Premiären 2012

Det är roligt när vi tar våra pauser för då kan vi ha premiär igen när vi öppnar :) Och premiärkvällarna brukar vara skojiga tillställningar (ni som har varit med vet vad jag menar hehe). I går var läget nästan perfekt, om jag får säga det själv. Alldeles lagom många gäster som kom i en väldigt jämn och fin ström, så vi kände att vi faktiskt hängde med någorlunda i köket/baren. (Visst, visst, inte felfritt, men det lär det aldrig bli hos oss...) Kvällens största problem var väl att vår kortläsare krånglade litegrann p.g.a. nån grej man måste göra varje nyår (gissar Henrik). Till veckan, när vi får tag på supporten, så får vi reda ut det hela.

För övrigt skulle vi behöva ved som inte ger någon värme. Jisses vad varmt det blir med lite folk i kåken, en massa matlagning och så en mysig brasa i kaminen! Men hellre det, för all del, än att det är för kallt :)

Här kommer några mingelbilder. Ni känner nog igen de flesta personerna, fullt av våra förtjusande stammisar :)
























Stackars Ylva, fastän hon var så ledsen så gjorde hon tummen upp för NC hahaha :) (Sanningen att säga så hade hon gjort illa tummen och ville klaga hos chefen. Hon fick ett plåster.)

Det var förstås fler gäster hos oss än vad som var med på bilderna, men jag fick annat för mig än att springa runt med telefånen...

Det kändes kul att ha det nya Ripassovinet på menyn, och de två flaskorna vi hade köpt hem "på prov" gick åt. Vi fick även servera av fin-rommen, och (till vissas avsmak) även av vår specialare bävergällen. Henrik har gjort den på äkta bäverkörtel, men det är Helen som har skjutit bävern, så därav namnet "Helens bäver". Någon sa att det namnet kan man ju tyda på lite olika sätt, men jag förstår inte vad han menade..... :)

Köttet från Grängsjö verkade funka bra det med. Både mörheten och smaken fick beröm. Däremot verkade gästerna skeptiska till pirog med gröt i. Till och med när jag förklarade att det är risgrynsgröt, inte havregrynsgröt, så såg jag bekymrade veck i pannan. Inte ens att det är en specialitet från Karelen verkade hjälpa. Att vi hade spetsat originalreceptet med bacon gjorde heller ingen skillnad. Fegisar :) Köttfärspirogen fick vi i alla fall servera och den funkade!

Många berättade att de hade pratat om NC på sina jobb o.d. och att det möter stor förvåning och nyfikenhet att det finns en krog i Norrbo. Och jättemånga uttryckte sin glädje över att vi har dragit igång NC igen. Det känns verkligen som att stället fyller en bra funktion.

Och lagom till klockan tolv så tömde gästerna sina glas och knallade ut i den härliga vinternatten.

På återseende nästa fredag!

Då var det dax igen :)

I morgon fredag så är det dax för Norrbo Central att öppna igen efter vinteruppehållet! Vi har en väldigt trevlig nyhet, och det är att vi har fått tummen ur och fixat en lokal leverantör av nötkött. I lördags besökte vi Farmens Ekovaror i Grängsjö utanför Gnarp. De producerar och styckar sitt kött hemma på gården, och dessutom låter de köttet möra synnerligen länge: Först en veckas hängning och sedan hela tre veckor i vacuumpack. Innan leverans av beställt kött så öppnar de vacuumpacken och provsmakar köttet så att det är gott och mört. Snacka om kvalitetssäkring!


Åsa skär upp stora fina biffar som ni ska få mumsa på i morgon kväll :)

Även vi fick förstås provsmaka köttet när vi var där, och gudars vad gott det var! Mört som satan och fantastiskt god köttsmak. Vi fick dessutom med oss ett par kantbitar hem till middag, och vi gjorde faktiskt som så att vi tog med oss även en bit av det kött vi har haft på NC tidigare, så att vi skulle kunna jämföra. Det var faktiskt som natt och dag. Vi hoppas verkligen att ni också kommer att uppskatta detta nya kött!


Endast köttets "kappa" blev kvar efter provsmakningen. Nam nam!

Vi har också tagit in lite ny dricka åt er. En fin, 12-årig rom och en rätt känd konjak (tänk att vi inte har haft konjak förut!) finns nu på menyn.



Och så har vi utökat vinmenyn också med ett par röda; Ett som lämpar sig väl till typ grillat och ett Ripasso. Så här står det om Ripasso på Wikipedia: "Ripasso har blivit populärt i Sverige och andra länder som en "lätt Amarone", då det dels är mindre dyrt, dels inte lika kraftigt som en Amarone, vilket gör det mer lätt att kombinera med mat. Men Ripasso har ändå en smak med riktning mot Amarones enorma och djupa smakrikedom." Det tänkte vi kunde vara lite kul exempelvis till köttbiten eller till osten. På den vita sidan har vi nu ett Gewurztraminer, ett intressant parfymerat, kryddigt vitt vin. Vi har även tagit in ett gott och lättdrucket bubbel av sorten Prosecco.



Hemma har vi provsmakat de alkoholfria snapsar (!) som vi hittade på Systembolaget. Jag kan bara berätta att jag för ett par år sedan ringde till Bolaget och frågade om det möjligtvis fanns nåt sånt i sortimentet. Jag ville veta detta eftersom man enligt alkohollagen måste ha alkoholfria alternativ till den alkohol man har. På öl- och cidersidan finns det ju riktigt bra alkoholfria alternativ tycker vi, medan vinet (särskilt det röda) lämnar en del att önska enligt våra smaklökar. Men nån alkofri nubbe kände vi inte till. Snubben jag pratade med formligen hånskrattade åt min dumma fråga, för det måste jag ju fatta att det inte går att göra en alkofri nubbe. Kryddorna måste ju liksom lösa sig i alkoholen förklarade han suckande för mig när jag stod på mig och berättade om alkohollagen ifall han nu inte kände till den :) Jag fick såklart ge mig just då, men därför blev jag liksom lite glad när nubbeflaskorna plötsligt stod där i det alkofria sortimentet före jul. Till mitt sällskaps stora munterhet köpte jag hem en förpackning av de gulliga flaskorna, och vi har provsmakat två av de fyra flaskorna.


Nej nej grönpepparburken är inte den fjärde flaskan, den är bara med som storleksjämförelse :) Den fjärde flaskan råkade försvinna innan jag kom på tanken att ta kort på dem alla.

Nå, vi får väl lov att erkänna att de har en del kvar att göra på produktutvecklingssidan innan man njuter av en iskall alkofri nubbe! Alltså, smaken är väl helt okej, men konsistensen var fel. Jo, konsistensen. Alkohol har ju en lite simmig konsistens, och dessa nubbar kändes som vatten - förutom att de smakade som vatten (med smak). Vi känner inte för att ha dem i sortimentet. Om ni tycker annorlunda så hör av er till oss!

På nubbesidan (med alkohol) har vi emellertid en liten specialare till i morgon ... surprise!

Välkomna till NC i morgon fredag kl 18-24.
/B

RSS 2.0