Om alkoholfria drycker på NC

När man har en krog så finns det förstås vissa regler man måste följa för att få ha sitt så kallade serveringstillstånd. En regel är att det måste finnas en ordentlig meny med mat. Man får alltså inte bara ha öl på menyn. En annan är att de som dricker alkoholdrycker måste hålla sig inom ett visst, förbestämt, område så att vi i personalen kan hålla koll på dem (så att de inte blir för berusade, så att de inte bjuder minderåriga etc.).

En tredje regel är att man måste erbjuda alkholfria alternativ i rimlig utsträckning. Detta tycker Henrik och jag är en väldigt bra sak. Även personer som av olika anledningar inte vill dricka alkohol ska ju kunna gå ut och få sig nåt gott att dricka och ha det trevligt. Det finns dessutom en del mycket bra alternativ till alkoholdryckerna, inte bara cola och juice.

På vinsidan tycker vi själva att det finns en del kvar att önska men vi har flera gäster som tycker att det alkoholfria vinet är gott. Vi kör med Loxtons röda och vita alternativ, då Systembolaget har rekommenderat oss det märket. Själva tycker vi mycket om såväl den alkoholfria cidern och den alkoholfria ölen som vi har på vår meny, och ibland kan ni se oss i personalen dricka dessa drycker då vi jobbar.


Cider: Stowford Press. Öl: Störtebeker.

Eftersom vi tycker att trevliga glas hör till även alkoholfria drycker så serverar vi gärna i "vanliga" vin- och ölglas.

Vi har även ett par alkoholfria drinkar, som vi serverar i trevliga drinkglas. Vi har dels en röd "lingoncaipirinha" som vi ofta serverar i ett lågt tumblerglas (whiskyglas), dels en "kiwi daiquiri" som serveras i ett cocktailglas (martiniglas).


Här ser vi tre tjejer som i somras fick varsin kiwi daiquiri - alkoholfri såklart!

Vi har letat och funderat men har inte kommit på nåt bra alkoholfritt alternativ till "nubbe". Om du har nåt tips så hör gärna av dig :)

Summa summarum så kan man roa sig även utan alkoholhaltiga drycker hos oss! Välkomna att prova något av dessa alternativ.

PS: Vi har även vanlig lättöl, cola, juice, vatten m.m.

/Bodil


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0