Marias 40-årsfest!

I går hade vi äran och glädjen att få ha Maria och hennes släkt och vänner hos oss då hon firade sin stora dag. Både för henne och för oss var det lite nervöst innan; det är ju inte var dag man har 40 gäster som ska trivas och äta gott. För oss på NC var det en helt ny situation. Vi har vid ett par tillfällen haft sittningar om ca 20 personer, tror jag, men nu var det alltså dubbelt upp vilket verkligen testade kapaciteten i utrymme både för gäster och i köket. Men det gick! Det var förstås inte som på Nobelfesten, att alla får sin mat samtidigt och så. Nej, här fick man vara så god att äta sin mat när man fick den :) Vi har ju liksom bara en enda vanlig spis, till exempel! Men hur det nu var, med alla fadäser och varmrosiga kinder, så var i alla fall Maria mycket nöjd med sin kväll, och många gäster uttryckte sin uppskattning över både stället och maten. Den där Baileys- och kaluhatårtan vi snodde ihop fick jättemycket beröm, så även räkcocktailen som hade lite annorlunda smak av mango, chili, lime och koriander (jag var livrädd innan att folk skulle tycka att den var för stark och att koriandern skulle vara för konstig, men det verkade gå bra!!).


Lite 70-talsaktiga ser de väl ut, tårtorna, men de smakade finemang med lite vuxen sprit- och kaffesmak mitt i den söta chokladen. Dessutom är ju Maria född på 70-talet, så varför inte?!


Det var en härlig känsla att servera bubbeldricka till alla gästerna, som sedan såklart utbringade en skål för kvällens huvudperson - hon är lite suddig här på bilden men det beror inte på bubbeldrickan utan på mästerfotografens proffskamera :)


Fler bubblande gäster!


I det rosa rummet trängde en del av gästerna ihop sig vid extrainsatta bord.


Det fanns liiite ledig golvyta i alla fall :)


Även i blå rummet fick vi ta in extrabord. På denna bild har folk börjat mingla (ännu senare på kvällen trängde båda bordens personer ihop sig runt ett bord!) men även i detta rum var det typ proppfullt under middagen.

Vår duktiga knegare Ylva fick också vara med om detta spektakel och stannade kvar till 22 denna kväll. Sedan skötte Henrik och jag resten. Jisses vad disk det blev! Tur att vi använde mycket engångsgrejor till förrätten (hoppas ingen miljömupp läste det där hehe). En jättekul kväll tyckte vi att det var och vi var lättade när den var över och vi kände att vi hade rott det hela i land någorlunda i alla fall haha!

x x x x x x x x x x x

Som ni kanske har hört eller läst i Norrbonytt så stundar det förändringar för Norrbo Central. Jag kommer att återkomma till detta här på bloggen under veckan.

Ha det gott!
/B&H



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0