Årets sista ÖS

Kära vänner, bekanta och andra eventuella bloggläsare. Året närmar sig definitivt sitt slut och vi har genomfört den sista aktiviteten på Norrbo Central på detta vårt första år i de lokalerna. Det har verkligen varit ett spännande verksamhetsår, och nu ser vi fram mot att sätta oss ned och planera nästkommande år.

Årets sista ÖS-kväll var totally amazing. Av lite olika anledningar hade vi bestämt att jag skulle sköta ruljangsen på egen hand denna kväll, men det fick vi snart omvärdera. Redan innan jag hade fått upp öppetflaggan kom de första gästerna och sen fortsatte det bara att komma fler och fler. Och som vi alla vet så är det rätt svårt att laga mat samtidigt som man serverar öl, så det blev till att ringa efter Henrik så han fick komma och agera servitör och flamberare. Köttet vi köpt till kvällens nya rätt pepparbiff med gratinerat mos tog snabbt slut och gästerna fick snällt välja bland musslor, pizza och paj i stället. Är det helt enkelt så att ni vill ha riktigt kött på menyn? Det verkar så i alla fall.

Jag hann inte ta mer än ett par bilder som höll någon form av kvalitet så ni får hålla till godo med dem:


Denna kväll fick man inte ha bordet för sig själv utan det var bara att dela med sig till gäster som kom lite senare.


Två trevliga trallande jäntor.

I skrivande stund har vi inget schema klart för nästa år, men det ska komma inom kort. Henrik och jag önskar er alla ett gott slut på 2010 och ett lyckosamt 2011.

/Bodil


2010 närmar sig sitt slut ...

... och vi laddar för ett nytt år. Under denna höst har vi testkört Norrbo Central under lite andra former än i somras. Vi kan konstatera att vi klarar av att jobba efter våra livsmedelsrutiner nu, vi slipper stressa ihjäl oss, och de som har varit hos oss har uttryckt glädje över att vi har öppnat igen. Nu är det dags för oss att fundera på hur vi ska jobba nästa år. Vi har fått en del idéer från er, kära gäster, och vår tanke är att vi ska genomföra dessa. Om du sitter på några bra idéer just nu så uppmanar vi dig att höra av dig så fort som möjligt. Likaså ifall du har några andra tankar om verksamheten på NC. Vi vill verkligen lyssna på er så mycket vi kan.

Vi återkommer inom kort med vårens planering. Till dess får ni njuta av bilder från de senaste tillställningarna på NC, firandet av fjärde advent samt ÖS innan jul, och vi börjar med Adventsmyset, då Tomten gästade NC!


Folke och Astrid (tror vi) kom tillsammans med sin mamma Maria (tror vi) ända från Näsviken (tror vi) för att träffa Tomten (tror vi).


Även de vuxna fick träffa Henr...jag menar Tomten. Familjen Larsson från Långby hade trotsat kylan för ett besök på NC. Vi önskar Anna-Karin lycka till i Skottland!


Mamma Larsson ska inte vara ledsen för att dotra flyttar sin kos. Se här vad kul man kan ha det när man leker älg med Tomten i Sverige :)


Idag lägger vi ut bilder på Stammis-Jens barn i stället för på honom, så här är storasyster Zanna.


Och här har vi lillasyster Erica. Jag själv har som ni ser en röd luva på mig för att hedra Tomten.


Å så ännu ett par utsocknes besökare, vår sommarjobbare Doris med sin gube Leif. De visade Henrik och mig vägen till Rövarklitt i höstas och det är vi dem evigt tacksamma för. Maken till trevlig plats/promenad får man leta efter, tycker vi. Och dom.


När Tomten hade gått hem för dagen så kom Hålsjö VA-förening och hade styrelsemöte vid kaminvärmen.

I onsdags körde vi Öppen Stuga (ÖS) eftersom julafton kändes som en konkurrent på vår vanliga ÖS-dag fredagen. Några välplanerade (?!) människor hade tid över för en stunds avkoppling hos oss :)


Till exempel så var en snuvig jullovsledig Axel hos oss och mumsade parmapizza och pannacotta så att han nästan rullade hem.


Mor och far Norling var också med och pustade ut efter en fartfylld dag på deras firma Stigs Trädgårdar.


Och på sin vanliga plats satt Bärlin m dam/Kring/Danielsson och berättade den ena otroliga historien efter den andra för varann :)

Nu hoppas vi på att kunna genomföra ÖS nu på onsdag (återigen upplever vi konkurrens men denna gång från nyårsaftonen, så vi norpar onsdagen igen). Vi har ett par smärre problem framför oss. Det ena är att vattnet har frusit på NC. Det andra är att vi är insnöade hemma på Norrgårn efter gårdagens snöväder. Men vår inlejda traktorförare har utlovat skottning under dagen så den saken borde i alla fall lösa sig. Och jag tror faktiskt att den där vattenhistorien löser sig också. När Tomt...jag menar Henrik är med så brukar det göra det. Kanske tillkallar vi högre makter (Urban) och då brukar det ju bli mycket bra. Så nu vill vi gärna se riktigt många av er på årets sista ÖS på NC. Onsdag kl 18. Be there.


Norrgårn inbäddat i snö.

/Bodil




3:e advent

Nu har 3:e advent firats på Norrbo Central. Dagen till ära hade vi Gammelsträngs kammarkör (som jag själv är med i hihi) på plats för att sjunga Luciasånger till kaffet.


Gammelsträngs kammarkör under ledning av Anne-Marie Thiel.


Publiken njöt av skönsången och lussemyset :) Och sen åt de fläskkotletter enligt Ljus-Olles mors recept!


Stig underhåller damerna Brink.


Tre gummor från Pepparkakeland gav sig i kast med att prova min Morfar Helmers varma choklad med messmörsbåtar samt vårt eget Norrbo-te.

Nästa söndag är det 4:e och sista advent, och därmed också sista Adventsmyset på NC för detta år. Skynda skynda ...

/Bodil


Dödshot utdelat tydligen

Innan jag presenterar mingelbilderna från gårdagens ÖS så tänkte jag dra en liten sann historia från förra söndagen:

Jag hängde på NC på förmiddagen och förberedde för eftermiddagens adventsmys. Jag sprang lite hit och lite dit och lät telefonen ligga på bänken. Vid nåt tillfälle var jag i andra huset och hörde alltså inte telefonen ringa. En stund senare såg jag att jag hade ett meddelande, så jag ringde upp röstbrevlådan. En okänd mansröst talade till mig: 

"Hej! Jag ringer apropå det dödshot du har utdelat i annonsen i Hudiksvalls Tidning; `Ät, drick och var glad.´ I Bibeln lyder fortsättningen `Ty i morgon skall du dö.´. Hej då!"



Det var ju riktigt kul, tyckte jag. Framför allt är det ju i princip sant. Kanske ska visserligen varken du eller jag dö just i morgon, men endera dan händer det med ganska stor säkerhet. Så enligt min mening är det precis så att det gäller att göra det bästa av nuet. Fast det var inte direkt såååå långt jag tänkte när jag kom på (=trodde att jag själv hittade på) Norrbo Centrals nuvarande slogan. Men det gjorde alltså denna anonyma man som valde att telefonera till lilla mig :)

Well. Låt oss raskt raska vidare över isen till gårdagens övningar i den lilla öppna stugan vid skogens slut.

Igår hade jag min tidigare kollega från Göteborg, Elisabeth, med mig som assistent på ÖS, då Henrik var på Södra Berget och sjöng med Wallmans salonger och julbordade med sina jobbarkompisar från Senseair. Jag har så duktiga kompisar! De kliver in och leker restaurang med mig och greppar det hela direkt. Underbart!


Gött schysst att få en massa fin hjälp med allt från shopping via kaffekokande till kladdkakebakande :) Tack E!

Denna fredag trillade det in en massa hungriga gäster, som åt av het chili con carne, vegetarisk lasagne, saffransdoftande kycklinggryta m.m.


Längst in i hörnet trängde de ihop sig, ett gäng Norrbo-bor.


Camilla smuttar på en godricka och lite plockmat tillsammans med Magnus och Jens (ej med på bild, de såg så buttra ut - av nån anledning verkar de inte gilla att vara med på bild - eller så är det de gör fast de inte törs säga det hihi).


Så här glad blev Sigurd (inte kameraskygg!) när han fick en kopp kaffe och chokladkaka!


När Marcus skulle hemåt så tog han på sig reflexen. Sånt gillas! Dessutom sjöng han en sång på kvällen, och jädrar i mig vilken röst den grabben hade!! (Om han verkligen kan spela dragspel också, ja det lyckades jag inte begripa. Men jag är ju inte infödd Norrbo-bo heller ...)

Undrar ni kanske hur det går i Stammiskampen? Jo förstår ni, Jens fick ännu en markering i protokollet igår, medan Lisa fick ligga hemma i sängen med sin snoriga näsa ...  

Peace and love på er!
/Bodil

Fridens liljor

Förra söndagen så blommade fridens liljor på Centralen. Jag lägger därför upp några bilder på det ätbara nu :)


Glögg är gott så här i väntans tider.


Å till glöggen eller musten så passar det kanske bra med nån bulla?


I Dellensjön har denna lax levt sitt liv, innan den tillagades med saffran och grädde.


Till laxen passade denna grönkålspotatis fint.


Lite småplock finns på en sån här plocktallrik.


Ibland finns det ostbricka med frukt och choklad.

Jaha, har ni blivit hungriga nu? Kom in på ÖS nu på fredag i så fall. Även denna fredag har jag en gästarbetare eftersom Henrik är ute på andra äventyr. Denna gång kommer min före detta jobbarkompis Elisabeth från Göteborg att serva er. Kom och tjöta med henne och mig och andra Norrbobor och i värsta fall nån utsocknes person också :)

/Bodil - den enastående matfotografen :)

Adventsmys, lunch och italiensk femrätters

Nu har det gått några dagar igen. Snart är det jul, gott folk! Förra söndan hade vi därför Adventsmys på Centralen. Lussekatter, kanelbullar, russinkakor, glögg, varm choklad m.m. fanns att förtära vid brasvärmen. Jag glömde ta bilder då, så jag lägger in några bilder på adventspyntet i stället. Det var faktiskt nån därute (hej Eva) som efterfrågade just det.


Adventskalender i trä, från Åhléns.


Ett dekorerat fönster.


Ett annat kul pynt (kulpynt) från Åhléns. Det fanns en himla massa skojiga hängdekorationer hos dem, tyckte jag!

Som ni ser så är jag ganska så försiktig i mitt pyntande :) Men lite har jag fixat i alla fall!

I tisdags hade jag fixat thaigryta med ris åt ett gäng ungdomar som går idrotts-/ungdomsledarutbildning. Kattis, som jobbade hos oss i somras, går utbildningen och hade ordnat en vandring på Norrboleden åt sina kursare, med efterföljande lunch på NC. De hade haft väldigt trevligt då de pulsade fram i den snöfyllda skogen, och de var inte alls trötta och kalla när de kom fram till oss till slut ;)


Kidsen och deras ledare lät sig väl smaka av maten. Efteråt la sig någon och sov på golvet innan de alla körde frågesport med varandra.


Sen var det bara för gästerna att ta på sig alla vinterkläder och dra ut i kylan igen ..!

Senare samma kväll hade Norrbo sockenförening styrelsemöte hos oss. Bildbevis saknas :)

Och så igår var det säsongens "finkväll", den italienska aftonen med två olika menyer att välja fem rätter ifrån. Kvällens gäster kom vrålhungriga kl 18 och blev tydligen verkligen mätta innan de gick hem framåt 24-snåret efter en massa skratt och prat om ditten och datten. 


Gunilla, Marianne och Lena hugger in på kvällens primo piatti; pastan. 

Vi fick många värdefulla åsikter och idéer av damerna ovan, vilket vi tackar för, och bland annat så tyckte de att vi skulle ordna en vinprovning på Norrbo Central. Är det någon fler som tycker det? Jag ska kolla med en snubbe, som jag har hört kan en del om viner, hur han skulle lägga upp en sådan kväll. Jag skulle själv tycka att det var riktigt skoj. Jag har bara varit på vinprovning en gång (vita Alsaceviner), och det var väldigt intressant. Det mest spännande var när vi kom till kvällens dyrgrip, som var så annorlunda att om man inte hade fått veta att det var dyrt och fint så hade man undrat om det var nåt fel på det. Men när man visste att det _inte_ var nåt fel på det så kunde man faktiskt inse att det var sketagott :) Ja, det var bara ett litet minne jag har av vinprovning, helt apropå :)

Nåt annat vi har fått förfrågan om från annat håll är ifall vi kommer att ha nyårsfirande på NC. Svaret då var att det har vi inte planerat, nej. Vi tänkte att folk är på andra kalas en sådan kväll. Men vad säger Ni? Vill Ni ha en nyårsfest på lokal? Vad vill Ni i så fall ha då?

Imöra (hehe, folk tycker det är kul när jag skriver dialekt, så lite det är!) är det andra advent och vi kör förstås Adventsmys igen med mat, fika och dricka på NC kl 13-17. Välkommen då!

/Bodil


RSS 2.0