Jäklar vilken snurr på premiärkvällen!

Redan kvart i sex i går kväll, en kvart innan öppningen för sommarpremiären, kom fyra personer inrullande på skojiga mopeder (nåja, en åkte bil) på Norrbo Centrals gård. "Vi ville vara här i tid så att vi verkligen skulle få mat!" sa de, varpå vi började ana oråd. Vår magkänsla hade liksom inte gett oss några vibbar om att det skulle komma så himla mycket folk denna kväll. Visst, vi har haft stängt ett tag. så ett uppdämt sug kanske fanns. Visst, det var trots den ihärdiga blåsten en fin och varm kväll. Visst, många uttrycker återkommande sin stora uppskattning över NC. Men ändå ... det hade känts rätt lugnt innan. Vi visste att vi hade två bokningar om fyra personer, plus att nån kompis hade sagt att "jag kommer nog förbi en sväng". Jisses vad vi bedrog oss.

Vår sommarjobbare Siri var inte heller med oss (SIRI KOM HEM!), för hon är på studentresa nånstans långtbortistan. Det var alltså bara Henrik och jag, helt utlämnade åt gästerna och de kunskaper vi skaffat oss under vår karriär som krögare. Menyn, som vi testat och byggt upp under vintersäsongen, har vi nu låtit bli ganska så omfattande, så det fanns många potentiella bollar att hålla i luften bara med avseende på den.



Efter de fyra med mopederna så dundrade det till och så kom den ena efter den andra efter den tredje efter … Många av våra kära stammisar var där, men även en god andel nya människor. Det beställdes crostinisar, lammracks, NC-hamburgare i mängder (de femton burgare vi hade förberett tog slut framåt kvällen!), ett gäng marängsviss och inbakade päron, några milkshakes, lite jordgubbsmargarita ... Alla som fick plats satt ute på verandan, för vinden hade tacknämligt nog lugnat ned sig på kvällskvisten och solen sken som på beställning. Men vid 21-tiden påbörjade myggrackarna sin attack, och folk fick vackert leta sig in i stugan. Därinne blev det så där riktigt trångt och mysigt medan solen lyckades komma ned under horisonten – det blev nästan lite mörkt ute! 

Det gick hårt åt innehållet i drickakylen också förstås men vi hade faktiskt kvar en flaska av favoritölen Eriksberg när vi stängde. Vi tycker själva att vi har ett rätt fint utbud av öl nu, 13 sorter + en alkofri + en lätt. Om du tycker nåt annat, eller saknar nån favorit, så säg det till oss! I går var det många som valde vin till maten, och där känner vi oss något svaga än så länge, med två röda och två vita alternativ (+ en  alkofri variant av var sort). Men vi jobbar på den saken. Att mycket av läsken tog slut var lite oväntat fast det är ju inte så konstigt egentligen. När man sitter ute och det är sommar så tar fler med sig barnen jämfört med under vintern när det är mer sitta-i-möblerade-rum som gäller.

Vi stänger numera en timme tidigare, kl 24, vilket känns väldigt skönt ur flera aspekter. För H och mig är det skönt att komma hem en timme tidigare, för att vara lite pigga dagen därpå (då städning, inköp o.d. för NC kan stå på schemat). Det är också skönt att ha lite bättre med tid innan vi _måste_ ha utrymt lokalerna så att det är tyst i området utanför (alkohollagen). Sen är det några andra fördelar som vi inte behöver gå in på här, men kort och gott kändes det som att det var en bra stängningstid för alla. 

När H och jag kom hem vid 1-tiden så fick vi äntligen i oss en liten matbit och en massa vatten. Vi hade snott på så under kvällen att vi varken hade hunnit äta eller dricka! Vi gjorde ett försök att räkna in alla som varit hos oss, och det antal vi kom fram till var 62. Då har vi säkert glömt att räkna med någon (ta det för all del inte personligt i så fall J). Omsättningen hamnade på all-time-high-listan (inte högst upp men nästan) vilket vi bara kan tacka och bocka för. Vi är också väldigt tacksamma för allas vänliga ord och uppmuntran!! Det känns verkligen kul att kunna erbjuda denna mötesplats när det känns som att det finns ett sånt stort sug efter det! Tack, tack och åter tack till er gäster! 

Jag avslutar detta långa inlägg med några kul citat som vi har hört om Norrbo Central:

”-Ni är bättre här på NC än vad dom är i New York!” (Ett par (i går kväll) som hade varit i New York City nyligen och beställt en Frozen Strawberry Margarita men fick nåt halvdant exemplar, men vår dito fick vi mycket beröm för!)

”Tänk att kunna cykla hem från krogen!” (Samma par som kom trampandes från Långby, fem kilometer bort. Länge leve landsbygden! Man ska väl kunna ha det gött även här?!)

”Vi kommer att komma hit ofta i sommar!” (Mopedgänget i går kväll, vilka har sommarboende här i Norrbo.) 

"Norrbo Central har räddat livet på mig igen!” (En dellbo uttryckte sitt gillande förra sommaren efter en måltid hos oss.) 

”När jag tänker på er NC-burgare så ryser jag!” (Utifrån ansiktsuttrycket och sammanhanget så kunde jag faktiskt tolka detta uttryck positivt hehe. Det yttrades av en grabb i byn när han var lite ledsen/ längtande när vi hade semesterstängt i våras. Dessvärre var burgaren som sagt slut i går när han kom till oss. Det blev en flamberad pepparbiff i stället.)

Ses nästa fredag?!
/B

PS: Som ni ser har jag inte en enda bild från gårdagen att bjuda på. När jag sa till H att jag måste hinna ta lite bilder så höll han på att strypa mig. Han tyckte att jag hade annat att göra än att leka Paparazzi. Han hade helt rätt. Jag sa det faktiskt bara på skoj :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0