämtas in dit och så var historieberättandet och lövbiffsätandet i full gång. I rosa rummet slog sig ett barnledigt par ned och bara njöt av lugnet. Ute blåste kraftiga vårvindar och det är nu härligt ljust till sent på kvällen.


Mot slutet av kvällen fick jag fram kameran i alla fall ... Håkan (t.h.) hade jobbat från tidig morgon till sen kväll och blev lycklig när vi hade öppet så han kunde få sig en carbonara och en Punk IPA till sen kvällsmat. Emil (mitten) hade många idéer kring det fräna sommartema som han har lagt fram till oss :) Hej Per (t.v.)!


Plötsligt började det bli dags för folk att bryta upp. Några, som t.ex. Kattis här, hade jobb som väntade dagen efter och hon uppskattar därför våra spritfria drinkar. Det är en liten utmaning att få till goda sådana, så det är skoj när de gillas! Har du nåt recept på nån bra dito så hör gärna av dig till oss!

Summa summarum från kökspersonalen: En fin kväll!

Puss hej!
/B

RSS 2.0