Dellenlax, vårljus och några myspysar

I går var det rätt soft på Centralen. För det första så var Henrik och jag färdiga med förberedelserna i rätt så god tid innan öppnandet, vilket inte tillhör vanligheterna :) För det andra så var det ingen supertillströmning av folk när vi öppnade. Vi kunde i lugn och ro (nåja) ägna oss åt våra nya gulliga gäster från Ilsbo, Anneli och Micke. Eller nya och nya förresten, de har ju varit hos oss tre gånger på raken nu. Jovisst, det är förvisso fler som har varit det. Men vi tycker det är liiiite special med utsocknes gäster ändå. Vi vill ju finnas till för våra kära Norrbobor _och_ även locka lite nytt folk till vår bygd.


Henrik ses här skära upp den lokalt odlade Dellenlaxen i tjocka kotletter, som senare under kvällen tillagades i grillpanna och serverades med en dill- och kaprissås.


Här sitter Micke och Anneli med sina grannar Eva-Britt och Sven-Erik. De funderar på vad de ska ha för fördricka. Micke, som är rallyförare och som kvällen till ära var chaufför, gav sig på att prova vår nya alkoholfria drink, kiwi daiquiri, och gav den fint betyg :)

Sen strömmade våra härliga Norrbobor till och jag fick annat att göra än att ta bilder tydligen. Men det var ungefär som vanligt, de flesta flockades vid kaminen (nära baren?!), fler och fler stolar fick hämtas in dit och så var historieberättandet och lövbiffsätandet i full gång. I rosa rummet slog sig ett barnledigt par ned och bara njöt av lugnet. Ute blåste kraftiga vårvindar och det är nu härligt ljust till sent på kvällen.


Mot slutet av kvällen fick jag fram kameran i alla fall ... Håkan (t.h.) hade jobbat från tidig morgon till sen kväll och blev lycklig när vi hade öppet så han kunde få sig en carbonara och en Punk IPA till sen kvällsmat. Emil (mitten) hade många idéer kring det fräna sommartema som han har lagt fram till oss :) Hej Per (t.v.)!


Plötsligt började det bli dags för folk att bryta upp. Några, som t.ex. Kattis här, hade jobb som väntade dagen efter och hon uppskattar därför våra spritfria drinkar. Det är en liten utmaning att få till goda sådana, så det är skoj när de gillas! Har du nåt recept på nån bra dito så hör gärna av dig till oss!

Summa summarum från kökspersonalen: En fin kväll!

Puss hej!
/B

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0