Glas och mera

Igår kväll överraskade gulliga Leif och Doris oss genom att komma hem till oss med en massa trevligheter. Centralen fick 18 söta dricksglas, som blivit över när de själva ärvt andra glas. Vi fick en blompotta med slingerväxter att ha på altanen. De bjöd på kaffebakelser och hade med ett recept på en fantastiskt god tårta, som vi har ätit hemma hos dem tidigare. Nu börjar vi ha samlat några recept på bekantas specialmat/-mums - Mormor Margits kakfat, Morfar Helmers båtar, Söta Sune ... Har du själv något som du vill dela med dig av, nåt som skulle vara kul att servera på Centralen, gärna med en liten historia bakom, så skicka receptet till oss (eller för all del kom och bjud oss på det goda hahaha!!).


Tillskott till servisen!

Nu i helgen ska vi försöka färdigställa renoveringen så gott vi kan, för att sedan övergå till att utforma själva verksamheten. Det kommer verkligen att bli spännande!

Vi har hört att några av er är intresserade av att hjälpa till på Norrbo Central. För att det ska funka bra så vill vi träffa er och gå igenom rutiner o.d. så att det är klart när ni behövs. Är du intresserad så är du välkommen till Centralen måndag den 7 juni kl. 19.00. Ring på 070-677 10 12 och anmäl dig. Vi kan inte säga någonting om hur många timmar vi behöver och vi kan heller inte lova någon stor pengaersättning, eftersom vi inte har en aning om hur verksamheten kommer att se ut. Om du ändå vill ha chansen att vara med på tåget så ring!


En grej till vår butik ..!

Visst är det fantastiskt grönt ute nu?! Ha det så gott!
/B


Kommentarer
Postat av: Johanna

Parfait med After Eight-smak! Jag gjorde det när jag fyllde 17 och det blev en enorm hit bland mina kamrater. Bjöd även på flera formar på midsommarafton och de tog alla slut inom loppet av en halvtimma. Gott som tusan en varm sommardag!



RECEPT:

3 äggulor

3 msk florsocker

15 bitar After Eight

3 dl vispgrädde

3 msk vatten



TILLBEHÖR: Färska eller frysta hallon



TILLAGNING:

Vispa gulorna med florsockret.

Smält chokladen i vattnet (alltså inte vattenbad).

Rör (inte vispa) ihop chokladen med äggsmeten.

Vispa grädden och rör ner även den i smeten.



Häll upp i en fin form och ställ in i frysen i minst två timmar innan servering.



Servera till hallonen.

2010-06-01 @ 11:18:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0