50+

I fredags var det dags att öppna på NC igen efter vår månadslånga stängning efter sommarens högtryck. Som vanligt hade vi ingen aning om hur många som skulle komma, men vi har börjat kunna gissa liiiiite utifrån hur många som förbokar. Inför denna kväll hade vi fem förbokningar, vilket för vår del är rätt mycket. (Jag förstår att om någon som har en ”riktig” restaurang” läser detta så skrattar han/hon väl, men så här är det hos oss hihi.) Och mycket riktigt, det blev väldigt bra fart ..!


Några av kvällens gäster i blåa rummet.

Vi var lite nervösa inför denna kväll eftersom vi dels hade haft ledigt från verksamheten ett tag och då tappar man ju lite rutin, dels inte hade nån extra personal i köket, dels för att Henrik hade lite nackspärr.

Men det hela funkade rätt bra ändå. De flesta som kommer till oss förstår att det är ett lite annorlunda ställe de besöker, och har stor förståelse för att det kan bli väntetid o.d. Vi hade t.ex. ett par tjejer (som inte hade förbokat) som snällt satt ute på verandan med varsin godricka och väntade i drygt en timme innan vi hade tid att ta hand om dem.


Ilsbofolket var i högform denna kväll (fast här hade deras Delsbovänner åkt hem så då blev det lite lugnare hehe)!

Verandan ja! Vilket härligt och annorlunda väder vi har haft detta veckoslut! Otroligt varmt och skönt (och myggigt!). Tänk att kunna sitta ute sista kvällen i september! Ja, vi hade faktiskt ett par sällskap som satt ute hela kvällen ända till stängningsdags. I och för sig försökte de gå in vid ett tillfälle men eftersom det var fullt så fick de snällt sitta kvar ute ..!


Inne i rosa rummet satt t.ex. detta tjejgäng och myste.

Fullt var ordet. Massor av folk kom till NC denna kväll. Det var så där roligt många cyklar parkerade på gården utanför, men tyvärr har jag ingen blixt på telefonen så jag kunde inte ta nån bild på just detta. När kvällen var slut och Henrik och jag summerade så kunde vi räkna ihop till över 50 besökare! En vanlig lågsäsongskväll brukar vi ha ungefär hälften så många.


Våra absolut närmaste gäster - bor ovanpå handelsboden.

En besökare uttryckte sig så här när han vid kassaapparaten summerade sin kväll: ”När jag åker in till stan en helg så brukar det vara en extra nolla efter beloppet på kvittot, men här på NC har jag mycket roligare, för här sitter man och pratar med folk!” Precis så vill vi att det ska vara hos oss, så det var jättekul att höra!

Vi tycker att det är helt fantastiskt kul att 50 pers i en liten håla på landet vill samlas på detta sätt. Det känns inte på något sätt som att landsbygden är död en sån här kväll. Visst förstår vi att det finns många fler aspekter på en levande landsbygd, och visst förstår vi att det härliga vädret hade sitt att göra med att så många gick ut denna kväll, men det är ändå väldigt roligt att alla ni gäster kommer från lite olika håll för att spendera kvällen på Norrbo Central. Stort tack och välkomna åter exempelvis nästa fredag!

/Bodil


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0