Måla staket

Äntligen börjar vi få bort den sista stora skamfläcken på NC. Redan förra sommaren gick vår vän och stamkund Lisa loss på staketet på altanen, med färgskrapan i högsta hugg. Flera års väder och vind hade satt sina spår på det fina och rejäla bygget, så det var absolut nödvändigt att få bort flagorna. Men sen hann (orkade) vi inte längre! Så fram till nu har staketet stått där, halvmålat, flammigt och dant. Men i helgen, gott folk, så tog vi en svängom med färgskrapan igen (en del av färgen som satt kvar i fjol hade nu släppt), svabba med målartvätt och så på med vit grundfärg. Det är f-n inte roligt att göra grundjobbet i målning, särskilt inte på ett staket med femtielva skrymslen och vrår, men det blir väldigt fint när man är klar.


Och än så länge är det som sagt bara grundmålat. Men på lite håll ser det redan tjusigt ut :)

Det värsta är att så fort man fixar till en skamfläck så framträder nya (som tidigare liksom skymdes av den första). Nu syns det ännu tydligare hur fult det gamla flaggstångsfundamentet är. Men men. Vi är inga perfektionister, så nu är vi bara glada åt att detta staket nästan är fixat. Få se sen om Siri ska få äran att olja golvet nån solig dag :)

Nåt som ni kanske inte märker direkt men som har blivit bra för oss är att vi har fixat ett litet handfat till köket. Det har gett oss lite bättre utrymme i vårt kök (man skulle ju kunna tro att en ny installation gör att det blir mindre plats, men så är det inte i det här fallet, men jag orkar inte förklara här och nu!).


Spännande bild, kanske mer för oss än för er :)

Ha det så gott på nationaldagen! Det ser ut att bli en fin dag!
/Bodil

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0