Sotarn kom och sotarn gick

Idag kom sotarn och provtryckte vår skorsten som vi har satt in en vedkamin i. Han gick även ned med en kamera för att förvissa sig om att det hela var schysst, och det var det - förutom ett smärre sidoproblem: Han konstaterade att om vi kör köksfläkten samtidigt som vi eldar så kommer fläkten att vända draget och suga in röken i kåken ... Inte så bra kanske ... Lösningen heter "ta upp ventiler i väggarna och hoppas att det löser sig". Så det får vi väl försöka oss på. Vi måste ju kunna elda även om vi lagar lite käk! Jaja, det var ju väldigt bra att skorstenen var schysst ändå. Annars hade det känts lite snopet.


Den flinka sotarn flängde sig upp på taket trots att stegen ännu inte är monterad. De är ena riktiga ekorrar!

Jag passade idag på att ta ett par nya bilder på sparrisarna, som nu växer så det knakar. Otroliga grönsaker må jag säga.


Upp, upp ...


Mumsiga saker :)

Igår var Urban & Co från Iggesunds Rör hos oss och fixade in vatten i stora huset, vilket i praktiken betyder att nu funkar personaltoan och pentryt, vilket i sin tur betyder att det sista "hindret" för oss att starta verksamheten är fixat. Nu har vi all "tung logistik" på plats för att uppfylla livsmedelssäkerhetskraven. Det som fattas nu är småsaker som arbetskläder o.d. vilket ju är relativt lätt ordnat. Grabbarna fixade även en kran på toa för enkel påfyllnad av städvatten samt en vattenutkastare ute för att vattna blommor o.d. Underbart. Tyvärr så funkar nog inte Urbans idé med en webbkamera över området, eftersom den skulle klassas som en övervakningskamera om man kan se vilka som är på bild. Och om man inte kan se vilka som är på bild så är det ju ingen vits med kameran, eller hur hahaha! Får fundera lite till på idén ...

Till vår stora glädje har som sagt våren kommit, och Gammelsträngs mjölkbonde Pecka (känd från förra säsongens Bonde söker fru) har därför släppt ut kossorna för året. Det är en härlig syn när de nyfikna djuren knatar runt över sina marker.


Mu!

Hej på ett tag!
/B


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0