Har kunden alltid rätt? Om alkoholintag och bilkörning.

Förra fredagen pratade jag med en gäst på NC en stund. Jag minns inte hur samtalet började, men av nån anledning så kom vi in på uttrycket "kunden har alltid rätt". På NC så gäller dock inte alltid denna devis. Ofta gör den såklart det, som på alla serviceinrättningar, men när det kommer till kundens alkoholintag så är det klart och tydligt så att det är personalen som bestämmer vad som är rätt. Detta är reglerat genom alkohollagen. Man _får_ helt enkelt inte dricka sig för berusad på krogen. Därför händer det ibland (väldigt sällan ska jag säga) att vi får säga till gäster att "nej, vi serverar inte dig nåt mer att dricka nu". Det är såklart inte så populärt av den törstige just i det ögonblicket, men så är det - kunden har inte alltid rätt! Och jag tror att ni alla som läser här kan hålla med om att det faktskt är trevligast på detta sätt :) 

Vi är alltså väldigt glada över att våra gäster normalt sett dricker alldeles lagom mycket så att stämningen är på en mycket bra nivå hos oss. Fortsätt så!



En del av er kanske redan vet att Henrik jobbar med elektronikforskning på Senseair i Delsbo. En av hans arbetsuppgifter är att ta fram nästa generations alkolås (som är mer användarvänligt än dagens genom att man inte behöver något munstycke till det). De har kommit en bra bit på väg nu, och har kommit till det stadium där de behöver ha många olika personer som testblåser i utrustningen. Alla blåser vi nämligen på lite olika sätt, och det måste förstås utrustningen klara av att hantera. Särskilt kul är det kanske när personer som har druckit litegrann gör blås :) Därför har vi gjort som så att vecka 28, med start onsdag den 13 juli, kommer vi att ha alkometern hos oss på NC, så får de gäster som vill bidra till forskningen blåsa i den. Första dagen, på onsdagen, så kommer Henriks kollega Annika att finnas på plats, medan vi sköter det hela själva på fredagen och lördagen. Vi hoppas att många av er ställer upp på att blåsa då, både med och utan alkohol i kroppen. Vi tänker att det kanske kan vara lite kul att se hur påverkad man blir av sin dricka?! Det instrument som Henrik jobbar med har redan en mycket bra mätnoggrannhet, men dessutom så kommer vi att ha polisens bevisinstrument (en så kallad intoximeter - alltså inte den där lilla mojängen som man vanligtvis får blåsa i på poliskontrollerna utan en riktig apparat) med oss för jämförelse.  

Naturligtvis sker undersökningen anonymt, det enda som sparas är uppgifter om ålder, kön och kanske nåt mer.

Vi återkommer om detta längre fram. Nu är det morgondagen som vi fokuserar på :) Vi har fått in några bokningar redan så det är möjligt att det blir lite fart i stugan! Hjärtligt välkomna ska ni vara.

/B

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0