Politiker, punkare och panering

Till gårdagens ÖS hade H och jag bjudit in ett par specialgäster: Stefan Bäckström (C) och Mikael Damberg (Hudiksvalls Resurscentrum, HRC). HRC har etablerat verksamhet för personer med funktionsnedsättning i skolan här i Norrbo (skolan lades ned i höstas), vilket förstås är bra på sitt sätt. Men på lite kringelikrokvägar fick H och jag reda på att Stefan Bäckström hade uttalat sig om att HRC hade planer på att bland annat "få igång caféet på andra sidan vägen" (vilket torde betyda NC, där det ju var café fram till 2006). Det verkade alltså som att de inte riktigt hade koll på att "caféet" faktiskt är i full gång. Eftersom det på många sätt är lämpigt att de vet vad som händer här i Norrbo - innan de ägnar allt för mycket av sin kommunala arbetstid åt att göra planer för en verksamhet som redan drivs av privata krafter - så bjöd vi alltså helt sonika in dem till vårt ÖS. Damberg meddelade att han hade förhinder (vi hoppas såklart att han har möjlighet att komma en annan gång!) men Bäckström dök upp hos oss under eftermiddagen innan vi hade öppnat. Det var ju rätt bra, eftersom vi då hade i alla fall lite tid att prata med honom. På kvällen hade det varit svårare, men då hade han ju å andra sidan fått se verksamheten i full gång.


En liten fika och en pratstund var trevligt i förberedelsestöket. Stefan berättade bland annat att han tidigare (då han verkade i filmbranschen) har jobbat tillsammans med Ingmar Bergman. Visst kan ni också se en viss likhet?

Vi berättade om vår verksamhet på NC, med restaurangen, kontorshotellet, konferenslokalen, aktiviteterna ... Stefan ursäktade sig att han hade uttalat sig om sånt han inte riktigt hade undersökt innan. Men nu vet han ju att det är ganska så full fart "på andra sidan vägen" - om än inte varje dag.

Full fart blev det senare på kvällen. Annelie och Micke, som kom till oss från Ilsbo för första gången förra helgen
tog denna kväll med sig ett par vänner, och spenderade hela kvällen i "rosa rummet". Där slog sig några andra gäster ned också och som vanligt så hamnar man i samspråk med varandra trots att man inte känner varann sen tidigare. Det är rätt kul att se det hända!


Micke hade kvällen till ära på sig sina gamla punkarkläder från 70-talet, vilka hans mamma så omtänksamt sparat åt honom på vinden!


I det blå rummet trängde gäst efter gäst ihop sig vid runda bordet där historieberättandet och småpratandet tog fart.

Det var ju 70-talstema denna kväll. Henrik och jag snodde därför på som två rödrosiga ingenjörer (?) för att servera lite 70-talinspirerad mat såsom elefantöra och panerad rödspätta med remouladsås, och det verkade gå hem hos våra besökare (Hasse uttryckte särskilt sitt stora gillande av vår gammeldags pressgurka - en av mina egna favorittillbehör till husmanskost). Drinkarna Gröna hissen och Kir väckte dock ingen större uppmärksamhet :) Vi spelade Stones, Elvis, Blå Tåget, Boney M och en massa annan 70-talsmusik innan det började bli dags att packa ihop oss och knata hemöver.

På Facebook hade vi under kvällen en liten tävling om hur många som skulle komma till oss samma kväll. Henrik P vann med sin gissning på 29 (rätt svar var 25 - ett ganska lagom antal för en kväll). Och det gissade han faktiskt innan han och Kicki kom till NC :)

Nästa fredag är det stängt!!

Vi hörs snart igen!
/B


Kommentarer
Postat av: Annelie P Bäck

Så vad kan en fredagskväll innebära? Somna i soffan, höra Aktuellt's vinjett tonas ned till förmån för snarkningar?! MEN, den kan också vara alldeles alldeles underbar :) Tack Henrik, Bodil och NC :s gäster för en trivsam afton.



Annelie och "punkar-Micke"

2011-03-27 @ 14:43:35
Postat av: Bodil

Tack och tack själva! Kul att ni trivs hos oss :)

2011-03-31 @ 11:09:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0