Första mötet med näringslivsgruppen

Henrik och jag har varit med i styrelsen i Norrbo sockenförening under några år, vilket har varit mycket intressant och skoj. Nu har vi avslutat vårt engagemang i styrelsen för att i stället starta en näringslivsgrupp (det finns många "undergrupper" i sockenföreningen; turismutvecklingsgruppen, skolgruppen, stigfinnarna, bostadsgruppen, gårdsgruppen, kulturgruppen och nu näringslivsgruppen). Ikväll hade vi första mötet, vilket lockade sex företagare (förutom Henrik och mig) och två intressenter. Ytterligare några hade anmält att de ville komma men att de hade förhinder. Detta möte blev också en form av inofficiell smygpremiär för Norrbo Central eftersom vi höll till i våra lokaler. Vi som samlades där var:
-Thomas och Anki från Delsbo Vapen
-Ove från Dellenlax
-Ann-Catrine från Frimodigs Bageri
-Maud från Prost Trädgårdar
-Irene från Lönngården
-Henrik och jag, båda från Norrbo Central och Henrik har faktiskt ett eget företag också, Rodjegard Technology
samt
-Lena Bergils, ordförande i sockenföreningen m.m.
-Kent Sjöberg, politiker, turismengagerad m.m.


Trots att Norrbo socken inte är jättestort så kände alla inte riktigt till varandra, så det blev en presentationsrunda.

Vi beslutade oss för att satsa på en del gemensam marknadsföring och att dra nytta av Norrbo Auktioners och spelkvällarnas dragningskraft.


Så här roligt tycker Irene det är att träffa andra företagare :)


Lena hade inte tråkigt hon heller!

Vi tittade också på den gedigna listan över socknens alla företagare som vi ska gå igenom och sammanställa ordentligt så att den är aktuell och informativ. Det är ju väldigt viktigt att åtminstone vi företagare känner till varandra, så att vi kan stötta varandra på olika sätt. Vi tog upp frågan om vilka som ska räknas som Norrboföretagare. Alla tyckte att det var självklart att jord- och skogsbruk ska ingå, likaså företag som drivs av Norrbobor men på annan ort.  


Maud och Kent var lite mer sansade ...


Thomas anlade en seriös min och konstaterade att det är en stor bredd på verksamheterna som Norrboföretagens driver.   

För att komma igång ordentligt till sommaren så bestämde vi att ha nästa möte på torsdagen den 10 juni kl. 19.00, på Norrbo Central. Anmäl dig till [email protected] eller på 070-677 10 12 om du vill komma. Alla är välkomna, ju fler vi är desto större kraft får vi såklart.  

/B


Pyssel hela dagarna

Fredag och lördag har vi fixat med en massa smått och gott på NC. Kul kul!

Allra roligast är förstås alla besök vi får varje dag. Och idag hade vi riktigt finbesök från Bobygda, då Totto var ute och motionerade motorcykeln och passade på att hälsa på oss och sin släkting här i Norrbo. Lite kaffe lät sig smaka medan Henrik och jag passade på att äta lite lunch.


Än så länge är det bara inofficiellt fikande som försiggår hos oss. Men ändå.

Gräset växer hos oss precis som hos er andra, så vi har ägnat oss åt en del klippning och krattning. Dessutom har vi sått lite gräsfrö på de kala fläckar som har uppstått av en eller annan anledning.


Det gör lite ont att köra med gräsklipparen över gamla sparrislandet, där det fortfarande växer sparris så det knakar. Ska försöka få gräset att ta sig där vi har grävt upp så mycket sparris vi har kunnat och flyttat till andra väggen.

Något som har dragit till sig rätt mycket uppmärksamhet är det staket vi har byggt på baksidan. Nej, vi ska inte ha några djur. Men ni som har läst denna blogg noggrant vet ju redan att det är vår gräsuteservering där man ska få inmundiga alkoholhaltiga drycker - om den kommunala nämnden tillstyrker. Vi har numera papper på att alkoholhandläggaren inte ser några hinder för att vi ska servera dylik dricka.


Här kanske vi rentav kan sätta upp tipitältet till vintern och köra lite trevliga events.

Vi vill att NC ska vara ett säkert ställe och därför har Henrik snickrat till ett nytt rejält lock till den gamla vattenbrunnen som vi har mitt på gårdsplanen. 


Ni får själva gissa hur det gick när han landade. En ledtråd är att han sitter bredvid mig i skrivande stund.

Som ni kanske har märkt är denna vår inte överdrivet varm. Vi har därför premiäreldat i vår kamin. Efter 10 minuter blev det så varmt att vi var tvungna att öppna och göra korsdrag.


Denna kamin kommer att värma gott i vinter :)

Å så har vi en ny vara i vår butik.


Vad kan det vara, vad kan det vara?!

Det var ett axplock av det vi har roat oss med än så länge denna helg. I morgon (söndag den 30 maj) kväll kl. 20 har sockenföreningens näringslivsgrupp ett möte på Norrbo Central för alla som är intresserade av företagarfrågor, oavsett om man har ett företag eller ej. Hör av dig (070-677 10 12) om du vill komma så vi kan fixa fika.

Over and out ...
/B


Hemsidan är uppe

Sådär ja, nu har vi även tapetserat internet med våra rosarandiga tapeter. 

www.norrbocentral.se

/Henrik

Vad hände egentligen?

Hmmm ... Helgen bara försvann ... Hoppsan hejsan så var det söndag kväll igen liksom ...

Förutom att det känns som att vi inte har fått just nånting gjort så har jag kommit på att det faktiskt fattas en stor bit i logistiken kring vår verksamhet, trots att jag sa att allt sånt var på plats. Vad kan nu det vara då? Jo, kassaapparaten, govänner, inklusive kortterminalen. Detta är en djungel så god som någon att gräva ned sig i. Kassaapparaten har vi faktiskt ändå bestämt att vi ska leasa genom Pappershuset, som sägs ha toppenservice, och vi kalkylerar kallt med att vi kommer att klara oss med 15 olika varugrupper (= den billigaste apparaten) (haha minst dyra apparaten borde jag nog skriva). Kortterminalen (alltså den som gör att kunderna kan betala med kort) är det ännu tämligen oklart om men det bör väl lösa sig under veckan som kommer.

Nå, idag var vi över till Karin och Magnus som hade en massa grejor att donera till Centralen, bland annat fyra av dessa härligt ljusgula stolar:


Fina pinnstolar med kul tyg.

Ett par härliga stolar till fick vi med oss från Olhansgården, och ett par små bord (varav ett med på bilden nedan) 


Här ser du också vår nya kyl, som ersätter den bullriga cocacolakylen. Den sistnämnda släpade Henrik och den gode Jens ut till stora huset under mycket pust och stön (stackare), där den ska få återfödas som blast chiller (nedkylningsapparat) för mat. Denna nya vita exponeringskyl är i alla fall bra mycket tystare än colakusinen (allt är relativt som bekant!).

På det nya lilla bordet var vi bara tvungna att rigga upp de supersöta kopparna vi fick av Monica för en tid sedan, för vi har ju inte visat dem här på bloggen ännu. Här kommer de:


Färgglada koppar. Kaffe, någon?

Vi började skruva upp staketet på gräsuteserveringen idag. Det gick ganska lätt ända tills skruvdragaren tröttnade och det började ösregna. Då gick vi in och fikade. Sen åkte vi och åt grillmat hemma hos Catherine (som driver Lin och Lo turismutveckling) och Stefan, då Henrik bland annat lärde barnen grunderna i trolleri. 

 
Varför går det så långsamt på Norrbo Central? :) Stefan upplyste oss vänligt om att man bör ha ett extrabatteri till skruvdragaren. Det har vi redan räknat ut för länge sedan men vi tackar ändå för tipset hihi! Nu återstår bara att skaffa det ...

Well. Vi har i alla fall sjösatt vår hemsida, www.norrbocentral.se, nu i afton. Liiite har vi ändå kanske fått fixat denna helg ... 

Go å gla!
/B


Glas och mera

Igår kväll överraskade gulliga Leif och Doris oss genom att komma hem till oss med en massa trevligheter. Centralen fick 18 söta dricksglas, som blivit över när de själva ärvt andra glas. Vi fick en blompotta med slingerväxter att ha på altanen. De bjöd på kaffebakelser och hade med ett recept på en fantastiskt god tårta, som vi har ätit hemma hos dem tidigare. Nu börjar vi ha samlat några recept på bekantas specialmat/-mums - Mormor Margits kakfat, Morfar Helmers båtar, Söta Sune ... Har du själv något som du vill dela med dig av, nåt som skulle vara kul att servera på Centralen, gärna med en liten historia bakom, så skicka receptet till oss (eller för all del kom och bjud oss på det goda hahaha!!).


Tillskott till servisen!

Nu i helgen ska vi försöka färdigställa renoveringen så gott vi kan, för att sedan övergå till att utforma själva verksamheten. Det kommer verkligen att bli spännande!

Vi har hört att några av er är intresserade av att hjälpa till på Norrbo Central. För att det ska funka bra så vill vi träffa er och gå igenom rutiner o.d. så att det är klart när ni behövs. Är du intresserad så är du välkommen till Centralen måndag den 7 juni kl. 19.00. Ring på 070-677 10 12 och anmäl dig. Vi kan inte säga någonting om hur många timmar vi behöver och vi kan heller inte lova någon stor pengaersättning, eftersom vi inte har en aning om hur verksamheten kommer att se ut. Om du ändå vill ha chansen att vara med på tåget så ring!


En grej till vår butik ..!

Visst är det fantastiskt grönt ute nu?! Ha det så gott!
/B


Sotarn kom och sotarn gick

Idag kom sotarn och provtryckte vår skorsten som vi har satt in en vedkamin i. Han gick även ned med en kamera för att förvissa sig om att det hela var schysst, och det var det - förutom ett smärre sidoproblem: Han konstaterade att om vi kör köksfläkten samtidigt som vi eldar så kommer fläkten att vända draget och suga in röken i kåken ... Inte så bra kanske ... Lösningen heter "ta upp ventiler i väggarna och hoppas att det löser sig". Så det får vi väl försöka oss på. Vi måste ju kunna elda även om vi lagar lite käk! Jaja, det var ju väldigt bra att skorstenen var schysst ändå. Annars hade det känts lite snopet.


Den flinka sotarn flängde sig upp på taket trots att stegen ännu inte är monterad. De är ena riktiga ekorrar!

Jag passade idag på att ta ett par nya bilder på sparrisarna, som nu växer så det knakar. Otroliga grönsaker må jag säga.


Upp, upp ...


Mumsiga saker :)

Igår var Urban & Co från Iggesunds Rör hos oss och fixade in vatten i stora huset, vilket i praktiken betyder att nu funkar personaltoan och pentryt, vilket i sin tur betyder att det sista "hindret" för oss att starta verksamheten är fixat. Nu har vi all "tung logistik" på plats för att uppfylla livsmedelssäkerhetskraven. Det som fattas nu är småsaker som arbetskläder o.d. vilket ju är relativt lätt ordnat. Grabbarna fixade även en kran på toa för enkel påfyllnad av städvatten samt en vattenutkastare ute för att vattna blommor o.d. Underbart. Tyvärr så funkar nog inte Urbans idé med en webbkamera över området, eftersom den skulle klassas som en övervakningskamera om man kan se vilka som är på bild. Och om man inte kan se vilka som är på bild så är det ju ingen vits med kameran, eller hur hahaha! Får fundera lite till på idén ...

Till vår stora glädje har som sagt våren kommit, och Gammelsträngs mjölkbonde Pecka (känd från förra säsongens Bonde söker fru) har därför släppt ut kossorna för året. Det är en härlig syn när de nyfikna djuren knatar runt över sina marker.


Mu!

Hej på ett tag!
/B


Släkten har fått jobba minsann

Hela helgen var Henriks mor, far och faster här och hjälpte oss, och det gav verkligen resultat. En del har ni sett i det förra inlägget, här kommer lite mer.

Jag börjar med en bild på målning av garaget, som numera ser rätt så trivsamt ut. Får vi bara måla dörrarna i nån mindre bajsfärgad nyans, kanske laga dem lite, och kanske till och med laga fönstren en aning, så är vi nöjda med utsidan. Insidan är en annan historia ...


KG och Henrik är duktiga målare.

Av Monica Dare fick vi låna en riktigt hög stege som Henrik glatt (nåja) klättrade upp på, naturligtvis iförd säkerhetssele som KG säkrade, och målade klart det högsta på stora huset. Det var så snopet innan, att bara en liten snutt var kvar, skulle vi verkligen behöva skylift för det, men då kom Monica som vår räddare och så löste det sig också.

Ann-Maj och Monkan slet vidare på baksidan för att få till gräsmattan till uteserveringen. Ann-Maj går numera under smeknamnet "Krattan" eftersom hon krattade och krattade och krattade allt detta gräs som har lagrats under flera (oräkneliga?) somrar. Hon körde säkert hundra kärror med gräs till komposten.


Och Monika jobbade stenhårt med gräsklipparen för att nå ned till botten av gräsmattan.

KG och Henrik gav sig på lite snickerier och byggde en trappa ned från altanen till gräsmattan.


En mycket praktisk och stabil trappa.

Och se vad som gömde sig under allt det torra gräset mot väggen:


Jag vill opp, jag vill opp sa rabarberknopp! Inte så märkvärdigt kanske ni tycker, men det var faktiskt väldigt roligt för oss att hitta liv under allt det där döda tjocka gräset.

Något som såg väldigt anskrämligt ut var en rosbuske av sorten Finlands vita ros (artbestämd av Anna Dahlbeck), men vi tog mod till oss (efter att ha konsulterat Anna två gånger) och handskar på och rensade ur den rätt så ordentligt.


Risbuske.


Rosbuske.

Vi anlade också en sittplats på framsidan, där man har riktigt god utsikt över vad som händer vid Handelsboden (Urban på Iggesunds Rör kom idag med den geniala idén att man borde ha en webbkamera över det området eftersom det är sån himla ruljans där hela dagarna). På denna gräsplätt växte det en massa sparris (!) som vi med Gunnar Ahlqvists goda minne flyttade till den andra rabatten på andra sidan entrédörren, där det redan växte ett par sparrisplantor. På Gunnars inrådan så provsmakade vi årets sparrisar helt råa, och det var faktiskt otroligt gott, smaken liknade sockerärtor.


De sista av Monicas perenner fick rama in denna mysiga sittplats på framsidan.

Och på trappen, bredvid taklökarna, fick Monkans pelargoner ta plats i de krispigt gröna hinkarna från IKEA.


Såå gulligt, eller hur?! Monkan såg direkt hur bra pelargonerna skulle passa i dessa hinkar, så så blev det.

På altanen härdar vi nu krasse från Anna Dahlbeck, fuchsia från Stigs Trädgårdar och ett härligt rosmarinträd, som jag fick i tidig födelsedagspresent av Henriks goa mormor och moster med familj i Karlskoga.


Grönt är skönt!

Detta var helgen då det slog om från grått till grönt i naturen. För två år ägde detta skådespel rum under helgen runt den 1 maj, då Henrik och jag gjorde kolmila hemma i trädgården, och hade en massa tid att beskåda vad som hände i björktopparna (man ser det väldigt tydligt på bilderna vi tog då vi påbörjade kolmilan och när vi avslutade den). Ja okej, ni får en bild på en kolmila också då, när vi ändå pratar om saken:


Det ryyyyker!

Henriks föräldrar och Ann-Maj har somnat ovaggade varje kväll efter allt arbete under långa dagar i den friska naturen. Stort tack till er för all hjälp! Det är ovärderligt! Stort tack också till Anna, Gunnar och Monica som visade upp sina trädgårdar för damerna!

Ta vara på denna underbara tid som vi har nu, med ljusa fina nätter, härligt fågelkvitter och knoppar som brister.

/B

 

Rött rött rött

Då har vi jobbat hela dagen tillsammans med Henriks föräldrar och ingifta faster Ann-Maj. Karlarna tog tag i att rödfärga stora huset, och det var mycket välbehövligt. Tyvärr nådde de inte riktigt ända upp så vi får se ifall vi får lov att leta reda på en skylift eller nåt annat fordon som lyfter högt.


Rött är sött! Nu fattas bara lite vitt ...

Ann-Maj och Monkan rensade fram syrénbersån. Där kan man sitta och dricka saft när sommarsolen värmer. Lite ansning och gödning först bara.


Henrik vilar sig efter rödmålandet.

Själv har jag roat mig med att jämna till gårdsplanen efter en lite ovarsam snöskottning som utfördes innan vi köpte stället. Det blev i alla fall någorlunda ...


Det syns kanske inte så bra, men det låg i alla fall en massa grästorvor och stenar huller om buller här innan och nu är det ganska så slätt. Naturtomt, eller vad kallas det?!

En liten plantering hann Monkan med också. Tre olika slags taklökar får samsas i en kruka. KG och Monkan hade för övrigt hela bilen full med blommor när de kom hit i går: Ett rosmarinträd, sippor, gullvivor, pelargoner ... Och en massa kaffekoppar, snapsglas, ljuskronor m.m. Tack!


Tjusigt, eller hur?!

Vi har dock inte bara jobbat, utan även unnat oss lite fika. Sydlänningarna hade med sig även en smarrig rabarber- och kokoskaka, som smakade perfekt medan åskan mullrade och störtskurarna vräkte ned. (Perfekt utegrejarväder vi har haft må vi säga!)


Gott gottigottgott :)

Nu känner vi oss nöjda med dagens insats, och ska dra in till Glada Hudik och käka på Medelhavskällaren (det var tyvärr fullt på Texas, annars hade vi hamnat där). 

Hej hej!
/B

 

Långhelg föröver!

Då har vi laddat upp för en långhelg med en massa fixande och donande på Centralen. Vädret kommer förstås att styra en del, men vi har i eftermiddag skaffat rödfärg till stora huset, virke till gräsuteserveringsinhängnaden (kul ord!), virke till en trapp från altanen ned på gräset, panelskivor till hörnbänken och en stege till sotarn. Sen finns det förstås en massa annat att göra. Som tur är kommer Henriks mor och far samt ingifta faster och hälsar på i helgen. Så energiska som de är så kommer det säkert att bli en massa gjort :)


Ännu en oblixtrad, oupplyst, lågexponerad mobiltelefonbild på en ny sittplats och
köpmandisken, tagen häromkvällen (natten).

Önskar er alla ett fint veckoslut!
/B


En ny rabatt!

I går kväll hjälpte Monica oss att fixa till en rabatt vid entrén till lilla huset, så att besökare ska få njuta av lite blomsterprakt. Vårsippa, akleja, vänderot, Linnés döttrar m.m. fick ta plats i den uppluckrade bädden. Så spännande att se hur de tar sig! Men oj vad kallt det var där på kvällskvisten ... Henrik och jag kastade oss hem så fort vi var klara och gömde oss i soffan med en kopp varm choklad med extra mycket vispgrädde på :)


Se så fint det blev!

Stort tack Monica!


Grönt ljus från inspektören och handläggaren :):):)

Yes! Nu har livsmedelsinspektör Ulrica Brorén och folkhälsosamordnare (alkoholhandläggare) Marika Almström varit på Norrbo Central och inspekterat. Båda två gav oss grönt ljus och hade egentligen inte ens några särskilda frågor eftersom vi hade lämnat in så komplett dokumentation till dem. "Det var ett nöje att handlägga vårt ärende" sa Marika och tyckte att vi kunde sträcka på oss! Så då gör vi det :) De var förstås nyfikna på att se lokalerna och se hur det ser ut i verkligheten, men i övrigt så verkade de vara lugna med att vi kommer att sköta oss bra. 


Se så glad alkoholhandläggare och livsmedelsinspektör!

Ulrica lovade att besöka oss igen i slutet av juli för att se hur det ser ut när verksamheten är igång på riktigt, och det är ju ett helt rimligt resonemang. Marika ska nu lämna ifrån sig ärendet till nämnden, som har möte i juni (tyvärr framskjutet en vecka) vilket gör att vi kan få vårt serveringstillstånd för alkohol tidigast lagom till midsommar som det verkar. En liten möjlighet finns att de lägger in något extramöte innan dess, men det var inget som var klart på något sätt just nu. Matservering får vi börja med idag om vi skulle vilja det, men det är vi inte riktigt redo för eftersom det är en del fixande kvar ännu. 

Liiiite färdigt börjar det dock att vara inomhus. Vi har fått i ordning en del sittplatser. Barskåpet sitter fint på väggen (efter en del bråkande, milt uttryckt), och därunder en hörnbänk. Köpmandisken står färdigmålad på sin plats med hyllor bakom. Pinnsoffan är omklädd och städskrubben är isolerad. Vi har gjort oss ett eget kontor i kontorshotellet och börjat bygga lager av metspön och picknickkorgar. Och snälla vänner har skänkt oss en massa porslin som har tagit plats i vårt gamla porslinsskåp.


Sittplatser vid fönstret. Sorry, dåligt ljus och ingen blixt :P

Nu väntar en massa utejobb! Monica har tagit reda på en hel massa växter som vi ska gräva ned i jorden redan i kväll. Till helgen kommer Henriks underbara föräldrar och hjälper oss med ditten och datten, kanske börjar vi måla stora huset. Roland har hittat en intressant lösning på hur vi ska få fast fuskspröjsen på fönstren till stora huset. Vi har lite utemöbler att skruva ihop, och ett staket för gräsuteserveringen att snickra upp.

Det känns jätteroligt att dagens möte gick så bra, så nu ska Henrik och jag fira lite här hemma med lammburgare gjorda på färs från Kristians Gård innan vi åker och planterar i regnet. 10 maj – en milstolpe … Hurra!

 

 


Nu tar stället form

Har nyss kommit hem från NC. Äntligen har jag fått färdigmålat i förrådet - tack vare god hjälp av Jens tjejer Zanna och Erica som var jätteduktiga och hämtade Henry (dammsugaren), hämtade knivar och spackel och papper och till och med spacklade hörnen. I morgon ska jag häva in mattan, och sen blir det bildbevis. Jag har haft för mycket färg på händerna för att fotografera i dag (skyller ifrån mig ja :P).

Apropå golvmatta så kom en snubbe från Jannes Golv och tittade på det jobb som en annan snubbe från dem gjorde på vår blivande personaltoa i förra veckan, ett jobb som vi inte blev nöjda med eftersom mattan var så knölig att Jonas t.o.m. trodde att det var den gamla mattan som låg kvar fortfarande. Snubben höll faktiskt med mig helt utan att knota, och sa att "så där ska det inte se ut, det får vi göra om, jag kommer på onsdag eller nåt". Det var ju skönt ändå. För övrigt var han väldigt imponerad över den gamla golvmatta som jag har rivit ut ur förrådet. "Den där är VÄLDIGT gammal" sa han.

Nu på kvällningen har H och jag monterat det barskåp som vi köpte på IKEA igår. Det kommer på bild när vi får upp det på väggen, det orkade vi inte nu. Vi har också fixat sopsortering i köket, ordnat en hylla där gästerna ska ställa disk, satt upp nån mer hylla m.m. Kylar och frysar har vi sparkat igång för att kolla så att de håller temperaturen, och än så länge verkar det ok. Men vi upptäckte att det lilla skåp vi hade i köket faktiskt var en kyl och inte en frys (hade vi tittat ordentligt tidigare så hade vi väl sett att det var så, men vi _ville_ nog att det skulle vara en frys så då såg vi en frys). Så nu blir det till att spendera ett par tusenlappar på ett nytt litet frysskåp ...

Tidigare i dag grubblade jag lite över vilket kassasystem vi ska köpa, och närmare bestämt hur många varugrupper vi behöver ha. Det är lite special när man ska servera alkohol, men jag kan inte reglerna exakt så jag har kontaktat alkoholhandläggaren. Hoppas att vi klarar oss med 15 st. så sparar vi några tusenlappar (som vi då kan typ lägga på frysskåpet).

Det är så spännande :)

Ses och hörs!
/B 


Det tar sig

Ännu en arbetsvecka att lägga till handlingarna - men först lite updating här på bloggen:

Mitt i veckan drabbades jag av en downdag. Jag gjorde mitt bästa att trösta mig själv genom att dra runt lite på stan. Hittade mina favvoskålar till halva priset och slog raskt till, utan att tveka:


Marimekkoskål från Iittala, så härlig!

I fredags kom en snubbe från Jannes golv och la mattan i vår personaltoalett. Det blev inte bra, en massa bubblor och dant. Det blir till att klaga, tyvärr ...

I går, lördag, blev vi klara med tapetseringen. Blå blommor, slät syrenlila och karamelliga rosa ränder, tillsammans med en söt uggla:


Ho ho!

Vi har införskaffat ett par fräna maskiner till vår butik också. Måhända ser ni vad det är för något:


Vad kan detta vara?


Å vad ska denna vara till?

Hur roar man sig bäst en söndag? Jo man hänger på Birsta (shoppingområde i Sundsvall) hela dagen och tömmer plånboken i butik efter butik ... Oj vad spännande det är att köpa allt från flytvästar till skåpstommar för det som komma skall. Annars har vi hittat en ny butik att shoppa i, på närmare håll, nämligen "Jonas och Linns byggbutik" hemma i Gammelsträng. Nå, men de säljer av material som de själva inte behöver i sitt eget renoverande av sitt fantastiska hus. Grejt för oss! Nu har vi grejor så vi kan färdigställa en hel massa saker till veckan. I morgon kör jag fram Sundsvallslasten till fastigheten och ger järnet. Om en vecka kommer både livsmedelsinspektören och alkoholhandläggaren, ho ho ho, då ska vi vara redo :) 

Gnatt på er, whereever you are!


RSS 2.0