Kommande öppethållande

Då laddar vi för sista helgen i juli, d.v.s. sista veckan vi har extra sommaröppet. Vi är redo att ta emot er gäster i kväll fredag och i morgon lördag. I morgon har vi dessutom en bokning på 19 personer kl 16, roligt!

Nästa vecka har vi helt stängt p.g.a. mitt deltagande och arrangerande av Glada Hudikstämman.

Därefter (fr.o.m. v. 32) kör vi fredagkvällar igen. MEN fredag den 26 augusti flyttar vi öppethållandet till lördag den 27 augusti i stället, då det är "Lyskväll" och vi ska försöka hitta på ett litet specialarrangemang.

Vi hoppas att ni har förståelse för våra oregelbundna öppettider. Vi har inte möjlighet att erbjuda annat, då vi måste pussla ihop NC-verksamheten med våra andra engagemang. Vi kan väl säga att det hela ger en känsla av "spontanitet"?! :)


Henrik testar det nya brunnslockets hållfasthet förra våren innan vi öppnade NC. 

Ha det så gott i den härliga sommarvärmen!
/Bodil

Stängt i kväll onsdag 27/7!

I kväll onsdag den 27 juli har vi stängt på NC! Jag kan inte annat än beklaga att jag har glömt att meddela detta tidigare ... På fredag och lördag är det öppet som vanligt igen.

/Bodil


Rosor för Norge i kväll på NC

Vi på Norrbo Central väljer att fokusera på kärleken nu när Norge står i fokus. Som en mycket enkel manifestation kommer vi att ha rosor på borden i kväll. Rosen är ju kärlekens symbol och för även tankarna till socialdemokratin. Om ni som besökare vill ta med en ros i kväll så går det såklart jättebra.


I går var det fredag igen

Då kör vi några bilder från gårdagens övningar! Eftersom det var dåligt väder i går, slutet av månaden och vi hade inga förbokningar så trodde vi att det skulle bli en lugn kväll på NC. Men när det direkt vid öppningen trillade in 14 glada personer så förstod vi att vi hade fel :)


Här är föräldrabordet.


Barnbordet.


Familjen Persson tog bordet i blåa rummet.


Det fylldes som vanligt på med folk runt det bordet. Här har vi nog kvällens gulligaste par <3


Ganska fullt blev det...


Stig och Elaine i samspråk med Meta.


Karin tar med sig den ena och den andra till NC. Annika kom dock i sällskap med sin Sonny.


Eva har nära och bra till NC.

Ja, det är ungefär så vi har det på Norrbo Central :) Det är verkligen jätteroligt med alla möten som sker!

Nu ska vi ladda för i kväll! Välkomna!

/Bodil


Norrbodagen och den senaste tiden

Äntligen har jag en stund över och ska därför ge mig på en enkel summering av den senaste veckan :)

Först några bilder på barn som bjudit med sina föräldrar alternativt föräldrar som bjudit med sina barn till NC:


Esplings!


Delar av fam. Larsson.


Jonas med föräldrar och dam.

Sen några som bidrog till forskningen och blåste i alkolåset, som vi hade hos oss hela förra veckan:


Marcus och Maria.


Henriks bror Anders var på besök med familj och en kompisfamilj. De byggde en liten kolmila i trädgården på NC (vilket jag inte har några bilder på, kanske har Henrik det så vi kan lägga upp det senare..) och passade på att äta hos oss. Och blåsa :)

Och nu några blandade bilder:


Kolmilabyggande kids hänger på NC.



En alkoholfri drink passar bra i många lägen och ser kul ut. Här en kiwidricka till grabbarna. 
 

Lite marängsviss till efterrätt sitter bra ibland!


Ett par goa besökare!

Jahapp, då går vi över till Norrbodagen!

Norrbodagen anordnades för första gången i fjol, då lokala företag ställde ut i trädgården på NC. Det blev lite av en succé, varför vi beslutade oss för att köra evenemanget i år igen. Denna gång bjöd vi även in föreningarna så att även de kunde visa upp sig. Precis som i fjol fick vi höra kommentarer som "Finns det så här mycket fint i Norrbo?", "Jag har aldrig sett så många bilar i Norrbo förut!" o.s.v. Jättekul! Evenemanget samkörs med Norrbo Auktioner.


Maud (Prost Trädgårdar) och Irené (Lönngården).


Anneli (Norrbo Trädgård och Fastighetsskötsel).


Monica (Dellenhantverk).


Även på sidan mittemot NC (vid handelsboden) ställdes det ut, och här ser vi linnekläder.


Honungsprodukter m.m.


Kommers i vår handelsbod också.


Olle Skog, från Delsbo Candle m.m., pratade på temat "Möjligheterna sitter man på själv. Begränsningarna sitter man också på själv."


Hasse och brudarna underhöll med härlig musik.

Och inne på NC fanns det Dellenlax och lammkorv från Kristians att äta. Summa summarum, en kul dag med stor potential, som jag ser det.

Vi går raskt vidare till onsdagen på NC:


Folk satt inne, folk satt ute, det var trivsamt och dant :)

Äsch jag lägger in gårdagen i ett nytt, eget inlägg så blir det inte så oändligt långt det här!

/B


Det snurrar på hos oss på NC!

Jag har tyvärr inte hunnit blogga den senaste veckan, då det har varit en massa att stå i inför och under Norrbodagen, hemresa för systerdottern etc. Men vi har haft en väldigt trevlig vecka med glada besökare, schysst väder och allmänt trivsamt. Nu är det fredag igen och vädergudarna är inte precis på sitt bästa humör med tanke på att sitta ute på verandan i kväll, så vi får ladda för en myskväll inne i stugan i stället. Hoppas att riktigt många kommer och äter, dricker och umgås hos oss oavsett vädret :) I morgon skriver jag lite mer om framför allt Norrbodagen och hur vi har det just nu på Norrbo Central (NC).

Pöss!
/Bodil 

Länk till artikeln i Hudiksvalls Tidning om alkolåset på NC

Här har ni en länk till dagens artikel i Hudiksvalls Tidning om alkolåset som testas på Norrbo Central denna vecka:

http://helahalsingland.se/hudiksvall/norrbo/1.3712868-nytt-alkolas-testas-i-norrbo


Alkolåset testas nu på Norrbo Central

I går onsdag kom Annika från Hök Instrument med det framtida alkolåset till Norrbo Central. På kvällen fick vi rätt bra med matgäster och många tyckte att det var kul och intressant att testblåsa i först en vanlig polisalkometer och därefter i prototypen som Hök Instrument/SenseAir nu jobbar med. 


Mikael, kollega till Henrik då vi bodde i Göteborg, var på besök hos oss med familjen denna kväll. Han passade på att blåsa efter att ha druckit lite vin. 


Ett glatt gäng från SenseAir hade letat sig till oss denna kväll :)


Och här ser vi Linda i full fart med att testblåsa i polisinstrumentet.


Även Hudiksvalls Tidning besökte oss denna kväll, och här ser vi reportern prata med utvecklingschefen tillika den ena av grundarna till SenseAir, Hans Martin.


Vädret denna kväll var lite osäkert, det varierade mellan soligt/trevligt och molnigt/kyligt/regnstänk, så ett stort gäng slog sig ned i rosa rummet för att mumsa i sig NC-burgare innan det var dags att kolla på fotboll hemmavid.


Några andra ville bestämt njuta av den svenska sommaren och satte sig ute och virade in sig i filtar.


Några började sitta inne och flyttade sedan ut :)


Ytterligare andra, ett par sommarboende från Nynäshamn, bor så nära att de ser sin stuga från vår veranda.


Men våra tre arbetstjejer hade fullt upp i köket med att laga till hamburgare, pepparbiffar och kladdkakor!


Alkometern är kvar på NC även fredag och lördag denna vecka, så välkomna till oss för testblås och bidra till denna viktiga forskning som syftar till att öka säkerheten på våra vägar.

/Bodil


Framtiden kommer till NC!

På mitt ”vanliga jobb” har jag de senaste åren jobbat med forskning och utveckling av framtidens alkolås. Framförallt jobbar vi med bättre användarvänlighet för att få större acceptans hos förarna. I nästa generations alkolås kommer man till exempel inte att behöva något munstycke som man blåser i och i generationen efter den behöver man inte blåsa alls så länge alla i bilen är nyktra. I forskningslabbet på SenseAir i Delsbo finns båda systemen redan och testas för fullt. 

Den här veckan kommer en av framtidens alkoholmätare att finnas på Norrbo Central. Den som vill kan få testa systemet oavsett om man är nykter eller berusad. Om man gör det så bidrar man med värdefull statistik till forskningen samtidigt som man lär sig lite om hur alkohol fungerar i den egna kroppen. Hur berusad känner man sig till exempel när man har 0.2 promille alkohol i blodet? Hur berusad blir man när man har druckit två öl?


Under onsdagen (13/7) kommer dessutom Annika Kaisdotter Andersson från Hök Instrument i Västerås att vara med. Hon är en av Sveriges experter på alkoholmätning och har nyligen doktorerat på den här alkoholmätaren. Hon vet en hel massa om vad som händer med promillehalten både när man dricker och under tiden man nyktrar till.

Alkolåset utvecklas i ett större samarbetsprojekt där det svenska bilsäkerhetsföretaget Autoliv är drivande. SenseAir i Delsbo och Hök Instrument i Västerås jobbar med teknikutveckling. Först i kön att få sätta in vårt användarvänliga alkolås är Volvo som räknar med att kunna erbjuda det i sina bilar inom några år.

Välkomna till Norrbo Central både för att äta, blåsa och dricka!

Henrik

P.S. Det är självklart 100% frivilligt att testa alkoholmätaren.

P.P.S. Om du har druckit alkohol men vårt instrument visar att du är nykter bör du självklart inte köra bil eftersom instrumentet inte är ”krönt” och alkoholupptaget i kroppen kan vara fördröjt. Endast polisens mätningar är giltiga som juridiskt bevis.


Lugn lördag

Om det var fartiga fredan i fredags så kändes det som lugna lördan i lördags. Men vi hade en del folk hos oss i alla fall :)


Först ut på altan var Henriks chef på SenseAir, Hans Martin, som hade med sig hela familjen.


Sen kom Anna-Märta och Leif Björklund från Delsbohållet, tillsammans med ett par vänner.


Och så kom Henriks föräldrar som var ute på en Sverige-Norgetur tillsammans med sina bekanta Wolfgang och Renate från Berlin. Morsan och farsan hjälpte oss en massa inför öppnandet av NC i fjol så det var kanske lite roligt för dem att få komma och se hur det hela fungerade nu, i drift.


Framåt kvällskvisten trillade det in lite annat löst folk, som slog sig ned i salongen.

Och sen var den veckan över. Nu laddar vi för nya äventyr men det har Henrik lovat att blogga om :)

/Bodil


Förråden tömda!

Hej! Jag har inte tid att blogga i dag. Vi hade så himla många hungriga besökare i går att förråden är tömda och vi måste handla och förbereda en massa ny mat till kvällens övningar :)


Fullsatt åt vänster ...


... fullsatt rakt fram ...


... och fullsatt åt höger!

Tack till alla gäster som uppvisade ett stort tålamod med den väntetid som blev i går <3


Tre glada tjejer med varsin alkoholfri kiwi daiquiri. Senare på kvällen hittade de en stor igelkott som till sin stora glädje fick smaka lite ost.

Tjipp!
/Bodil

Siri vår hjälte!

Här kommer ett inlägg tillägnat vår sommarjobbare Siri :)

Siri är verkligen grymt duktig på sitt jobb. Med endast knapphändiga instruktioner p.g.a. Henriks och min stress kastar hon sig över allt från matlagning och städning av lokaler till gräsklippning och målning. I ett nafs är det klart och mycket bra utfört. Vi är bara sååå glada över att ha turen att få ha Siri hos oss! 


Äntligen äntligen är vårt tidigare så slitna staket målat vitt och fräscht!

I kväll kommer systerdotter Linn från Öland att vara med oss på NC igen. Dessutom kommer också hennes kompis Rebecka från Alfta att haka på, så stugan blir full av arbetare som ska göra allt för att ni gäster ska trivas hos oss.

Välkomna!
/Bodil

Första onsdagen på NC denna säsong

I går hade vi vårt första onsdagsöppet för denna sommar. När vi var på NC och förberedde inför öppnandet så kom Jens döttrar med kompisar förbi och åt lite glass. Dessutom fick vi toppenhjälp av Zanna och Yannica med att torka bord, sätta ut dynor, rulla in bestick i servetter och lite annat smått och gott. Tack!


Fina sommarblommor plockade tjejerna till bordsdekorationer.

Efter en väldigt lugn inledning på kvällen så trillade det in lite folk.


Menyfunderingarna slutade i en beställning av NC-burgare.


Vi fick två beställningar på vår nya rätt rökt abborre. Den röks direkt vid bordet och det verkar som att Henriks specialgjorda rökanordning fungerar som han hade tänkt. Fisken blev rökt och gästerna verkade bli väldigt nöjda.
Här ser vi en kille som kan vara på gång att flytta till bygden med sin dam då han har fått jobb i Näsviken.


Sen hann jag inte ta fler bilder då det blev sådär full fart igen ... :)

/Bodil


Semestertider, sommartider, alla tiders!

Även lördagkvällen på NC flöt på alldeles underbart. Ett av våra förbokade gäng kom ända från Iggesund och körde trerätters med fördrink och allt. När de fått i sig varmrätten gick jag in till dem i rosa rummet och slog mig ned för en pratstund. Det blev en ganska lång pratstund, eftersom det visade sig att en av de fem har varit i restaurangbranchen i 40 år, varav de senaste 25 på restaurangskolan i Hudiksvall :):):):) Det var ju en himla tur att han inte sa det tidigare, då hade jag ju blivit riktigt nervös. Nu blev jag bara fnittrig och kände mig så himla amatörmässig, trots att de på alla sätt bedyrade att det var så mysigt och gott och trevligt och bra allting :P För amatörer, det är vi ju, och det kunde han Lennart också se på hur vi jobbade. Men han var mycket artig och sa att vi gjorde det bra och att vårt koncept var personligt och så. Han kallade vår meny för "modig" och sa att vårt sätt att flambera var en show som kunde utvecklas mer om vi ville det (han berättade hur också, snäll som han var hihi). De andra gästerna i sällskapet lärde mig allt de kunde (vilket var en del) om drinken Mojito och om hästentrecote, det kanske vore nåt att ha på menyn (enligt dem så var det det bästa man kunde äta, så det så).

Ja nä jag hade inte ens en tanke på att ta kort på dem ... men det var väldigt intressant att prata med dem. Faktiskt var det inte första gången de var till oss, de hade varit till oss för precis ett år sedan, d.v.s. i samband med Norrbostämman. Jag önskade dem välkomna igen nästa år då, men då sa de att de nog skulle komma innan dess, att det skulle vara bra mycket bättre att ta med sina gäster till oss än att stå och laga mat därhemma åt dem! Tja, vad säger man då?! ("Välkomna"?!)

Framåt kvällningen drällde det in en himla massa folk och det blev en väldigt mysig stämning, precis som på fredagen. Semesterfeeling, verkligen.


Henrik satt ute en stund och dinerade med sommargästen Björn med familj.


Kul att se såväl Maria som Micke igen denna helg, det var ett tag sen sist!


Det blev varmt och gott i rosa rummet :)


Några satte sig ute i friska luften och trotsade såväl mygg som duggregn.

I morgon blir det säsongens första onsdagsöppet, välkomna då om det skulle passa!
/Bodil


Full fart i stugan

Då har vi kommit in i juli. Sommarvärme, hög luftfuktighet, mygg och en massa andra trevligheter är här. På NC kör vi med utökade öppettider, nämligen onsdag, fredag och lördag kväll kl 18-24. I går kväll var det många som tog chansen till lite trevligt umgänge och en kall dricka hos oss. Förutom att vädret gjorde att man inte precis ville sitta ute så var det en mycket trevlig kväll. Alla gäster verkade vara på mycket bra humör, och vi hade två superduktiga medarbetare i köket.


Min systerdotter Linn är i Norrbo och sommarjobbar åt oss. Här är hon och Kattis på genomgången vi brukar ha innan vi öppnar, då vi kollar upp så allt är fixat (rättare sagt, kollar upp vad vi har glömt att fixa hehe).


Henrik gör lite reklam för nån restaurang i bygden.


Maria och Petri trotsade regnet och tröttheten och cyklade till NC.


Bäck Perssons kom med sin skojiga gulsvarta folkabuss.


Efter en ganska lugn start på kvällen så drällde det in en massa folk och det blev trångt i rosa rummet.


Herr och fru Larsson kom förbi på en marängsviss.


Erik och Fredrik gjorde som många andra, tog en Corona med lime. Jag har faktiskt aldrig provat denna suspekta kombination, så jag får väl ta gästerna på orden och göra det (vore kanske bra att veta vad det är man serverar eehh?)!


Det är så himla kul att vara på NC och sitta tillsammans och mysa :)


Skymningen föll och ljusen värmde den redan varma stugan. Per gjorde ett kanonjobb med att hålla koll på ljusen på deras bord. Fem stjärnor :)


Till sist blev det ändå dags att stänga - även om vissa ville sitta kvar ett tag till :)

Nu ska vi ladda om för en ny kväll genom att åka till stan och handla öl och jordgubbar. I dag är det spelmansstämma i Norrbo så det blir nog en del folk i rörelse i sockna! Själva får vi nattgäster från Luleå - kul!

Harebra!
/Bodil

Högsäsongen igång

I dag är det 1 juli och det är riktig högsäsong. Det uppmärksammar vi med att ha extra öppet under juli månad. Med start ikväll så har vi nu öppet onsdag, fredag och lördag kväll kl 18-24. Allt är ungefär som vanligt; ni är välkomna, vi fixar mat och dryck, solen skiner från en strålande himmel, myggorna är nån helt annanstans och alla är glada :)

Vi har laddat frysen full av superfina abborrar som Oliwer har fiskat i vår tjänst. Dock har vi inte fått till rökutrustningen riktigt ännu men planen är att vi inom mycket kort ska kunna erbjuda er gäster hel abborre som röks direkt vid er beställning. Det kittlar dödsskönt i kistan vill jag lova.


Här ses Oliwer med pappa och syster ute på Dellens vågor, på väg att fånga några fina fiskar i den ljuva sommarkvällen.

Välkomna till Norrbo Central!
/Bodil

RSS 2.0