Vintertid

Klockan har ställts om till vintertid. Oktober närmar sig sitt slut och vi har haft ännu en kväll på NC.


Först in i stugan var Larssons från andra sidan berget.


Sen kom Micke, som i flera dagar bespetsat sig på en pepparbiff på NC.


Damerna Eihland/Espling hamnade i rosa rummet ...


... tillsammans med sina Bylundare - och Micke fick vara med en gång till :)


I blå rummet diskuterades patent, norrsken och andra finurliga saker med Sigurd (medan andra ägnade sig åt ölköp!).


Vad paren Bärlin/Danielsson diskuterade vågar jag inte skriva här :)


Cattis och Jens (välkommen tillbaka till NC Jens, long time no see!) kollar på nåt roligt!

Vi testade hembakta hamburgerbröd till vår NC-burgare denna kväll, och det visade sig vara uppskattat.

En annan ny grej som kommer att testas nästa fredag är Ventilation. Snickar-Andreas har i helgen borrat hål i väggarna så nu har vi ett par friskluftsintag i stugan. Vi hoppas därmed att kondensproblemet ska vara fixat(skarpt test på fredag alltså).

Vi har planerat för öppethållande 4, 11 och 25 november (stängt den 18 november och den 2 december). Hur det blir därefter får vi se. I fjol var det väldigt kostsamt att hålla öppet under vintern så vi har inte riktigt bestämt hur vi ska göra i år. Så vi får se hur vädret blir, det kanske inte ens kommer nån snö i år. Vi hoppas på att ni även framledes har förståelse för att vi har lite oregelbundna öppettider och att ni fortsätter komma när vi har öppet. Ta gärna med nån vän när ni kommer hit, så ryktet om vår bykrog sprider sig!

Välkommen kära november (min sämsta månad hahaha)!

/Bodil
PS: Ska jag nämna nåt om Henriks jonglerande med pepparbiffarna ..? Nä, jag tror jag hoppar över det ... :)


Senaste mingelbilderna från Norrbo Central :P

Den gångna fredagkvällen var en rätt trivsam tillställning. Det trillade in lite lagom mycket folk, så där så att både vi och vår nyanställda Ylva hann med att prata med gästerna. Ylva fick i ganska lugn och ro testa att laga våra rätter och koka kaffe. Här har vi liksom ingen längre upplärningstid, utan vi kastar in ungdomarna rätt in i "produktionen". Ylva skötte sig finfint tycker vi, och själv verkade hon nöjd med att jobba med oss, så hon kommer tillbaka till NC! 


Här ser ni Ylva till höger (ja vi fick höra flera gånger att hon är väldigt lik Siri, men det ÄR faktiskt Ylva nu :)). Henrik och Linn känner ni kanske igen nu, och jo ni har sett de andra två på nån tidigare bild också hehe.


Gästerna kommer och gästerna går, på Bodils och Henriks krog :)


Happy faces (jodå!).


More happy faces (mm hon var glad där bakom menyn!) ...


Really happy faces .....................

Tja. Ungefär så roligt hade vi :)

Nästa fredag (den 21:a) har vi stängt och åker en sväng till Kungliga Hufvudstaden. Så ladda på för den 28:e vetja, och sköt (om) er till dess!


Stockholm vs Norrbo

I morrn är det fredag igen (hej å hå vad veckorna går!) och vi kör igång på Norrbo Central som vanligt kl 18. Då kommer den potentiella efterträdaren till Siri att vara med oss också, vilket vi ser fram mycket emot. Vi testar varandra i morgon (haha det låter seriöst!) och så ser vi sen om vi kör tillsammans, kul kul!

Vår kära Linn kommer också att vara med oss, så vi blir riktigt starka i personalstyrkan. Med andra ord kommer vi vara riktigt laddade för att ta emot en massa gäster :)

När jag var och handlade i går så träffade jag en snubbe som har stuga i Norrbo men som bor i Stockholm. Han berättade glatt att trots att han bor i Stockholm, med det enorma utbud som finns där, så går han aldrig på krogen i StorStan. Men när han är i Norrbo, ja då går han så ofta han kan på Norrbo Central :) Tänk att NC slår alla krogar i Stockholm hahahaha!

Well well :)

Välkomna!


En liten bild från förra sommaren, som vi aldrig kommer att glömma ;)

/Bodil

Lugna gatan

I går var det väldigt lugnt på NC! Det är lustigt vad det kan pendla, från förra fredagens anstormning till denna fredags fridfullhet :) De som var hos oss sa att det kanske berodde på att det var fotboll på tv? Vi vet inte, men vi som var där roade oss bäst vi kunde med varandra ändå :)

Vi hade en fin bokning på nio personer denna kväll, och det var Delsbo Vapen som kom till oss med lite firmafolk.


En hel massa pepparbiffar blev det vid detta långbord.

Så tittade de Saabälskande stugägarna från Stockholm in till oss.


De fick även lite annat sällskap vid sitt bord :)

Lite senare kom det några glada kvällsgäster, som vi för ovanlighetens skull kunde sitta och prata lite med eftersom det var så lugnt :)


Roliga diskussioner hade vi om kantareller, folkmängd på olika svenska platser, företagande, gamla bildelar m.m.

Nästa fredag har vi öppet igen! Välkomna då!
/Bodil


Jomensan det är redan dags för fredag och NC igen!

Ja då laddar vi på för ännu en mysig fredag med våra goa gäster på NC. Henrik är i skrivande stund ute på shoppingrundan :) Som vanligt planerar vi inte så långt i förväg ... Men när vi för några veckor sen var på spadag på ett svenskt högfjällshotell så fick vi ändå känna oss lite duktiga: Vid 17-snåret ville vi nämligen spana in kvällens vinmeny, som de marknadsförde vid entrén var komponerad av sommelieren bla bla. Första middagssittningen var en timme senare, men trots det så var menyn ännu inte färdigkomponerad så kunde tyvärr inte få se den :) Då kände vi oss, för en liten stund i alla fall, ganska välplanerade som i alla fall dagen innan servering har menyerna klara hihi!


Någonting att äta ...

I morgon har vi en fin bokning på ca tio personer kl 19.30, roligt! Tack och lov har vi Linn, vår expert på bl.a. NC-burgare, marängsviss och förrättspyssel, med oss i köket då. Vi saknade verkligen henne och vår kära Siri förra veckan! Nu har vi en ny efterträdare till Siri på gång också! Nästa vecka ska vi träffa tjejen i fråga och se om intresset kvarstår efter att hon har tittat på NC och hört lite mer :)

Ses vi i möra?!
/B

50+

I fredags var det dags att öppna på NC igen efter vår månadslånga stängning efter sommarens högtryck. Som vanligt hade vi ingen aning om hur många som skulle komma, men vi har börjat kunna gissa liiiiite utifrån hur många som förbokar. Inför denna kväll hade vi fem förbokningar, vilket för vår del är rätt mycket. (Jag förstår att om någon som har en ”riktig” restaurang” läser detta så skrattar han/hon väl, men så här är det hos oss hihi.) Och mycket riktigt, det blev väldigt bra fart ..!


Några av kvällens gäster i blåa rummet.

Vi var lite nervösa inför denna kväll eftersom vi dels hade haft ledigt från verksamheten ett tag och då tappar man ju lite rutin, dels inte hade nån extra personal i köket, dels för att Henrik hade lite nackspärr.

Men det hela funkade rätt bra ändå. De flesta som kommer till oss förstår att det är ett lite annorlunda ställe de besöker, och har stor förståelse för att det kan bli väntetid o.d. Vi hade t.ex. ett par tjejer (som inte hade förbokat) som snällt satt ute på verandan med varsin godricka och väntade i drygt en timme innan vi hade tid att ta hand om dem.


Ilsbofolket var i högform denna kväll (fast här hade deras Delsbovänner åkt hem så då blev det lite lugnare hehe)!

Verandan ja! Vilket härligt och annorlunda väder vi har haft detta veckoslut! Otroligt varmt och skönt (och myggigt!). Tänk att kunna sitta ute sista kvällen i september! Ja, vi hade faktiskt ett par sällskap som satt ute hela kvällen ända till stängningsdags. I och för sig försökte de gå in vid ett tillfälle men eftersom det var fullt så fick de snällt sitta kvar ute ..!


Inne i rosa rummet satt t.ex. detta tjejgäng och myste.

Fullt var ordet. Massor av folk kom till NC denna kväll. Det var så där roligt många cyklar parkerade på gården utanför, men tyvärr har jag ingen blixt på telefonen så jag kunde inte ta nån bild på just detta. När kvällen var slut och Henrik och jag summerade så kunde vi räkna ihop till över 50 besökare! En vanlig lågsäsongskväll brukar vi ha ungefär hälften så många.


Våra absolut närmaste gäster - bor ovanpå handelsboden.

En besökare uttryckte sig så här när han vid kassaapparaten summerade sin kväll: ”När jag åker in till stan en helg så brukar det vara en extra nolla efter beloppet på kvittot, men här på NC har jag mycket roligare, för här sitter man och pratar med folk!” Precis så vill vi att det ska vara hos oss, så det var jättekul att höra!

Vi tycker att det är helt fantastiskt kul att 50 pers i en liten håla på landet vill samlas på detta sätt. Det känns inte på något sätt som att landsbygden är död en sån här kväll. Visst förstår vi att det finns många fler aspekter på en levande landsbygd, och visst förstår vi att det härliga vädret hade sitt att göra med att så många gick ut denna kväll, men det är ändå väldigt roligt att alla ni gäster kommer från lite olika håll för att spendera kvällen på Norrbo Central. Stort tack och välkomna åter exempelvis nästa fredag!

/Bodil


RSS 2.0