Allting blir vitt, vitt, vitt ...

Idag får ni en hel massa info, under några olika rubriker. Håll till godo!

Färg:

Visserligen har det fallit några snöflingor under veckan, men det jag syftar på med rubriken är att vi nu har grundmålat all panel, täcktapet som ska målas och nästan alla foder/lister, bara lite kvar i vänstra rummet. Det blir så vitt och fint i jämförelse med all träfärg som har dominerat tidigare. Och ändå är det ju som sagt bara grundarbetet som är gjort. Som alla vet som har renoverat så är det ju grundarbetet som tar tid, men är ack så viktigt. Så vi pysslar på.



Bort med de gamla, in med de nya. Färgerna alltså.

El och mek:

Spisen har vi testkört efter att Henrik lödit (eller vad det heter när man löder i grammatiskt perfekt-tempus) dit en ny säkring i stället för den (engångs!) som var trasig. Lite som man kanske kunde förvänta sig så gick den nya säkringen också sönder. Den stora frågan är ju liksom varför säkringen pajade från första början … En av alla femtielva kondensatorer på kretskortet ser lite mysko ut, vilket kan ha nåt med saken att göra. Spisfläkten verkar dock fungera efter ett enklare ingrepp - alltid något! Igår gav jag mig på ugnen med nån elak ugnsrengöring i högsta hugg, då den (ugnen alltså) mest liknade en potentiell arkeologisk utgrävning. Den verkar faktiskt också fungera. Men då Henrik vågade sig på att testa diskmaskinen blev det lite mer problem. Den gjorde inte mycket som den skulle så Henrik ger den inte alltför många pluspoäng. Efter lite grejande så hoppade i alla fall pumpen igång. Alltid nåt! Ja, vi var medvetna om att vi riskerade köpa några grisar i säcken när vi gjorde affär utan att kunna testköra grejorna (det fanns ju ingen ström i kåken). Men att det skulle vara riktigt på det här sättet trodde vi inte. Fortsättning följer ..!

 

Många små manicklar är det i en liten induktionsspis ...

Inredning:

Det börjar bli dags att få fram lämpliga skåp o.d. så att strukturen på lokalen kan ta form. Det blir förstås en del från hederliga IKEA (de behöver ingen länk!) och som ”köpmansdisk” ska vi försöka polera upp bänken här under, som vi hittade på vinden i andra huset. Den verkar tidigare ha fungerat som målarbord, om ni förstår vad jag menar (en del jobb innan den är funktionsduglig). Jag tror att den blir jättefin!


Henrik med ännu ett renoveringsobjekt: Köpmansdisken.

Samarbete:

Planenligt träffade vi Långbacka-Lasse (som vi känner sedan tidigare) och Robin på Dellenbanans Vänner i Delsbo häromdagen. Det var mycket trevligt och de satsar för fullt på att öka sin uthyrning av dressiner, och vi såg en del samarbetsmöjligheter, t.ex. kring de olika slags tält vi hyr ut, kaffekokning m.m. Henrik och jag har hittills inte kommit längre än till att säga att det vore kul att trampa dressin, men nu tyckte Robin att vi får ta en tur tillsammans med dem, när snön har tinat bort, för att lära känna varann bättre och spåna idéer. Det låter riktigt skoj, det. Långbacka-Lasse, som är kassör i Dellenbanans Vänner, driver för övrigt en egen firma: Funkoform Industridesign.

 

Besök:

Nu börjar folk bli riktigt nyfikna på vad som händer hos oss, och besöken på Norrbo Central är många. Jättekul! Diskuterade bl.a. en lämplig plats för en bastu tillsammans med Mats-Erik K igår. Det vore så kul och framför allt skönt att få till en riktig vedbastu vid sjön på nåt fint ställe. Förslag mottages gärna! Kent S serverades premiärkoppen kaffe på Norrbo Central igår kväll! Och idag kom Jens förbi och såg till att vi jobbade.

 Henrik och Jens diskuterar nåt viktigt, typ jobb.


Logotype:

Nu har vi fått ett nytt logotype-/grafisk profilförslag från Åsa, då vi ratade det första. Det nu föreliggande förslaget är helt annorlunda och nu känns det som att vi är på banan. Men lite mer justering kommer vi att göra så ännu får de flesta av er läsare vänta på att få se skapelsen. Några av er är bollplank i processen, så ni har ju förstås sett det hela. På måndag ska vi sitta ned tillsammans och fila på förslaget.

 

Dagen idag:

Idag har vi faktiskt roat oss med att renovera lite hemma. Vi fixade nämligen med vårt kök i julas (läääänge sen!) och allt är inte helt klart + att vi har ett litet ”mellanrum” (en liten hall kan man säga) som vi inte alls har gjort något med. Så strykning av färg och byte av en golvmatta stod på schemat idag, men mattan lär få vänta tills i morgon för nu är kvällningen här och vi ska ut och spana/lyssna efter ugglor! Ska i alla fall bli skönt att få undan penslar och sånt som har stått och glott på en på toa i flera månader :)

 

Avrundning:

Det var nog det mesta av vad som har hänt på sistone. Nej just ja, jag har inte berättat att det i veckan blev bestämt att vi ska hålla en kolmilakurs för Skogshästens Folk den sista helgen i oktober, i samarbete med hästmannen Thomas Johansson som numera bor i Norrbo. Den var egentligen planerad till förra hösten men blev då uppskjuten på obestämd tid, men nu är det alltså dags. Slutet av oktober, haha, då har hela sommaren gått och vi har nog riktigt gråkall höst igen. Tänk vad tiden går när man har roligt!

 

Ha en toppenhelg allihopa, whereever you are. Och ser ni oss vid Centralen så är det bara att komma in om ni är nyfikna eller bara vill tjöta lite ändå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0