Ljus, Ljusberg, lamm och lax

Det är inte alla här i världen som gillar lammkött. Vi har därför gått och funderat på hur vi ska göra med det på NC. Vi känner ju Jenny och Anders på Kristians, där de producerar kalasfint kött, så vi har gärna velat servera det hos oss. Stöttade av en ovetenskaplig undersökning bland våra gäster i vintras så samlade vi mod till oss och serverade lamm i fredags. Det var en satsning som verkade gå hem med besked - majoriteten av våra gäster valde lammrätten och verkade dessutom mycket nöjda med vad de fick. Skoj! Vi hade även Dellenlaxkotlett som paradrätt, och den vet vi ju sen tidigare att den är både god och uppskattad för sin höga kvalitet. Om vi får säga det själva så var vi mycket nöjda med kompositionen av meny i fredags. Om ni, kära gäster, har något att säga i den frågan (eller någon annan fråga för all del!), så är ni som vanligt mycket välkomna att göra det till oss.


Lammen slaktades på tisdagen och på lördagen serverade vi dem i form av stekta racks.

Vi hade fler matgäster än vanligt i lördags, så vi fick jobba på i köket. En av våra matgäster var en "riktig" kändis. Till alla er som har varit på NC och känner er som kändisar men som inte har blivit omnämnda som det kan jag bara säga: Sorry. Ni har ännu inte nått samma status som Ewert Ljusberg :P


Ewert Ljusberg hade konsert i Norrbo på eftermiddagen, och glädjande nog kom han till oss efteråt och åt en bit mat. Han var precis som jag minns honom från "Har du hört den förut?". Storvuxen, mörk röst och lite tystlåten på nåt sätt. Damen vid hans sida, som tydligen uppträdde tillsammans med honom, kände jag inte igen sen tidigare, men jag är heller inte så insatt i kändisvärlden :)



Sen kom "Tåg-Larssons" ...


... och Cykel-Erikssons ...


... och Lisa har nu kommit hem till byn igen, denna gång med en för oss ny bekantskap ...


... plus att Lisa lockade dit sällskapet i bortre hörnet, även de nya för oss (Moa är tydligen Norrbobo och har även lyckats få med sig en utsocknes snubbe som sambo, bra jobbat Moa!). De närmast kameran på denna bild känner vi igen sen tidigare (fast det var så sant, Urbans brorsa har vi inte träffat förut!).


Eftersom Emil har klarat sig undan med bara en armbåge på bild här tidigare så får han nu vara med på två bilder, dels bakifrån på bilden ovan, dels här i profil. Och i stället är det Pers armbåge som får äran att vara med på bild denna gång.


Per hade så schyssta dojjor att även de måste få vara med på bild denna gång. Visst är de fantastiska?!

Nu är det ljust långt in på kvällen, luften är ljummen och snöhögarna har smält undan med en rasande fart. Det är härligt med vår!

/B


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0