Grönt ljus från inspektören och handläggaren :):):)

Yes! Nu har livsmedelsinspektör Ulrica Brorén och folkhälsosamordnare (alkoholhandläggare) Marika Almström varit på Norrbo Central och inspekterat. Båda två gav oss grönt ljus och hade egentligen inte ens några särskilda frågor eftersom vi hade lämnat in så komplett dokumentation till dem. "Det var ett nöje att handlägga vårt ärende" sa Marika och tyckte att vi kunde sträcka på oss! Så då gör vi det :) De var förstås nyfikna på att se lokalerna och se hur det ser ut i verkligheten, men i övrigt så verkade de vara lugna med att vi kommer att sköta oss bra. 


Se så glad alkoholhandläggare och livsmedelsinspektör!

Ulrica lovade att besöka oss igen i slutet av juli för att se hur det ser ut när verksamheten är igång på riktigt, och det är ju ett helt rimligt resonemang. Marika ska nu lämna ifrån sig ärendet till nämnden, som har möte i juni (tyvärr framskjutet en vecka) vilket gör att vi kan få vårt serveringstillstånd för alkohol tidigast lagom till midsommar som det verkar. En liten möjlighet finns att de lägger in något extramöte innan dess, men det var inget som var klart på något sätt just nu. Matservering får vi börja med idag om vi skulle vilja det, men det är vi inte riktigt redo för eftersom det är en del fixande kvar ännu. 

Liiiite färdigt börjar det dock att vara inomhus. Vi har fått i ordning en del sittplatser. Barskåpet sitter fint på väggen (efter en del bråkande, milt uttryckt), och därunder en hörnbänk. Köpmandisken står färdigmålad på sin plats med hyllor bakom. Pinnsoffan är omklädd och städskrubben är isolerad. Vi har gjort oss ett eget kontor i kontorshotellet och börjat bygga lager av metspön och picknickkorgar. Och snälla vänner har skänkt oss en massa porslin som har tagit plats i vårt gamla porslinsskåp.


Sittplatser vid fönstret. Sorry, dåligt ljus och ingen blixt :P

Nu väntar en massa utejobb! Monica har tagit reda på en hel massa växter som vi ska gräva ned i jorden redan i kväll. Till helgen kommer Henriks underbara föräldrar och hjälper oss med ditten och datten, kanske börjar vi måla stora huset. Roland har hittat en intressant lösning på hur vi ska få fast fuskspröjsen på fönstren till stora huset. Vi har lite utemöbler att skruva ihop, och ett staket för gräsuteserveringen att snickra upp.

Det känns jätteroligt att dagens möte gick så bra, så nu ska Henrik och jag fira lite här hemma med lammburgare gjorda på färs från Kristians Gård innan vi åker och planterar i regnet. 10 maj – en milstolpe … Hurra!

 

 


Kommentarer
Postat av: Sara Jerfsten

Men titta, nu börjar det ta form! roligt att se att det landat lite möbler därinne med, jag och Astrid ser framför oss att vi sitter och dricker en kaffe latte där i sommar, fast bara själva latten för Astrid kanske ;)

2010-05-10 @ 17:51:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0