Ingen dag är den andra lik

Som ni minns så hade vi en väldig massa gäster på NC förra fredagen, då vi hade säsongspremiär samtidigt som vädret var underbart - medan vi själva inte precis trodde att det skulle bli nån anstormning. Så alla hamburgare tog slut, likaså pepparbiffarna och närapå de malthaltiga dryckerna. Henrik och jag fick verkligen jobba! Denna fredag hade vi därför bunkrat upp med ordentligt med mat och dryck, vi hade Kattis som extra arbetskraft och vi var utsövda och laddade rent generellt. Då blev det förstås så att folk var ute och roade sig med annat än NC :) Vi hade det så lugnt och skönt, så vi hann till och med sitta ned och prata med våra gäster, få i oss lite mat och kanske framför allt leverera beställningarna någorlunda snabbt!


Gunliz och Berth firade födelsedag med pepparlax och potatissallad.

Men inte en hamburgare sålde vi denna kväll, inte heller en endaste liten pepparbiff!! Gissningen bland de besökare vi hade var att vi hade hård konkurrens av studentfirandet ... vilket ju lät ganska rimligt. Det kändes även som en sån där kväll när man är hemma hos nån och grillar i trädgården. Hur som helst, precis som alla säger när man berättar att man har en restaurang så ÄR det verkligen svårt att gissa hur många gäster man ska planera för. Samtidigt som man inte vill säga att "vi har slut på pepparbiffen" så kan man ju heller inte köpa (och sen kasta) hur mycket som helst. Så det är en balansgång, som ibland går bättre, ibland sämre :)


Kattis, som tidigare på dagen hade sprungit runt halva stan för att leta studentvänner, verkade ganska nöjd över att kunna ta det lite lugnt ett tag.

Men framåt kvällen så trillade det ändå in lite folk som vi fick passa upp på :)


Några glada Norrbobor njuter av kvällssolen.



Och rätt vad det var så var det nästan lite halvfullt på verandan.


Loke hade på grund av värmen knappt ätit nåt på hela dagen så nu på kvällen smakade det bra med både köttbullar och marängsviss.


Eva och Elisabet var bara sugna på nåt litet, och tyckte att våra vinkokta blåmusslor passade perfekt.

När vi efter stängning summerade kvällen så visade sig besökarantalet vara samma som en vanlig ÖS-kväll, alltså ca 25 personer. Men utrymmet är väl lite större på verandan, så det kändes lite "tommare". Och så hade vi ju en extra personal, vilket självklart även det minskade på vårt jobb. Det känns som att det kommer att vara perfekt att vara tre som jobbar i början av kvällen, när vi har som mest att göra i köket.

Hej!
/B


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0