Senaste nytt

This is the latest news from Norrbo Central:

Ikväll har vi haft det andra mötet med näringslivsgruppen. Vädret var på topp, så vi satt på verandan och spånade företags- och byautvecklingsfrågor tillsammans.


Eller var det fikat som var det viktigaste kanske? Attack!!

Vi beslutade oss för att annonsera gemensamt både i utomsocknes press och hemma i Norrbo, att vi ska ordna en minimässa i sommar, arrangera tjej- och grabbkvällar med mannekängvisningar av för målgruppen lämpliga slag (linne och vin för damerna, jakt/fiske och bärs för herrarna). Och lite annat skojsigt :)


Thomas och Ann-Catrine spånar på idéer.


Är detta vad Monica tycker om idéerna månne?!

Häromdagen besökte jag Delsbo Candle, där jag tidigare har haft mitt kontor. Jag fick tips på annorlunda sätt att rigga candles i sin kandelaber. Vad tycker ni om detta:


En riktig smällkaramell!

Så nu har vi ännu en produkt till vår lille butikk. Svanenmärkta lokalproducerade ljus!


Henriks brorsdotter Nora arbetar med ljusen hemma på Norrbo Central. Det är SÅÅÅÅ roligt att jobba på NC :)

Ännu en knegarhelg väntar oss, för Henriks snälla pappa är här, och med sig har han alltså barnbarnet, lillstintan Nora från Västerås. Dessutom har KG lyckats få med sig åtta bord, tio stolar, ett hundratal assietter, lite annat porslin, flera rosbuskar, några vildsvinskotletter och en massa annat smått och gott på sin lilla släpvagn. Otroligt! Så nu blir det full rulle några dagar på NC.

Apropå knegare så hade vi, häromkvällen, möte med tre härliga Norrbo-bruttor som vi hoppas kunna sysselsätta en del hos oss. Så kom till oss sen när vi öppnar så att de får jobb :)

När öppnar vi???

Nästa vecka har vi två bokningar. På tisdag kommer åtta personer från Hudiksvalls turistbyrå, som ska vandra Norrboleden och passar då på att käka lunch hos oss. Då ska vi testa en annan av våra leverantörer, nämligen Dellenlax. Eller testa och testa förresten, vi vet redan att det är en underbar lax de levererar. Fredag-lördag-söndag har vi också lunchbokning, då av ett 20-tal sångerskor på kurs i Norrbo. Då blir det bl.a. vegetarisk buffé. I samband med detta så tänker vi oss att vi ska smyga igång med öppet för allmänheten också. Vi återkommer inom kort (förstås) med mer exakta tider! 

Det börjar alltså ta sig på NC, och mycket är tack vare alla underbara människor som hjälper oss på olika sätt.

I vår entréhall har Sune satt upp några av sina helt fantastiska bilder ur dokumentationen av samtliga (!) Norrbo-bor, ett projekt han genomförde för 25 år sen. Superkul! Vi önskar verkligen att projektet kunde få en fortsättning, vilket är helt avhängigt finansiering. Har du någon idé om detta så hör av dig!

Familjen Holmberg har förbarmat sig över de gamla fallfärdiga fönstren på lillhuset. Monica pysslar med våra rabatter. Catherine har gjort spännande arrangemang med tomater och kryddor i krukor. Vi har fått ett gäng cyklar av Lena och Kelvin. Roland har skänkt en soffa, en frysbox och en duschkabin. Elisabeth har flyttat till en liten stuga och donerar grejor som blir över. Yvonnes syrra (som har något trevligt namn ...) har gett oss en av sina utemöbelgrupper. Grannarna Sara och Rune vinkar så glatt till oss och kommer alltid med några uppmuntrande och vänliga ord. Det gör för övrigt alla vi träffar på, både live och digitalt (t.ex. Facebook). Om ni visste vad det värmer! Tack <3

Vi börjar även ha lite recept samlade nu. Brorsans lax med chevré, basilika och creme fraiche kan säkert bli en klassiker.

Å myggen dom frodas nu :) Hej hej!
/B

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0