Å då (inte idag) var det fredag igen

Tänk vad tiden går fort. Det är redan sent på måndagskvällen och jag har ännu inte fått upp bilder från i fredags - inte nåt annat heller för den delen. Det är verkligen mycket att stå i just nu för lilla mig :) I söndags på adventsmyset var det tydligen så mycket att stå i så jag inte alls hann med att få fram kameran (!). Men om ni kommer på 2:a advent så lovar jag att jag ska dokumentera er då. Jag har också fått ett önskemål på Facebook om att lägga upp bilder på adventspyntet. Det ska jag försöka fixa i morgon. Då har jag nämligen två sällskap inbokade på NC. Till lunch kommer 16 pers från Stora Staden Hudik med Kattis i spetsen, Kattis som jobbade hos oss i somras alltså. Senare på kvällen kommer Sockenföreningen för ett styrelsemöte och lite gofika. Men jag tar mer om det i möra. Nu över till fredagens mingelbilder :)


Titta vem som dök upp igen! Lisa kör hårt i kampen om stammis-skapet, där Jens är motspelare. Mycket spännande match! Karin, Sune, Anne-Marie och Sigurd höll henne sällskap här.


Kringen funderar på Lasses äta-chili-kapacitet. (Jag kan avslöja att han åt upp hela portionen.)


En glad Maria som plockar i sig från plocktallriken med små ostbitar, korv och annat krafs. Eller egentligen beundrar hon ju sitt sällskap.


Göran å andra sidan beundrar den fantastiska tekniska apparat vi har på NC: Kortläsaren.


Putte dök upp på NC efter att ha jobbat på Folkan där Matz Blads spelade för 100-talet dansande.


Det är nästan som i skolan här på NC. Men bara nästan.


Men titta. Jag lyckades visst fånga lite adventspynt på bilden. Duken är en gammal gräslig (hittills helt oanvänd) historia som jag snodde hemma hos morsan i våras, tillsammans med ett par andra liknande dukar. På nåt mysko sätt tyckte jag att de gjorde sig jädrigt bra som adventsdukar i skönt lila och svart. Om jag får säga det själv alltså. Och det får jag ju, eftersom det är min blogg hahahaha!


Nadja sprudlade av energi och kunde inte sitta stilla. Kanske var hon så glad över att hennes "Baba" var med. Eller så var det jag som darrade på kamerahanden.


Rätt så myspysigt blir det när alla vill trängas vid samma bord. (Ni ser Jens där i bakgrunden.)


Eva kan inte bara sy linnekläder, hon kan även laga trasiga cigaretter och sjunga folkliga sånger. En resurs, helt klart!

Nä hör ni, nu får det räcka, nu är det god natt.
Ses!
/B
PS: Boka in dig till den italienska aftonen nu på fredag! (Inget ÖS då alltså!!) Och boka senast onsdag pliiiis!
Mer info hittar du på www.norrbocentral.se.


Mingelbilder från i fredags

I förra inlägget halvlovade jag att ta med en riktig kamera till NC, så att bilderna skulle kunna bli lite bättre. Trot eller ej men jag hade med den i fredags. Nu vet jag inte om de blev så mycket bättre eftersom jag körde utan blixt ändå haha, men men..! Idag har jag dessutom lyckats hitta USB-kabeln till kameran så nu kan jag äntligen lägga ut lite mingelbilder från fredagens ÖS-övningar.


Inte för att alla vill vara med på bild här på bloggen. I vissa fall respekterar jag det, men ...

Till min hjälp i fredags hade jag (som jag berättade för er innan) Jenny från Kristians Gård. Hon tog med sig idén om en plocktallrik med korvar, ostbitar, oliver, tomater m.m. och den gick hem bland kvällens gäster!


Jag tror att Jenny hade en ganska rolig kväll som knegare på NC. Hon fann sig snabbt tillrätta i såväl kök som bar.

Den första som trillade in på denna Öppen Stuga var min blomsterflicka från i somras, Monica. Hon hade med sig en dam som inte ville vara med på bild (och hon såg så allvarlig ut när hon sa det så jag vågade inte ta nån bild på henne!!), och de båda högg med god aptit in på min fisk- och skaldjursgryta med hemgjord aioli och lite vitt vin till det.


Det finns så mycket man kan prata om en fredagkväll i glada vänners lag :)

Strax fylldes bordet vid den varma kaminen med fler besökare.


Tord var sommarens stammis, så det var verkligen kul att se honom igen - och glädjande nog utan de kryckor han drogs med hela sommaren!


Fröken Holmberg är denna säsongs stamkund, hon har varit hos oss båda de kvällar vi har haft öppet!

Utifrån kylan kom fler besökare för att njuta av värmen och lite godsaker.


Kusinerna Lasse och Gunilla tog plats i soffan i rosa rummet.


I sällskap med Danielssons kom även Bärlins och käkade det ena och det andra. Ja nån liten dricka blev det nog också :)


På Norrbo Central kan man även slå sig ned och läsa en god bok i lugn och ro, vilket Marcus anammade :)


Hans gode vän Micke ägnade sig åt andra kulturella övningar ...


... liksom Jonas, som kommit till oss ända från Norrbobyn.


Efter en kväll på ÖS tar man gärna sparken hem, tyckte Karin och Magnus i Hålsjö.

Till och med jag fastnade på bild denna kväll.


Hej på er!

Snart är det fredag igen och vi kör ännu en Öppen Stuga då den 26 november. Klockan 18 öppnar vi dörrarna, och då hoppas vi att riktigt många kommer till oss så att det blir extra varmt och gott här.

Puss!
/Bodil


Öppen Stuga idag fredag - med gästartist!

Denna fredag har Norrbo Central en härlig gästartist, med anledning av att Henrik reser bort över helgen. Tillsammans med mig på kvällens Öppen Stuga kommer ni att träffa Jenny Strandberg från Kristians Gård i Delsbo. Hon producerar ekologiskt lamm- och griskött på sin och sambons gård, har en mysig gårdsbutik och åker runt på Bondens Egen Marknad hela höstarna. Det är alltid fart och fläkt kring Jenny så det kommer säkert bli skoj både för er och för mig :)


Kom och mys på Öppen (snöig) Stuga.

Kvällens meny lyder som följer:

Förrätter:
Vitlöksbröd
Potatis- och purjolökssoppa

Varmrätter:
Fisk- och skaldjursgryta med aioli
Vegetarisk lasagne
Chili con carne

Efterrätter:
Chokladmousse
Äppelpaj

Vi har även lite annat smått och gott, som en plocktallrik till ölen, kokosbollar och små glassar, och kylen och barskåpet är fyllda med allehanda drycker. 

Du är väldans välkommen från kl. 18!

Tjing!
/Bodil

Planeringen klar för resten av 2010 :)

I samarbete med goda vänner och besökare på Norrbo Central så har vi nu bearbetat det första utkastet till planering för Norrbo Central. Vi har dragit ned på antalet bokningsfredagar till förmån för Öppen Stuga (även kallat ÖS). För er som har missat det så är Öppen Stuga en typ av pubkväll. Som vanligt på Norrbo Central så är det lugn miljö, oftast ingen bakgrundsmusik som gör att man måste skrika för att snacka med kompisarna, inget supande och röjande utan bara trivsamt. De som kommer till NC är i mycket blandade åldrar, men alla brukar vara på gott humör. Eftersom det är ganska så trångt så måste man ofta sätta sig bredvid någon, vilket innebär att man kan komma ensam och ändå troligtvis hitta sällskap.

Jag vill nu förtydliga lite kring bokningsfredagarna. Hojta gärna om ni inte förstår.

På bokningsfredagarna så ska boka innan man kommer. Man planerar in utgången med t.ex. sina jobbarkompisar, govänner eller familjens jubilar, och man ringer innan och bokar. Man gör sig redo för en helkväll där det bjuds på lite finare mat och dryck i en tre- eller flerrättersmeny. Det kostar helt enkelt lite mer, och därför är dessa kvällar tänkta som något man unnar sig nån gång ibland och knappast en kväll man går på när man inte orkar fixa eget fredagsmys.

Fredagsmys är det mer av på Öppen Stuga. Då serveras det enklare (och billigare) mat och tilltugg och det är bara att komma om och när man har lust.

Yes?

Sen har vi lagt in lite fikamys på adventssöndagarna :)

Yes!

Ni hittar schemat på www.norrbocentral.se. Nu på fredag blir det Öppen Stuga, så alla är mycket välkomna till oss då. Mer info kommer snart här på bloggen.


Bartendern och Nettan i samspråk.

Ja, jag kanske ska ta och unna mig att ta med kameran (inkl. blixt) på fredag, så ni slipper dessa grådaskiga bilder :)

Allt gott!
/Bodil 

Trivsamt i fredags

Hejsan!

På grund av att min dator behagade krascha i torsdags så har jag inte prioriterat att uppdatera bloggen förrän nu.  

Hur som helst så var det väldigt trivsamt (om jag får säga det själv haha) i fredags, då vi öppnade Norrbo Central på nytt. Hela 26 personer trillade in, trots att vi inte hade meddelat öppningen i så väldigt god tid innan (typ några dagar bara) och inte på så många sätt.


Kalasbild tagen utan blixt med mobilen ... Men visst framgår det ändå hur trevligt de har det?!

Nu ska vi se om jag snart får klartecken från alkoholhandläggaren gällande den nya menyplaneringen (mat och alkohol hänger väldigt mycket ihop), så ska jag försöka få till en liten söt annons i Hudiksvalls Tidning, enligt min "mentor" Enars anvisningar. Och ja, jag borde nog göra lite finare anslag till väggen på NC också. Och dela ut info i brevlådorna. En annons i Dellenbygdsbladet borde väl också vara bra. I love reklam!

Nu till fredag den 12 november ser jag gärna att ni ringer och bokar in er på Tema Norrbotten på NC. Jag bodde ju i Luuuule i ett antal år och maten däruppe går verkligen inte av för hackor. Vad säger ni om den aktuella menyn (ni väljer mellan 1:an eller 2:an):

Förrätter:
1. Gravad viltfilé med ost och svamp
2. Löjromsmousse på löksallad
 
Varmrätter:
1. Renskavsgryta med kryddiga hjortron
2. Paolos röding m zuccinipotatisgratäng
 
Efterrätter:
1. Driva på frusen älv = Långfilsmousse med limeganache och svarta vinbär
2. Gin- och lingonparfait

Ring senast onsdag så hinner jag shoppa och förbereda! Läs gärna mer på www.norrbocentral.se. Välkomna!
/Bodil 070-677 10 12


Dan före dan före Centralendan

Nu bär det åstad igen och det ska verkligen bli spännande och roligt!

På fredag drar vi igång med en så kallad "Öppen stuga" som är en form av pubkväll med mat, dryck och mys. Kl. 18 öppnar vi och då är det bara droppa in utan förbokning.

Vi kommer att ha öppet fredagar tills vidare, så får vi känna oss för. Vi är ännu lite darriga av minnena från den otroliga sommaren och vill nu se hur det funkar med ett lite annat upplägg som ger oss möjlighet till mer planering och förberedelse.

Vissa fredagar kommer vi alltså köra konceptet "Öppen stuga". Andra fredagar kommer vi att ha förbokningar för middagssittningar, då vi också har olika teman såsom italiensk afton, damernas/herrarnas, landskapstema etc. Detta blir lite "finare" sittningar där man bokar en meny med för-, varm- och efterrätt. Fördrink och kaffe ingår, och ibland något mer. Du hittar schemat på www.norrbocentral.se.

Vi har även lokaler för uthyrning. Dels kontorshotell (där jag själv har mina kontorsgrejor) med plats för fyra personer, dels ett mötesrum med plats för 8-10 personer. Även detta hittar du såklart info om på www.norrbocentral.se.

Det finns kanske många frågor kring vår verksamhet. De som jag själv kan tänka ut kommer jag snart att lägga upp på hemsidan under rubriken FAQ (som inte finns ännu). Ni är förstås välkomna att kontakta oss om det är nåt ni undrar över, om ni har idéer eller bara vill tjöta lite!


Japp, nu är det kamintider!

Ha en riktigt mysig höst!
/Bodil


RSS 2.0