Första mötet med näringslivsgruppen

Henrik och jag har varit med i styrelsen i Norrbo sockenförening under några år, vilket har varit mycket intressant och skoj. Nu har vi avslutat vårt engagemang i styrelsen för att i stället starta en näringslivsgrupp (det finns många "undergrupper" i sockenföreningen; turismutvecklingsgruppen, skolgruppen, stigfinnarna, bostadsgruppen, gårdsgruppen, kulturgruppen och nu näringslivsgruppen). Ikväll hade vi första mötet, vilket lockade sex företagare (förutom Henrik och mig) och två intressenter. Ytterligare några hade anmält att de ville komma men att de hade förhinder. Detta möte blev också en form av inofficiell smygpremiär för Norrbo Central eftersom vi höll till i våra lokaler. Vi som samlades där var:
-Thomas och Anki från Delsbo Vapen
-Ove från Dellenlax
-Ann-Catrine från Frimodigs Bageri
-Maud från Prost Trädgårdar
-Irene från Lönngården
-Henrik och jag, båda från Norrbo Central och Henrik har faktiskt ett eget företag också, Rodjegard Technology
samt
-Lena Bergils, ordförande i sockenföreningen m.m.
-Kent Sjöberg, politiker, turismengagerad m.m.


Trots att Norrbo socken inte är jättestort så kände alla inte riktigt till varandra, så det blev en presentationsrunda.

Vi beslutade oss för att satsa på en del gemensam marknadsföring och att dra nytta av Norrbo Auktioners och spelkvällarnas dragningskraft.


Så här roligt tycker Irene det är att träffa andra företagare :)


Lena hade inte tråkigt hon heller!

Vi tittade också på den gedigna listan över socknens alla företagare som vi ska gå igenom och sammanställa ordentligt så att den är aktuell och informativ. Det är ju väldigt viktigt att åtminstone vi företagare känner till varandra, så att vi kan stötta varandra på olika sätt. Vi tog upp frågan om vilka som ska räknas som Norrboföretagare. Alla tyckte att det var självklart att jord- och skogsbruk ska ingå, likaså företag som drivs av Norrbobor men på annan ort.  


Maud och Kent var lite mer sansade ...


Thomas anlade en seriös min och konstaterade att det är en stor bredd på verksamheterna som Norrboföretagens driver.   

För att komma igång ordentligt till sommaren så bestämde vi att ha nästa möte på torsdagen den 10 juni kl. 19.00, på Norrbo Central. Anmäl dig till [email protected] eller på 070-677 10 12 om du vill komma. Alla är välkomna, ju fler vi är desto större kraft får vi såklart.  

/B


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0